De wonderen van Argentinië

Argentinië
 
Argentinië is in oppervlakte het op één na grootste land van Zuid-Amerika. Meer dan 90 keer zo groot als België! Vijfduizend kilometer liggen tussen de Quebrada de Humahuaca op de Steenbokskeerkring en Ushuaïa op Vuurland! In het noordwesten is het een land van schrale bergen begroeid met cactussen, waar charmante koloniale steden en uitgestrekte woestijnvlakten opdoemen, en waar de erosie de resten van dinosaurussen uit het Jura-tijdperk blootlegt. In het noordoosten is er tropisch woud, met het grandioze spektakel van de watervallen van Iguazu. Dit is het grondgebied van de laatste Indianen. Aan de oevers van de grote Río de la Plata, de mythische zilveren rivier van de vroegste ontdekkingsreizigers, ligt Buenos Aires, de hoofdstad, de stad waar de tango werd geboren. In het zuiden, de uitgestrekte pampa’s zo ver het oog reikt, het land van de gaucho’s. Argentinië is ook Valdés en zijn walvissen. In het westen ligt de met sneeuw bedekte Aconcagua, met zijn 6.599 meter de hoogste top van de Andes, en in de azuurblauwe of smaragdgroene meren brokkelen eeuwenoude gletsjers af. Nog meer naar het zuiden scheiden de ijskoude wateren in de Straat van Magelaen het continent van de Zuidpool. Hier ligt het einde van de wereld: Ushuaïa en Vuurland.
 
Argentinië: de reis
 
 • Rondreis
 • 15 dagen
 • Gewaarborgd vertrek vanaf 8 personen
 • Buenos Aires - Ushuaia - Nationale Park Vuurland

Programma

Dag 1: Brussel - Buenos Aires

Vertrek per vliegtuig naar Buenos Aires via Madrid. Maaltijd aan boord.


Dag 2: Buenos Aires

Verwelkoming, transfer en intrek in hotel 725 Continental****. Lunch. In de namiddag, geleid bezoek aan de Plaza de Mayo met La Casa Rosada (het presidentieel paleis), het Cabildo (het huis van de eerste gouverneur van Argentinië), de Nueve de Julio, la Boca, San Telmo en Palermo.

 

Dag 3Buenos Aires - Ushuaia

‘s Morgens, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Ushuaia. Verwelkoming door onze gids en intrek in hotel Los Yamanas****. In de namiddag, uitstap in het Nationaal Park van Vuurland. Geopend in 1960, uitgespreid over 63.000 ha, is dit het meest zuidelijke beschermde natuurgebied en het enige met kusten. Overtocht van de Rio Pipo naar het Lago Roca (dit meer wordt bevoorraad door gletsjers) en Bahia Lapataia. Er zijn enkele koppels condors die in het park verblijven. Avondmaal in het hotel.

 

Dag 4: Ushuaia - El Calafate

’s Morgens, excursie per catamaran op de sporen van de bekende zeevaarder Charles Darwin die de doorgang ontdekte aan boord van zijn vaartuig de Beagle. Het Beagle-kanaal scheidt het Vuurland van
het Chileense eiland Navarino, laatste stukje aarde voor men de Kaap Hoorn bereikt. Scheepvaart en uitzonderlijke uitzicht op de Martiaal-gletsjer. De trage vaarsnelheid van de catamaran geeft U de gelegenheid om de eilanden van Los Lobos en zijn zeewolven te zien. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar El Calafate. Aankomst in El Calafate, dorpje aan de oever van het Lago Argentino ontdekt
in 1877, nabij het Nationaal Park Los Glaciares. Dit park werd door de Unesco uitgeroepen tot monument van het wereldpatrimonium. Onthaal, transfer en intrek in hotel Kosten Aike****. Avondmaal in het
hotel.


Dag 5: Upasala & Spegazzini
Vroeg vertrek voor de scheepvaart op het Lago Argentino, de derde grootste meer in Zuid-Amerika. Na ongeveer 2 uur varen, aankomst aan de gletsjer van Upsala. Ontdekking van de gletsjer van Spegazzini en het verborgen gezicht van Perito Moreno even indrukwekkend als zijn voorgevel. Middagmaal onderweg. Terug naar de pier en vervolgens naar het hotel. Overnachting in het hotel.


Dag 6: Perito Moreno

Daguitstap naar de Perito Moreno, verrassend en onvergetelijk schouwspel van een 60 m hoge en 4 km brede ijsmassa. De enige gletsjer ter wereld die voortdurend groeit. Deze voortdurende aangroei heeft als gevolg dat ijsstukken loskomen en bij het neervallen gigantische golven veroorzaken. In tegenstelling tot de Alpijnse meren is het water van de Lago Argentino azuurblauw en bevat miljoenen rotsdeeltjes. Het Nationaal Park heeft een heel uitgebreide en beschermde fauna en flora, uw kunt zo guanaco’s, otters, poema’s, arenden, enz. observeren. Box lunch. ‘s Avonds, terugreis naar El Calafate.

 

Dag 7: El Calafate - Buenos Aires
‘s Morgens vertrek naar de luchthaven van El Calafate en vlucht naar Buenos Aires. Aankomst in Buenos Aires, onthaal, transfer en intrek in het hotel 725 Continental****. ‘s Avonds, tangospektakel in één van de beste cabarets van Buenos Aires. Avondmaal inbegrepen.


Dag 8: Buenos Aires - Iguazu

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Iguazu. Onthaal, transfer en intrek in het hotel Loi Suites****. Lunch. In de namiddag, geleid bezoek aan de Braziliaanse zijde van de watervallen. Laat de uitstap u toe één van de mooiste, natuurlijke wereldattracties te bewonderen. 275 watervallen storten zich 80 meter diep langs een natuurlijk amfitheater met een diameter van 2.700 meter, gelegen in het hart van een tropisch paradijs. Overnachting in het hotel.

 

Dag 9: Iguazu
‘s Morgens, bezoek aan de Argentijnse kant van de watervallen. Het uitzicht is er totaal verschillend. Middagmaal onderweg. Optie: Inscheping aan boord van een bootje met krachtige motoren en boottocht op de rivier om de watervallen van dichtbij te bewonderen.( €45 per persoon).


Dag 10: Iguazu - Salta

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Salta. Ontdekking van de tropische Andes met zijn verrassende landschappen die heel verschillend zijn van de Peruviaanse Andes. Het water en de wind speelden gedurende miljoenen jaren de beeldhouwers en vormden eigenaardige en irreële vormen in de rotsen. Verwelkoming door onze gids, transfer en intrek in hotel Design Suite****. Avondmaal in het hotel.

 

Dag 11: Salta - Cafayate

Dagexcursie naar Quebrada de Cafayate die de toegang is naar de valleien van Calchaquies. Een unieke gelegenheid om indrukwekkende rotsen waar te nemen die door het water werden gebeeldhouwd. Het geheel doet ons denken aan het natuurpark van Utah in de Verenigde Staten maar met de grootheid van de Andes erbij. Reis langs Cerrillos, la Quebrada del Rio Las Conchas. Verder naar Cafayate kleine koloniale stad gelegen op 1.660m. Lunch onderweg. Terugkeer naar Salta in de late namiddag.


Dag 12: Salta - Humahuaca

Dagexcursie naar Humahuaca. Reis langs Leon, Volcan, Tumbaya, Purmamarca klein Indiaans Precolumbiaans dorp en het zevenkleurige gebergte, verder naar Tilcara (Precolumbiaans oord) met zijn archeologisch museum en zijn oude Indiaanse vesting Pucara. Aankomst in Humahuaca gelegen op 3.048 m, wandeling in de nauwe steegjes van dit Indiaans dorpje. Lunch onderweg. Terugkeer naar Salta in de late namiddag.


Dag 13: Salta - Buenos Aires

’s Morgens, geleid bezoek aan de meest koloniale en aangename van de grote steden van het Noordoosten. Gelegen op een hoogte van 1.190m, gesticht in 1582, de stad werd heel vlug belangrijk omdat ze een verplichte doorgang was voor het uitvoeren van goederen vanuit Peru en Bolivië naar Europa. Bezoek aan de Centrale Plaats met het regeringspaleis bewaakt door de Gauchos in traditioneel kledij (rood en zwarte poncho), de San Fransisco kerk en het klooster van San Bernardo. Lunch onderweg. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Buenos Aires. Verwelkoming door onze gids en intrek in het hotel 725 Continental****.


Dag 14: Buenos Aires - Madrid

In de voormiddag, bezoek aan het noorden van Buenos Aires, aan de residentiële wijken en Tigre, dat vaak het Venetië van Buenos Aires wordt genoemd. Boottocht op de Rio Parana door de delta tussen een massa kleine eilandjes en kanaaltjes. Lunch onderweg. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Madrid.


Dag 15: Madrid - Brussel

Aansluitende vlucht naar Brussel.

 

Goed om weten:

 • Vanaf 8 deelnemers: Tweetalige begeleider en diensten met lokale Franstalige gids (beperkt tot 15 deelnemers)
 • Van 2 deelnemers: Privédiensten met lokale Engelstalige of Franstalige privégids
 • Noodzakelijk document: een internationaal paspoort geldig tot minstens zes maanden na de datum van terugkeer.
 • Geen visum voor Belgen nodig.
 • Het verloop van de bezoeken kan veranderd worden afhankelijk van technische redenen

Prijs per persoon:

 • Op aanvraag

Inbegrepen:

 • De intercontinentale vluchten met Iberia
 • De binnenlandse vluchten
 • De transfers van luchthaven naar hotel H/T
 • Het verblijf in de vermelde hotels (of evenwaardig) (ontbijten – half pension)
 • De vermelde excursies vergezeld door een lokale gids
 • Een begeleider vanaf 8 personen
 • De luchthaventaksen
 • Een gedetailleerde reisgids
 • De kwaliteitsservice Sudamerica Tours
 • B.T.W.

Niet inbegrepen:

 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • De luchthaventaksen te Ushuaia en El Calafate (± $ 15)

 

Reisinformatie

Land en regio:
Formule:
Reis Type:
Reis tags:
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media