4x4 fun in Ijsland

Ijsland
Vuur en ijs, vulkanen en gletsjers. Prachtige tegenstellingen in een natuurrijke omgeving. Een eiland in de noordelijke Atlantische oceaan met ongetemde, wilde natuur. In tegenstelling tot wat de naam zegt is Ijsland slechts 10% bedekt met gletsjers en heeft het een verrassend mild klimaat. In de zomer haalt het gemiddeld zo'n 15 graden en in de winter hangt het gemiddelde rond het vriespunt.
In Ijsland is het in de zomer 2 u vroeger en in de winter 1 u vroeger dan bij ons.
Op dit eiland betaald met met de Ijslandse kroon (ISK). 115 Ijslandse kronen is ongeveer 1 euro.
Met een beetje geluk kan je in Ijsland tussen eind augustus en begin april het befaamde Noorderlicht zien. Uiteraard
moet dan er wel een bepaalde weergesteldheid zijn die niemand kan voorspellen. 
 
Ijsland: de reis
 • 8-daagse rondreis
 • IJsland anders verkennen
 • Self-drive naargelang gekozen bezetting 4x4
 • Keuze uit verschillende types 4x4

Beschrijving

Deze reis is speciaal uitgewerkt voor 4x4 liefhebbers waarbij er zelf gereden wordt met aangepaste 4x4 jeeps, er rijdt wel een jeep voorop is om de groep te begeleiden over de 4x4 routes. Er kan gekozen worden uit verschillend types 4x4 voertuigen afhankelijk van de beleving die u wil meemaken!

 

Programma:

Dag 1: zondag - Aankomst

Afspraak aan de Icelandair balie op Brussels Airport voor de rechtstreekse vlucht naar IJsland.  Wij staan u bij tijdens de check-in en zorgen ervoor dat alles vlotjes verloopt. Vertrek van de rechtstreekse vlucht naar Keflavik, de luchthaven van IJsland. Bezoek aan de Blue Lagoon. Geniet in het warme heilzame water! Na dit verkwikkend bad vervolgen we onze weg tot de hoofdstad Reykjavik. Check-in in Hotel Marina*** in het centrum van Reykjavik. Avondmaal (3 gangen menu) nemen we deze avond in een van de vele restaurants in Reykjavik, op wandelafstand van het hotel.

 

Dag 2: maandag - Schiereiland Reykjanes
Ontbijt en check-out. Afspraak aan de receptie met uw 4x4 fanaat die u de komende dagen gaat begeleiden. Uw locale 4x4 fanaat rijdt met zijn eigen superjeep voorop zodat u altijd via de meest optimale piste kan volgen en via het intercomsysteem kan u met elkaar communiceren. Vandaag staat het schiereiland Reykjanes op het programma. U krijgt al heel snel een duidelijk beeld van wat actief vulkanisme betekend op IJsland. Lunch is voorzien in het allerbeste restaurant van IJsland voor langoustinestaarten. Nadien trekken we met onze 4x4 terug het binnenland in. Overnachting in Hveragerdi in het Guesthouse Frost & Fire (of gelijkwaardig).

 
Dag 3: dinsdag - Hveragerdi - Kirkjubaejarklaustur
Ontbijt. We beginnen eerst nog met een stuk langs de asfalt weg maar na de waterval van Seljalandsfoss draaien we links de Thorsmork vallei in, een schitterend stukje natuur waar je zonder 4x4 niet in kan. Na de picknick lunch steekt u verder door naar de zwarte stranden en het unieke zichtpunt van Dyrholaey waar er o.a. ook papegaai duikers zitten. Uw hotel te Vik van de EDDA keten, een echt pareltje… Avondmaal en overnachting in VIK
 
Dag 4: woensdag - binnenland

Ontbijtbuffet. Vandaag trekken we het binnenland in, krijgt nu plots een heel ander land te zien. Het is een prachtig gebied waar je heel wat kan bezoeken. Met als absolute topper Landmannalaugar. Dit is niet alleen een plaats waar je kan baden in het warme thermische water, maar waar je ook prachtige wandelingen kan maken in een absoluut ongelofelijk landschap. Avondmaal en overnachting in het hotel Haland.

 

Dag 5: donderdag - Hrauneyjar - Fludir
Ontbijtbuffet en check out. Vandaag vervolgen we onze onvergetelijke tocht doorheen het binnenland, het merendeel van de tijd rijden we op 4x4 pisten. U krijgt dan ook een ongelofelijke afwisseling van landschappen 
Avondmaal en overnachting te Fludir.

 

Dag 6: vrijdag - Fludir - Reykjavik
Ontbijtbuffet. Vertrek naar de 'gouden driehoek' Onder deze term verzameld men de 3 grootste bezienswaardigheden: de watervallen van Gullfoss, het oude getrouwe Geysir en het natuurpark van Pingvellir. IJsland ligt op de geologische breuklijn tussen het Europese en Atlantische tektonisch plat. U begint met de beroemde site van Geysir. Hier komt u oog in oog te staan met een van de actiefste geisers van de wereld 'Strokkur'. Om de twintig minuten vergast hij zijn bezoekers op een 30 meter hoge waterfontein. En dan steken we door tot de watervallen van Gullfoss, de grootste van Europa en bijzonder indrukwekkend. Na de lunch steken we door tot het Pingvellir Nationaal Park. Unesco heeft deze site op de lijst van werelderfgoed geplaatst. En dan keren we terug naar ons Hotel Marina in Reykjavik. Avondmaal in het hotel Marina. Nadien kan u gerust nog de stad in.

 
Dag 7: zaterdag - Reykjavik
Ontbijtbuffet. Vandaag bent u vrij of kunnen we deze dag invullen zoals u wenst. 

Mogelijkheid 1: Reykjavik ontdekken
Deze stad van slechts 180 000 inwoners is de grootste van het eiland en mag dus zeker als één van de kleinste hoofdsteden van Europa gecatalogeerd worden. Wij laten u zowel het oude als het nieuwe gedeelte van de stad zien. Afhankelijk van de gekozen formule van stadsbezoek kost dit € 15 tot 35 per persoon. 
Mogelijkheid 2: Op zoek naar walvissen 
Vanaf april komen de walvissen de baai van Reykjavik binnen, we kunnen niet verzekeren dat ze er zijn, maar de kans is er wel!
Dolfijnen worden ook regelmatig gezien. € 50

Mogelijkheid 3: Quad tour 
€ 125 per persoon

En dan kan u natuurlijk ook nog wat gaan shoppen of op eigen houtje de stad bezoeken of doen wat U graag doet. Of gaan relaxen in een van de open lucht zwembaden met warm thermisch water met alle faciliteiten als sauna, jaccuzzi, dampgrot.

Terugkeer tot het hotel.
Het avondmaal nemen we in een restaurant op wandelafstand gespecialiseerd in IJslandse keuken.

 

Dag 8: zondag - Reykjavik - Brussel
Check out, ontbijtpakket is voorzien. Vertrek naar de luchthaven. Vertrek van de vlucht naar Brussel. Aankomst te Brussel.

Prijs per persoon:

 • Op aanvraag
 

Inbegrepen:

 • Vluchten in economy class met Icelandair vanuit Brussel 
 • Alle verplaatsingen nodig voor het goede verloop van het programma. 2 x per bus, 
 • 5 dagen jeep (1 per 2 pers.) inclusief met CDW (omnium), diefstal verzekering, onbeperkt aantal km, verschillende chauffeurs en 1 'master'jeep met 4x4 fanaat
 • Alle overnachtingen op basis van 2 personen per dubbele kamer 
 • Alle inbegrepen excursies, inkomgelden en bezoeken
 • Alle maaltijden vanaf het diner van dag 1 tot ontbijtpakket van dag 8, behalve lunch dag 7
 • Alle huidige gekende verblijfstaksen en luchthaventaksen
 • Garantiefondsbijdrage en BTW

Niet inbegrepen:

 • Alle persoonlijke uitgaven en dranken
 • Dranken voor, bij en na de maaltijden ± 150 EUR per persoon
 • Brandstof voor de huurwagen voorzien ± 125 EUR per persoon
 • Verlaging van de vrijstelling door het onderschrijven van een bijkomende verzekering ter plaatse
 • Enkel annulatieverzekering of annulatie-en bijstandsverzekering 
 • Lunch van dag 7
 • Verhoging van fueltoeslag, luchthaven- en veiligheidstaksen of lokale BTW tarieven
 • Facultatieve uitstappen
 • Begeleiding van Brussel tot Brussel.

minimum aantal deelnemers: 10

maximum aantal deelnemers: 22

Reisinformatie

Land en regio:
Formule:
Reis Type:
Reis tags:
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media