Zuid-Afrika, de grote rondreis

Zuid-Afrika
 
Zuid-Afrika is een land met drie hoofdsteden: Pretoria (bestuurlijke macht), Kaapstad (wetgevende macht) en Bloemfontein (rechterlijke macht).
Het heeft een subtropisch klimaat en in januari zijn er de warmste temperaturen en in juli de koudste. Officïeel hebben ze in Zuid-Afrika 11 talen waarvan de bekendste Zoeloe, Engels en Afrikaans zijn. Het Afrikaans stamt af van het Nederlands en dat kan je nog goed horen in verschillende woorden zoals een zakenman is 'een besigheidsman', onkruid zijn 'bossies' en een lift is een 'hysbak'.
In Zuid-Afrika wordt er links gereden, ook op de onverharde wegen. In bijna alle tankstations kan je enkel cash betalen en ook snelheidsboetes moeten onmiddellijk betaald worden. Zuid-Afrika is bekend om zijn 'selfdrive' mogelijkheden en het beschikt dan ook over een uitstekend wegennet. Onderschat de afstanden niet want het land is met een oppervlakte van 1 219 000 km² vergelijkbaar met 16 maal de oppervlakte van de Benelux! Tijdens de zomer is het ideaal om naar het noorden van het land te gaan want dan is er weinig begroeiing waardoor de dieren goed zichtbaar zijn.
 
Zuid-Afrika: de reis

 • Individuele rondreis in Zuid-Afrika
 • De mooiste nationale parken
 • Met huurauto
 • 20 dagen
 • Keuze uit comfort en luxe hotels

Beschrijving

Programma

Dag 1: Johannesburg - Pretoria (60km) 

Aankomst in de luchthaven van Johannesburg. Verwelkoming door onze Live To Travel vertegenwoordiger. Oppikken van de huurwagen. Johannesburg: Het economische hart van Zuid-afrika. Levendige metropool waar u nog steeds een groot verschil kan zien tussen het rijke centrum en de arme townships. Het zakenleven en de toeristische hotels zijn wel allemaal gelegen in de voorsteden van de stad. Excursies: Central Business District, Gold Reef City, Soweto, Lesedi dorp Pretoria: een compacte, rustige stad ver weg van de grote drukte. Deze bloemenstad (duizenden lila jacaranda’s) is tevens het belangrijkste centrum van onderwijs en cultuur. Excursies: Uniegebouwen, Voortrekkersmonument, vele parken en natuurreservaten.

Comfort: Peermont Metcourt, classic kamer & ontbijt
Luxe: D'Oreale Grande Hotel, classic kamer & ontbijt

 

Dag 2 & 3: Waterberg + safari (280km)  

Het Entabeni Game Reserve is gelegen in de Waterberg regio. Dit wildpark (malariavrij) met 5 verschillende ecosystemen en vele wildsoorten, ligt op zo’n 3 u rijden van Johannesburg. Excursies: Safari in open terreinwagens, wandelsafari’s, safari te paard, helikoptervlucht, bezoek aan een Pedi cultureel dorp.

Comfort: Entabeni Lakeside Lodge, standaard kamer in vol pension
Luxe: Entabeni Hangklip Mountain Lodge, standaard kamer in vol pension

 

Dag 4 & 5: Mpumalanga (340km)

De panoramaroute: mooie bergen, talrijke watervallen, adembenemende landschappen en een weelderige fauna en flora. Excursies: Blyde Rivier Canyon, Bourke’s Luck Potholes, Mac Mac watervallen, God’s Window, Three Rondavels, Pelgrim’s Rust.

Comfort: Stille Woning, standaard kamer & ontbijt
Luxe: Francolin Lodge, standaard kamer & ontbijt

 

 Dag 6: Kruger Nationaal Park (60km) 

Kruger Nationaal Park is het grootste en tevens bekendste nationaal safaripark van Zuid-Afrika. Dit gebied van 19.000 km² herbergt een grote verscheidenheid aan wild zoals impala’s, giraffen, zebra’s, … Met een beetje geluk ziet u hier de ‘Big Five’: leeuwen, olifanten, buffels, neushoorns en luipaarden. Excursies: Safari in eigen voertuig, begeleide safari, begeleide wandelingen.

Comfort: Nkambeni Tented Lodge, standaard kamer & ontbijt
Luxe: Elephant Plains Lodge, rondavel in vol pension

 

Dag 7: Swaziland (210 km) 

Swaziland, het koninkrijk van de Swazi. Via de grenspost Jeppe’s Reef betreedt je dit land met zijn mooie heuvelachtige landschappen en kleurrijke cultuur. Excursies: Nationaal park van Mliliwane of Mkhaye, glasfabriek en ambachtelijke marktjes, traditionele dansen.

Comfort: Foresters Arms Hotel, standaard kamer & ontbijt
Luxe: Royal Swazi Spa, standaard kamer & ontbijt

 

Dag 8 & 9: Hluhluwe & Sint-Lucia (240km) 

Hluhluwe is gelegen in het hart van Zululand en maakt deel uit van het Hluhluwe-Umfolozi Nationaal Park. De attractie van het park is ongetwijfeld de grote populatie witte en zwarte neushoorns maar ook andere wildsoorten zoals de nyala, zebra, impala, gnoe, hyena’s,… zijn er talrijk aanwezig. Hier kan je oog in oog komen te staan met de “Big Five”. Het St-Lucia meer is omgeven door moerassen, kustbossen en duinen. Dit is de ideale thuishaven voor o.a. 1200 krokodillen, 800 nijlpaarden en een enorm aantal vogelsoorten zoals pelikanen, flamingo’s, ibissens, … Excursies: Hluhluwe: safari in eigen voertuig, begeleide safari,St-Lucia meer: boottocht, Zuludorp.

Comfort: Ezulwini Game Lodge, standaard kamer & ontbijt
Luxe: Mkuze Falls Game Reserve, standaard kamer in vol pension

 

Dag 10: Umhlanga (210km) 

Umhlanga rocks is één van de bekendste badplaatsen ten noorden van Durban. Ideaal om even uit te rusten of te gaan zwemmen in de warme waters van de Indische Oceaan. Mooie afsluiter van uw vakantie.

Comfort: Protea Hotel Umhlanga***, standaard kamer & ontbijt
Luxe: The Oyster Box Hotel*****, luxe kamer met zeezicht & ontbijt

 

Dag 11: Durban - Port Elisabeth (vlucht)

Rit naar Durban en teruggave van de huurwagen in de luchthaven van Durban. Binnenlandse vlucht van Durban naar Port Elisabeth. Oppikken huurwagen in de luchthaven van Port Elisabeth. Port Elisabeth is een grote kuststad aan het begin van de Tuinroute en rijk aan historische, architectonische en culturele bijzonderheden. Excursies: Addo Elephant Park, Township tour, Kings’s Beach, Humewood Beach en Hobie Beach.

Comfort: PE Beach Hotel, standaard kamer & ontbijt
Luxe: Singa Lodge, luxe suite & ontbijt

 

Dag 12 & 13: Tsitsikamma (190km) 

Tsitisikamma Nationaal Park: een uniek bosrijk gebied langs de Indische Oceaan, aan de monding van de Stormsrivier. Het Tsitsikammawoud, ingesloten door een ongenaakbaar kustlandschap, biedt de natuurliefhebber een zeer intense ervaring. Excursies: Tsitsikammawoud, Monkeyland en Birds of Eden, Bungee sprong, mooie kust langs het woud.

Comfort: Tsitsikamma Village Inn, village kamer & ontbijt
Luxe: Tsitsikamma Lodge, luxe cabin & ontbijt

 

Dag 14: Knysna - Mosselbaai (170 km)

Onderweg naar Mossalbaai kan u een stop maken in Knysna, een kuststadje langs de Tuinroute bekend om zijn lekkere oesters. Excursies: Sunset cruise met champagne en oesters aan boord Mosselbaai is een kuststadje aan het einde van de Tuinroute waar de eerste ontdekkingsreizigers in 1488 voet aan wal hebben gezet. Excursies: Bartholomeu Diaz Museum Complex, Oude postboom, Schelpenmuseum, Diaz strand, Seal Island, safari’s in Garden Route Game Lodge en Botlierskop Game Reserve.

Comfort: The Point Hotel, kamer met zeezicht & ontbijt
Luxe: Garden Route Game Lodge, standaard kamer in half pension + activiteiten

 

 Dag 15 & 16: Oudtshoorn (120km)  

Oudtshoorn, de hoofdstad van de Kleine Karoo en het centrum van de struisvogelteelt in Zuid-Afrika. Gelegen in een vruchtbaar dal met veel open vlaktes en omringd door de Swartbergen in het noorden en de Outeniqua bergen in het zuiden. Excursies: Cango Ostrich Farm, Cango grotten, Swartberg Pass, Prince Albert, Kobus se gat.

Comfort: The Thorntree Country House, standaard kamer & ontbijt
Luxe: Buffelsdrift Game Lodge, luxe waterhole kamer & ontbijt

 

Dag 17: Mantagu (260km) 

Het wijnstadje Montagu is gelegen op de bekende Route 62 en is vooral bekend om de thermische baden en de lekkere dessertwijnen uit deze prachtige regio. Excursies: Avalon waterbronnen, tochtje met een oude Cadillac + wijnproeven, vele wandelroutes in de bergen.

Comfort: Montagu Country Hotel, standaard kamer & ontbijt
Luxe: Montagu Country Hotel, luxe kamer & ontbijt

 

Dag 18 & 19: Kaapstad + Kaaps Schiereiland (205km) 

Kaapstad: het zuidwestpunt van het Afrikaanse continent. Deze oudste en tevens modernste stad van Zuid-Afrika biedt een grote variatie aan nieuwe en oude gebouwen, mooie stranden, een bruisend cultureel leven en heel veel bezienswaardigheden. Excursies: Tafelberg, Robbeneiland, V&A Waterfront, Bo-kaap, Botanische Tuinen van Kirstenbosch, Seal Island, Kaap de goede Hoop, Boulders Beach.

Comfort: Bantry Bay Luxury Suites, deluxe suite & ontbijt
Luxe: The Twelve Apostles Hotel & Spa, classic kamer & ontbijt

 

Dag 20: Kaapstad - Brussel/Amsterdam

In de late namiddag, teruggave van de huurwagen in de luchthaven van Kaapstad en terugvlucht naar Brussel/Amsterdam.

Prijs per persoon:

Op aanvraag

Inbegrepen: 

 • Ontvangst en assistentie door een Live To Travel vertegenwoordiger bij aankomst
 • Alle overnachtingen en maaltijden zoals beschreven in het programma
 • 2 safari’s in Entabeni Game Reserve (comfort & luxe) Elephant Plains Lodge (luxe) en Mkuze Falls Game Reserve (luxe)
 • 2 safari’s in Garden Route Game Lodge (luxe)
 • Huurwagen Toyota Corolla of gelijkwaardig met onbeperkt aantal kilometers, Super Cover Insurance en GPS
 • One way drop off fee Johannesburg - Durban en Port Elizabeth - Kaapstad
 • 24 uur/dag telefonische bijstand door de lokale vertegenwoordiger van Live To Travel

Niet inbegrepen:

 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Contract kost (ZAR 73) en brandstof voor de huurwagen
 • Excursies en inkomgeld voor de Nationale Parken
 • Maaltijden en dranken die niet in het programma vermeld worden
 • Binnenlandse vlucht Durban - Port Elisabeth
 • Internationale vluchten

Vertrekdatum van t/m:

Iedere maand

 

Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media