Cool Antarctica

Antartica:

Antarctica is het continent van de extremen. Het uiterste stukje van deze wereld waar toeristen komen, het meest zuidelijk gelegen, het koudst, het minst bevolkt op een paar wetenschappelijke stations na, het laatste plekje op deze aarde dat pas ongeveer twee eeuwen geleden werd ontdekt. Een maagdelijk continent, nog niet door de mens vervuild, bewoond door grote dierenkolonies, vogels en zeezoogdieren. Een land van stilte. De landschappen zijn er meer dan adembenemend, het schouwspel van ijs en sneeuw laat een onvergetelijke druk na. U maakt ook kennis met de dieren: walvissen, zeehonden, pinguïns… één van de hoogtepunten op deze cruise naar de Zuidpool. We bieden u de kans om mee te varen met ijsbrekers die speciaal zijn uitgerust voor poolexpedities, met mensen aan het roer die dit vak als hun broekzak kennen en u meenemen op een ontdekkingstocht begeleid door specialisten. De grootste troef van dit Antarcticaprogramma is dat u naar het schiereiland vliegt in 2 u. tijd. Hierdoor vermijdt u 4 dagen nutteloos varen over een heel bewogen zee, namelijk de Drake Passage, en kunt u kaap hoor overvliegen.

Antartica: de reis

 • 14-daagse rondreis & cruise
 • Gewaarborgd vertrek
 • Met lokale gids op elke etappe
 • Cruise aan boord van de M/V Ocean Nova

Programma

Dag 1: Brussel - Santiago de Chile

Vlucht van Brussel naar Santiago de Chile via Madrid. Maaltijd en overnachting aan boord.

 

Dag 2: Santiago de Chile

Aankomst in Santiago, onthaal door onze gids, transfer en intrek in het hotel W Santiago*****. In de namiddag, begeleid bezoek aan de hoofdstad van Chile aan de voet van de Andes-keten gelegen. Bezoek aan de paardenclub, het O’Higgins-park met een koloniaal dorpje, de Avenida Alameda, de residentiële wijken van Vitacura, Las Condes, la Plaza de Armas, de kerk en het klooster van San Francisco. Terugkeer naar het hotel.

 

Dag 3: Santiago - Punta Arenas - PTO Natales

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Punta Arenas, gelegen aan de oevers van de «Straat van Magellan. Aankomst in Punta Arenas, onthaal en vertrek naar Puerto Natales, klein vissersdorpje gelegen aan de zee-engte van de Laatste Hoop. Puerto Natales werd gesticht in 1911 en leeft hedendaags van de schapenteelt en de visvangst. Doorreis langs de steppes van Patagonië. Intrek in het hotel Indigo Patagonia**** in een Corner kamer.

 

Dag 4: Nationale Park Torres del Paine

Daguitstap naar het Nationaal Park van Torres del Paine, die werd uitgeroepen tot wereldpatrimonium door het Unesco. Dit park wordt beschouwd als één van de mooiste van Patagonië dankzij zijn rijkdom aan fauna en flora en het indrukwekkende gebergte. Bezoek aan de meren van Sarmiento, Figueroa, Nordenskjold en Pehoe. Aankomst in het Nationaal Park van Torres del Paine met zijn verrassende landschappen van granieten bergtoppen. Doorreis naar de grot van Milodon waar kapitein Eberhard de fossielen van een prehistorisch dier ontdekte in 1895. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag.

 

Dag 5: Puerto Natales - Punta Arenas

Transfer naar Punta Arenas. Onthaal door het personeel van de Antactica XXI en transfer naar het hotel José Nogueira****, koloniaal hotel in Franse stijl. In de namiddag is er een informatieve samenkomst met de medereizigers van de expeditie. Daarna is er een avondmaal en u overnacht in het hotel Jose Noguera****

 

Dag 6: Punta Arenas - Antarctica

Het avontuur in Antarctica begint met een vlucht van ongeveer anderhalf uur naar het basiskamp van Frei gelegen op het eiland van Rey Jorge (South Shetland). Eenmaal daar, zullen we de Chileense basis van Frei bezoeken alsook de Russische basis van Bellingshausen. Ten slotte gaan we aan boord van het schip in de baai van Fildes met een zodiac op de M/V Ocean Nova.

 

Dag 7: Antarctica

De volgende morgen vertrekt u naar de luchthaven. Het vertrekuur hangt af van de weersomstandigheden, maar u zult voldoende tijd krijgen om u voor te bereiden op uw vlucht naar King George Island. Dit is het grootste eiland in de South Shetland archipel, waar uw expeditieschip op u wacht om de expeditiecruise naar het Antarctische continent te starten.

 

Dag 8 - 10: Antarctica

De volgende dagen zal u tijdens uw cruise verschillende eilanden rond het Antarctisch schiereiland bezoeken, evenals een aantal plaatsen op het ‘Witte Continent’ zelf. Enkele van de meest bezochte plaatsen zijn Deception Island, Brabant en Anvers Island, Port Lockroy, Peterman en Paulet Island. Terwijl we van de ene plaats naar de andere cruisen, zal u door prachtige waterwegen varen zoals de Neumayer, Gerlach en Lemaire Channels en magnifiek Paradise Bay.

 

Dag 11: Antarctica - Punta Arenas

Uw expeditie cruise eindigt opnieuw op King George Island waar uw vlucht naar Punta Arenas volgt en Onthaal in Punta Arenas en transfer naar het hotel Dreams del Estrecho*****.

 

Dag 12: Punta Arenas - Santiago de Chile

In de voormiddag, bezoek aan de Plaza Nuñoz Gamero. Ze is omgeven door typische gebouwen, namelijk: de huizen van de grootgrondbezitters (begin 20ste eeuw), Palacio Sara Braun, Teatro Municipal (eind 19de eeuw), het regionaal museum van Magellaan …enz. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Santiago. Aankomst in Santiago, onthaal, transfer en intrek in het hotel W Santiago*****.

 

Dag 13: Santiago - Concha y Torro - Madrid

‘s Morgens, bezoek aan de wijnkelder van Concha er Toro, die in 1883 werd gebouwd. Zij wordt als de allerbelangrijkste van het land beschouwd. Privétour door de wijngaarden en degustatie in een bodega. Retour naar Santiago en transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Brussel via Madrid. Maaltijd en overnachting aan boord.

 

Dag 14: Madrid - Brussel
Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.

Verkoopsvoorwaarden voor de cruise naar Antarctica

 • Per persoon wordt bij de inschrijving een voorschot van € 2 000 gevraagd. De rest van de reissom moet ten laatste 4 maanden voor de vertrekdatum worden voldaan.
 • Annuleringen: tot 4 maanden voor de vertrekdatum: € 700 per persoon; van 4 tot 2 maanden voor de vertrekdatum: € 2 500; van 2 tot 1 maand voor de vertrekdatum : € 4 500; minder dan 1 maand voor de vertrekdatum : de totale reissom moet worden betaald.

Deze cruise is een expeditie op een van de meest afgelegen plaatsen ter wereld en dus is de beschreven route slechts een voorbeeld. Aanpassingen vormen dus geen aanleiding voor een terugbetaling. Een perfecte lichamelijke gezondheid is noodzakelijk en een goede annulatie- en bijstandsverzekering worden ten zeerste aanbevolen. (Gedetailleerde voorwaarden op aanvraag)

Prijs per persoon:

  • Op aanvraag

Inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten met Lan of Iberia
 • Binnenlandse vluchten
 • Luchthaventaksen
 • Transfers luchthaven/hotel/luchthaven
 • Het verblijf in de vermelde hotels (of evenwaardig)
 • De vermelde excursies vergezeld door een privé Engelstallige gids (behalve tijdens de cruise: excursies met andere reizigers)
 • De cruise van 6 dagen/5 nachten aan boord van de M/V Ocean Nova in volpension en open-bar
 • Een gedetailleerde gids
 • De kwaliteitsservice Sudamerica Tours
 • De garantiefonds
 • De B.T.W.

Niet inbegrepen:

 • De persoonlijke uitgaven en dranken
 • Fooien gidsen en boordpersoneel
 • Verzekeringen
 • De Fuel surcharge (indien het dollarvat hoger genoteerd staat dan $ 70)

Vertrekdata:

Op aanvraag

minimum aantal deelnemers: 2

Reisinformatie

Land en regio:
Formule:
Reis Type:
Reis tags:
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media