Het mooiste van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika
 
Zuid-Afrika is een land met drie hoofdsteden: Pretoria (bestuurlijke macht), Kaapstad (wetgeven macht) en Bloemfontein (rechterlijke macht).
Het heeft een subtropisch klimaat en in januari zijn er de warmste temperaturen en in juli de koudste. Officïeel hebben ze in Zuid-Afrika 11 talen waarvan de bekendste Zoeloe, Engels en Afrikaans zijn. Het Afrikaans stamt af van het Nederlands en dat kan je nog goed horen in verschillende woorden zoals een zakenman is 'een besigheidsman', onkruid zijn 'bossies' en een lift is een 'hysbak'.
In Zuid-Afrika wordt er links gereden, ook op de onverharde wegen. In bijna alle tankstations kan je enkel cash betalen en ook snelheidsboetes moeten onmiddellijk betaald worden. Zuid-Afrika is bekend om zijn 'selfdrive' mogelijkheden en het beschikt dan ook over een uitstekend wegennet. Onderschat de afstanden niet want het land is met een oppervlakte van 1 219 000 km² vergelijkbaar met 16 maal de oppervlakte van de Benlux! Tijdens de zomer is het ideaal om het noorden van het land te gaan want dan is er weinig begroeiing waardoor de dieren goed zichtbaar zijn. 
 
Zuid-Afrika: de reis
 
 • 14-Groepsreis in Zuid-Afrika
 • Zuid-Afrikaanse Engelstalige gids
 • Johannesburg - Kruger Nationaal Park - Port Elizabeth - Kaapstad
 • Internationale vluchten met British Airways inbegrepen

Beschrijving

Programma

Dag 1: Brussel - Londen - Johannesburg

Internationale vlucht vanuit Brussel of Amsterdam via Londen naar Johannesburg.


Dag 2: Aankomst Johannesburg

Aankomst Johannesburg. Verwelkoming door onze Live To Travel vertegenwoordiger die u naar het hotel brengt. Vertrek naar Pretoria voor een city-tour met oa. een bezoek aan het Voortrekkersmonument en de Uniegebouwen.

Overnachting: Zebra Country Lodge

 

Dag 3: Kruger Nationaal Park

Vandaag vertrekken we vroeg naar Mpumalanga. We rijden daarbij via de Panoramaroute, een verzamelnaam voor een aantal adembenemende landschappen, zoals God’s Window en Three Rondavels, talrijke watervallen, bijzondere natuurfenomenen, Bourkes Luck Potholes,  en pittoreske dorpjes. We bezichtigen onder andere het oude mijndorpje Pelgrim’s Rust. We overnachten in het Kruger Nationaal Park.

Overnachting: Nkambeni Private Tented Lodge

 

Dag 4: Kruger Nationaal Park

dieren zoals leeuwen, giraffen, buffels, neushoorns, luipaarden, antilopen en zo veel meer.

Overnachting: Nkambeni Private Tented Lodge

 

Dag 5: Hluhluwe

Een vroege start want we vertrekken naar het hart van Zululand, Hluhluwe. De rit naar onze volgende lodge neemt het grootste deel van de dag in beslag. Uiteraard worden er voldoende stops voorzien en kan u onderweg genieten van de prachtige landschappen.
Overnachting: Ezulwini Game Lodge

 

Dag 6: Hluhluwe & St Lucia

Ochtendsafari in het Umfolozi Nationaal Park op zoek naar de Big Five (olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn). Dé attractie van het park is ongetwijfeld de grote populatie witte en zwarte neushoorns. Vervolgens rijden we verder naar St Lucia waar we een boottocht maken op het meer. Hier zal u krokodillen, nijlpaarden en verschillende vogelsoorten kunnen zien.
Overnachting: Ezulwini Game Lodge

 

Dag 7: Port Elizabeth

In de ochtend vertrekken we naar de luchthaven van Durban voor een binnenlandse vlucht naar Port Elizabeth, een grote kuststad aan het einde van de Tuinroute met historische, architectonische en culturele bijzonderheden. U heeft de namiddag vrij om uit te rusten of een strandwandeling te maken.
Overnachting: The Paxton Hotel

 

Dag 8: Tsitsikamma Nationaal Park

Na een bezoek aan Port Elizabeth gaat de reis verder naar het Tsitsikamma Nationaal Park, een uniek bosrijk gebied aan de Indische Oceaan en de monding van de Stormsrivier. We brengen hier de rest van de dag door en maken oa. een wandeling in het park en steken hierbij de hangbrug over die bij de monding van de Stormsrivier over de kolkende golven is gespannen. Het Tsitsikamma woud biedt de natuurliefhebber een intense ervaring.
Overnachting: Tsitsikamma Village Inn

 

Dag 9: Oudtshoorn

We rijden via de prachtige Tuinroute naar Oudtshoorn, het centrum van de struisvogelteelt in Zuid-Afrika. Er is een begeleide rondleiding in een struisvogelboerderij. In de namiddag komen we aan in de lodge en helpen we de olifanten te voederen.
Overnachting: Buffelsdrift Game Lodge

 

Dag 10: Montagu

Vandaag bezoeken we de wijnstreek van Montagu. Dit wijnstadje is bekend om de thermische baden en de lekkere dessertwijn. We komen aan in de namiddag en krijgen een rondleiding in een wijnkelder en 2 wijndegustaties.
Overnachting: Montagu Country Hotel

 

Dag 11: Kaapstad

Na het ontbijt vertrekken we naar Kaapstad. In de namiddag nemen we de kabelbaan naar de Tafelberg waar u kan genieten van een panoramisch uitzicht over de “Mother City” en het schiereiland. In de namiddag komen we aan in ons hotel en heeft u de mogelijkheid de bruisende haven V&A Waterfront op eigen houtje te verkennen. Overnachting: The Hyde

 

Dag 12: Kaapse Schiereiland

Ontdekking van het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent . We rijden daarbij oa. langs de adembenemend mooie Chapman’s Peak Drive. We starten de dag met een boottocht vanuit Houtbaai naar een nabijgelegen eiland met Kaapse Zeeberen. Nadien bezoeken we Kaap de Goede Hoop waar de Indische en Atlantische Oceaan samenkomen. We maken een mooie wandeling in dit natuurpark tot aan de vuurtoren. In Simons Town bezoeken we een pinguïnkolonie op Boulders.
Beach. Overnachting: The Hyde

 

Dag 13: Kaapstad - Londen - Brussel

Vandaag bezoeken we nog de botanische tuinen van Kirstenbosch. Deze meer dan 5km² grote tuin is eigenlijk een gigantisch park met kilometers wandelwegen, een infocentrum en meer dan 4000 inheemse bloemen en planten. Nadien heeft u de tijd voor last-minute shopping alvorens terug naar de luchthaven gevoerd te worden voor uw nachtvlucht naar London.

 

Dag 14: Brussel/Amsterdam

Aankomst in Brussel  in de voormiddag.

Prijs per persoon:

 • Prijs op aanvraag

Inbegrepen:

 • Internationale vluchten
 • Luchthaventaksen (€472)
 • Ontvangst en assistentie door een Live To Travel vertegenwoordiger bij aankomst
 • Accommodatie volgens beschikbaarheid zoals beschreven in het programma
 • Ontbijt en avondmaal
 • Excursies zoals vermeld in het programma
 • Binnenlandse vlucht Durban – Port Elizabeth
 • Transport met chauffeur
 • Begeleider van Brussel tot Brussel
 • 1 Insight Guide reisgids per kamer

Niet inbegrepen:

 • Overige maaltijden en dranken
 • Optionele excursies niet vermeld in het programma
 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Bijstand -en annuleringsverzekering
 • Fooien en kruierkosten
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media