Verborgen schatten in het Douro gebied - Noord-Portugal

Het Douro gebied
 

Het noorden van Portugal is dé bestemming voor wie iets anders zoekt dan de stranden van Algarve of de drukte van Lissabon. Hier vindt men nog de werkelijk Portugese manier van leven en ongerepte natuur. In dit gebied heersen rust en ruimte en het is nog niet overspoeld door het massatoerisme en daarom juist zeker geschikt om het ware Portugal met al zijn mooie tradities te leren kennen. De charme van het noorden is overal voelbaar in de authentieke dorpen, schitterende natuurparken en eeuwenoude steden.
De grote rivier Douro vormt de grens met de rest van Portugal en is onderdeel van het Werelderfgoed van de UNESCO. Op de oevers groeien de druiven waar de wereldberoemde portwijn van wordt gemaakt op terrasvormige wijngaarden en de kleine stadjes aan de rivier ademen een eigen, unieke sfeer. In de bergen achter de rivier liggen nog veel meer verborgen schatten die het verdienen om ontdekt te worden.Van april tot oktober is het mogelijk om kennis te maken met al het moois dat deze streek te bieden heeft. Realtours brengt u langs de vele unieke en onvergetelijke plekken in dit veelzijdige gebied.


Het Douro gebied


 • Groepsreis in Noord-Portugal
 • 8 dagen
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Programma kan eventueel gecombineerd worden met een citytrip te Porto

Beschrijving

Programma

Dag 1: Porto - Vila Real

Aankomst in Porto. U wordt opgehaald van het vliegveld en per minibus naar een viersterren hotel in Vila Real gebracht. Afhankelijk van de aankomsttijd is er gelegenheid om zelf het centrum te verkennen en wordt er een informatiebijeenkomst gehouden op deze avond of op dag 2 na het ontbijt. 

 

Dag 2: : Vila Real - Casa de Mateus - uitzichtpunt Douro - stuwdam bij Régua

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een tour door de stad Vila Real. Te voet zullen wij de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad aandoen. Vervolgens vertrekken we naar “Casa de Mateus”, bekend van de ‘Mateus Rosé wijn’, waar u een Nederlandstalige rondleiding door het landhuis krijgt en de omliggende tuin kunt bekijken voordat we gaan lunchen in een authentiek restaurant waar lokale gerechten geserveerd worden. Na de lunch gaan we naar een prachtig uitkijkpunt met uitzicht over de Douro vallei – Werelderfgoed van de Unesco -  en de stuwdam bij Régua voor een eerste nabije kennismaking met de Douro rivier. Vervolgens brengen we een bezoek aan een Quinta met rondleiding in de wijnkelder en wijnproeverij. Diner op eigen gelegenheid.

 

Dag 3: De Douro-vallei

Deze dag staat in het teken van de Douro – dé beroemde Port streek. We reizen per trein naar een schitterende, afgelegen, bijna onontdekte plek aan de rivier, midden tussen de heuvels met wijngaarden van de bekendste portwijnhuizen. Na de lunch in een traditioneel restaurant, maken we een boottocht over de rivier. Daarna kunt u nog rustig genieten van de omgeving voordat we de trein terug nemen en naar het hotel terugkeren.  

 

Dag 4: Serra do Alvão

We staan vroeg op om een wandeling te gaan maken door het prachtige natuurgebied Serra do Alvão. Onder begeleiding loopt u door het berglandschap waarin stenen, bos en riviertjes elkaar afwisselen. Na even bijgekomen te zijn van de wandeling bezoeken we het hoogstgelegen dorp van het gebergte. Niet ver van dit typische dorpje zullen we stoppen voor een picknick in de vrije natuur, met producten uit de streek! De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de grootste waterval van het gebied. Diner op eigen gelegenheid.

 

Dag 5: Régua - Lamego 

We vertrekken uit ons hotel in Vila Real. Na een rondleiding door Régua heeft u deze ochtend tijd om deze mooie stad aan de Douro nader te verkennen. Na de lunch (op eigen gelegenheid) gaan we gezamenlijk naar een uitkijkpunt waar u al een blik kunt werpen op de stad waar we vandaag heen gaan: Lamego en spectaculair uitzicht heeft op omliggende steden. Na aankomst in Lamego brengen we u eerst naar uw overnachtingsplaats (een veel faciliteiten biedende Quinta/Vila complex waar u geheel tot rust kunt komen) waar u de komende dagen zult verblijven en vervolgens maken we een wandeling langs de hoogtepunten van de stad. We dineren gezamenlijk in Lamego.

 

Dag 6: Lamego

Vandaag nemen we u mee naar een aantal bezienswaardige, unieke en historische dorpen en plaatsen in de buurt van Lamego, waar de geschiedenis van de streek tot leven komt. We gaan eerst naar een dorp waar de enige versterkte brug van Portugal staat met een toren erbij, vervolgens krijgt u een rondleiding door de fabriek en wijnkelder van de meest belangrijke Espumante uit Portugal, uiteraard kunnen we hier een glaasje  van proeven. Daarna gaan we door naar een plaats waar restanten van een oude joodse wijk bewaard zijn gebleven en aansluitend lunchen we in een restaurant met typische streekgerechten. Deze middag brengen we een bezoek aan de ruïnes van een historisch kloostercomplex. Hierna brengen we u terug naar uw Quinta.

 

Dag 7: Lamego - vrije tijd

Deze laatste dag voor vertrek kunt u geheel naar eigen voorkeur invullen. Wij zullen u informeren over de mogelijke activiteiten in en rond Lamego, maar uiteraard kunt u ook gebruik maken van het zwembad of andere faciliteiten van de Quinta. ’s Avonds sluiten we de reis af met een gezamenlijk diner.

 

Dag 8: Lamego - Porto

Vertrek uit Lamego. Transfer naar de luchthaven van Porto voor de terugreis. 

Prijs per persoon:

 • Prijs per persoon op basis van 2personen = 995 €

 • Prijs per persoon op basis van 1Persoon = 1105 €

Inbegrepen:

 • Transfer Porto - Villa Real & Transfer Lamego - Porto
 • Vervoer naar alle vermelde plekken in het programma
 • 4 overnachtingen in een 4* hotel en 3 overnachtingen in een Quinta
 • Half pension (inbegrepen lunches en diners zijn complete maaltijden, van voorgerecht tot en met nagerecht, inclusief dranken en koffie)
 • 5x entreegeld
 • Compleet verzorgde dag met treinreis en boottocht
 • In het programma vermelde wandeltocht in natuurpark
 • Nederlandstalige begeleiding en uitleg gedurende het gehele programma

Niet inbegrepen:

 • Alle persoonlijke uitgaven en fooien
 • Vluchten Brussel-Porto, Porto-Brussel
 • Verzekeringen
 • Niet vermelde maaltijden

Minimum aantal deelnemers: 6

Maximum aantal deelnemers: 10

De reisdata voor 2019 zijn:

20 april t/m 27 april
18 mei t/m 25 mei

25 mei t/m 1 juni

8 juni t/m 15 juni

13 juli t/m 20 juli

7 september t/m 14 september

21 september t/m 28 september

Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media