Viva Guatemala, Belice, México

Guatemala, Belice en Mexico
 
Deze rondreis is de meest volledige voor een eerste kennismaking met Mexico en Guatemala. Ze geeft u een uitstekend beeld van de vele facetten van dit immense land met zijn vele contrasten. Ontdek Mexico, de gigantische metropool die enkele fraaie voorbeelden uit alle periodes van zijn rijke verleden heeft weten te bewaren, van de Azteken tot nu: Oaxaca en San Cristóbal met een zeer uitgesproken Indiaans karakter, het koloniale Mérida en Antigua en het moderne Cancún. Bewonder de gevarieerde landschappen van de Sierra Madre, de bergen van Chiapas en de tropische vlakten van Yucatán en de vulkanen van het Atitlanmeer. Bezoek de vermaarde sites, de stille getuigen van grootse beschavingen: Teotihuacán, Monte Alban, Palenque, Uxmal, Chichén Itzá, Tikal... Emoties, kleuren, ritmes... U bezoekt ook Belize City, bekend voor haar Victoriaanse architectuur. Een buitengewone rondreis!

Guatemala, Belice en Mexico: de reis

 • Rondreis in 3 prachtige landen
 • 19 dagen
 • Met Franssprekende gids/begeleider van Mexico tot Ciudad de Guatemala
 • Gewaarborgd vertrek 

Programma

Dag 1: Brussel - Atlanta - Mexico

Vlucht van Brussel naar Mexico via Altanta. Maaltijd aan boord. Aankomst in Mexico, onthaal door onze gids en transfer naar het hotel. Intrek in het hotel. Vrij avondmaal.

 

Dag 2: Mexico (100km / 2u30)

Vertrek naar de site van Teotihuacan. Koffiepauze in een restaurant gelegen aan de voet van de piramides met een degustatie van «pan dulce». Bezoek aan een lokale school om een eeste inzicht te krijgen van de Mexicaanse cultuur. Ontdekking van Teotihuacan, de belangrijkste site van de vallei van Mexico  Teotihuacan was een grote puinhoop toen het door de Azteken werd ontdekt. Rekening houdend met de gigantische afmetingen, dachten de Azteken dat het door reuzen werd gebouwd. De beschaving van Teotihuacan kende haar bloeiperiode tussen de 1ste en de 6de eeuw. De stad bestaat uit 3 grote eenheden verspreid rond de «Weg der Doden». De Piramide van de Zon is de belangrijkste van deze drie gebouwen. De piramide van de maan, die iets eenvoudiger is, is gelegen ten noorden van de «Weg der Doden». De citadel getuigt evenals alle andere gebouwen van de kunstzin en de astronomische kennis van de bouwers. Alle onderdelen van deze site zijn stelselmatig gebouwd om in harmonie te zijn met de beweging van de zon. Middagmaal in een restaurant met zicht op de piramides. Terugkeer naar Mexico.  Bezoek aan de kerk van Guadalupe, de grootste pelgrimplaats van Latijns-Amerika die 10.000 personen kan ontvangen. Verder naar het plein van de drie culturen, fascinerend plekje die de drie periodes van de stadsgeschiedenis illustreren : nl. de precolumbiaanse, de koloniale en de moderne. Bezoek van de Plaza de la Constitución, de kathedraal en het Nationaal Paleis. Vervolgens, ontdekking van de Plaats van Garibaldi, met zijn bekende Mariachis. Overnachting in het hotel.

 

Dag 3: Mexico

Amerikaans ontbijt. Bezoek aan het Antropologisch museum, beschouwd als de mooiste ter wereld. Het museum is gelegen in het grootste park van de stad, nl. het Chapultepecpark. Het museum is een uitzonderlijke manier om in contact te treden met de verschillende beschavingen die op het Mexicaanse grondgebied bloeiden. Verderzetting naar Xochimilco. Bezoek aan de drijvende tuinen van Xochimilco, het enige overblijfsel van de meren van Texcoco en Chalco waarop de Azteken hun stad hadden gebouwd. Een ingewikkeld netwerk van kanaaltjes waarop versierde boten varen. Pick-nick op de boot. Daarna bezoek aan Coyoacan : Het is een overwegend welvarende wijk en een populaire bestemming voor toeristen. De gids zal u laten kennismaken met het spannende leven van de beroemde Magdalena Carmen Frida Kahlo Calderon of Frida Kahlo, geboren in 1907 in dezelfde wijk. Avondmaal. Overnachting in het hotel.

 

Dag 4: Mexico - Puebla - Oaxaca (480km / 6u30)

Amerikaans ontbijt. Vertrek naar Puebla en stadsbezoek : de Zocalo, de kathedraal en de kerk Santo Domingo. Middagmaal in een lokaal restaurant. Verder richting Oaxaca. Bezoek aan Oaxaca : de Zocalo, de kathedraal en de kerk Santo Domingo die als één van de mooiste barokke kerken wordt aanschouwd in Mexico. Bezoek aan een lokale markt, waar u gegrilde sprinkhanen kan proeven, de «Chapulines». Intrek, avondmaal en overnachting in het hotel.


Dag 5: Oaxaca - Tehuantepec (280 km/ 5uur)

Amerikaans ontbijt. Bezoek aan Monte Alban, één van de belangrijkste sites voor de precolumbiaanse kunst, gelegen in een prachtige omgeving op de top van een gebergte waarop men een prachtig panorama heeft. Middagmaal bij een inwoner. Door deelname aan een kookles wordt u getoond hoe de traditionele guacamole wordt gemaakt. Verderzetting naar Tehuantepec langs een mooie bergweg. Aankomst tegen het einde van de avond. Avondmaal en overnachting in het hotel.

 

Dag 6: Tehuantepec - Canyon del Sumidero - San Cristobal de las Casas (400 km / 5u30)

Amerikaans ontbijt. Bootexcursie op de Canyon van Sumidero (als het weer het toelaat) die één van de meest indrukwekkende canyons is van Mexico. De canyon is omringd door kliffen die soms 1.000m hoog zijn. Middagmaal met animatie in Chiapa de Corzo. Verder naar San Cristobal de las Casas. Stadsbezoek en bezoek aan de gekleurde markt. Vervolgens ontdekking van het pittoreske San Juan Chamula. Bezoek aan het dorpje en de Indiaanse kerk. Avondmaal en overnachting in het hotel Ciudad Real***.

 

Dag 7: San Cristobal de Las Casas

Amerikaans ontbijt. Vroeg vertrek naar Chiapa de Corzo voor een bootexcursie op de Canyon van Sumidero (als het weer het toelaat) die één van de meest indrukwekkende canyons is van Mexico. De canyon is omringd door kliffen die soms 1.000m hoog zijn. Middagmaal in een lokaal restaurant. Verder naar San Cristobal de las Casas. Bezoek aan  de Zocalo en de kathedraal (XVIe eeuw) met een façade die aan de toscan stijl doet denken. Intrek, avondmaal en overnachting in het hotel.

 

Dag 8: San Cristobal - Villahermosa-  Palenque (465 km /6 uur)

Amerikaans ontbijt. Vertrek naar Villahermosa. Bezoek aan het openluchtmuseum van La Venta (één van de grootste archeologische musea van Mexico). Een museum zonder muren in een equatoriale vegetatie zodat de Olmeekse sculpturen heel gemakkelijk in hun stad van oorsprong in te beelden zijn, ze zijn kolossaal en wegen tot meer dan 20 ton. Middagmaal in een lokaal restaurant. Verderzetting naar Palenque. Intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.

 

Dag 9: Palenque - Campeche (365 km / 4u30)

Amerikaans ontbijt. Bezoek aan een van de mooiste Maya sites van Centraal-Amerika. De ruïnes zijn omringd door de jungle en de gebergtes van de Staat Chiapas. Alberto Ruz Lhuillier maakte een heel belangrijke ontdekking op deze site, nl. de eerste holle piramide die als begraafplaats diende gedurende de precolumbiaanse periode. Middagmaal. Vertrek naar Campeche, de versterkte stad aan de Golf van Mexico. De stad werd gesticht in 1531 en groeide tijdens de koloniale periode uit tot de belangrijkste havens van Yucatan. Bezoek aan de Malecon en het historische centrum van het stad. Intrek in het hotel. Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.

 

Dag 10: Campeche - Merida (170 km / 2u30)

Amerikaans ontbijt. Vertrek naar de cacaoplantage van Tikul die zich uitstrekt over een oppervlakte van 300 hectaren. Bezoek aan het museum gelegen in de plantage, waar u de geschiedenis van de cacao kan bestuderen. Vertrek naar de Hacienda Ochil dat dateert uit de XVII eeuw. Lunch in het restaurant van de hacienda. Vervolgens vertrek naar Merida, die de «Witte Stad» wordt genoemd. Deze stad wordt gekenmerkt door een Franse, Italiaanse en Moorse koloniale stijl. Bezoek aan het stad: de Zocalo van Merida, de overdekte markt, de Plaza Mayor waar u de belangrijkste gebouwen van de stad kan zien : de kathedraal, het paleis van de gouverneur, de Palacio Municipal en de Casa Montejo. Intrek, avondmaal en overnachting in het hotel.

 

Dag 11: Merida - Chichen Itza - Playa del Carmen (370km / 5 uur)

Amerikaans ontbijt. Vertrek naar Chichen Itza. Het is één van de grootste en best onderhouden Maya-oorden. Het bestaat eigenlijk uit twee steden, de eerste kende een Mayaanse dominantie en de andere een Tolteekse en Mayaanse overheersing rond het jaar 1000. Het bekendste gebouw is  ongetwijfeld de tempel van Kukulcan, de piramide is 23 meter hoog en telt 365 treden op elk van zijn vier zijden, die het zonnejaar voorstellen. Verder kan u ook de sterrenwacht, de legertempel, de heilige put en het klooster bezoeken. Op de site, zal u een shaman ontmoeten. Middagmaal. Ontdekking van een cenote , Ik - kil , die waarschijnlijk een van de mooiste cenote is. Verderzetting naar Playa del Carmen. Intrek, vrije avondmaal en overnachting in het hotel.

 

Dag 12: Playa del Carmen - Belize City (500 km / 7u30)

Amerikaans ontbijt. Transfer naar Chetumal. Middagmaal. Oversteek van de grens met Belize en doeaneformaliteiten. Onthaal door onze gids. Panoramisch stadsbezoek van Belize City. Intrek, avondmaal en overnachting in het hotel.

 

Dag 13: Belize City - Tikal - Flores (23 km / 4uur)

Amerikaans ontbijt. Vertrek richting Flores, Guatemala. Bezoek aan de archeologische site van Tikal. Middagmaal. In het hart van de Guatemalteekse jungle, tussen een overvloedige tropische vegetatie, bevindt zich de belangrijkste en indrukwekkendste  mayasite van Centraal-Amerika. Avondmaal en overnachting in het hotel.

 

Dag 14: Flores - Guatemala City - Panajachel

Amerikaans ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Flores en vlucht naar Guatemala City. Aankomst en bezoek aan de hoofdstad van Guatemala, gelegen op een hoog plateau van 1.500 m met een ravijn aan de noordkant van de stad. Bezoek aan de  barrancas, waar zich de oude koloniale en republikeinse wijken bevinden. U zult het Centraal park bezichtigen alsook het nationaal Paleis , la Avenida Reforma en  het Minerva park met z’n reliëfkaart van het land. Verderzetting naar Panajachel. Intrek, avondmaal et onvernachting in het hotel.

 

Dag 15: Panajachel - Chichicastenango - Atitlan 

Amerikaans ontbijt. Bezoek aan Chichicastenango en zijn bekende markt: elke donderdag en elke zondag wordt dit kleine dorpje het bekendste van Centraal-Amerika omdat er hier de kleurrijkste markt georganiseerd wordt. De Indianen komen er naar de markt en een er ontstaat een unieke sfeer op het dorpsplein. In de menigte zult u het traditionele kostuum van de inwoners van deze streek kunnen opmerken. De overwegende kleur is het blauwe, maar in de streek van Atitlán krijgt het rode de voorkeur. Ze komen ook katholieke heiligen en oude goden vereren in de kerk Santo Tomas. Bezoek aan de kerk Santo Tomas. Middagmaal. In de namiddag, oversteek met de boot van het Atitlanmeer en bezoek aan het Tz’utujil, van Santiago de Atitlan en San Antonio Palopo. De oevers van het meer zijn omringd door Indiaanse dorpen en aan de hand van een boottocht zal u hun lokale leven kunnen ontdekken. Santiago de Atitlan is gekend door de typische kostuums en de gekleurde hoofdtooien, gedragen door de Indianen. Bezoek aan een heidense rite en ontdekking van een belangrijk religieus icoon van het dorp: de Maximón. Het is een houten pop gekleed zoals een machtige man (grondeigenaar of militair), dat voor de Indianen de kracht symboliseert en waar ze gunsten komen vragen. Avondmaal en overnachting in het hotel.

 

Dag 16: Panajachel - Solola - Antigua 

Amerikaans ontbijt. Vertrek naar Solola en bezoek aan zijn typische markt waar Indianen komen van al de omringende dorpen. Een zeek gekleurde spektakel. Verderzetting naar Antigua, een koloniale stad met geplaveide straten, koloniale huizen met patio’s vol bloemen, prachtige officiële gebouwen en kerken. Typisch middagmaal bij de inwoner. Ontdekking van het meest charmante en mooiste stadje van Centraal-Amerika. Bezoek aan de stad : de Plaza de Armas, de oude kathedraal,  het oude klooster van San Francisco en de kerk van la Merced. Avondmaal en overnachting in het hotel.

 

Dag 17: Atitlan - Guatemala City - Atlanta

Amerikaans ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Atlanta. Avondmaal en overnachting aan boord.

 

Dag 18: Atlanta - Brussel

Aankomst in Brussel. Einde der diensten.


Goed om weten:

 • Noodzakelijke document: Internationale reispas geldig ten minstens zes maanden na de terugkeer.
 • Geen visum voor de Belgen
 • De diensten en uitstappen gebeuren samen met andere reizigers. Het verloop van de bezoeken kan veranderd worden afhankelijk van technische redenen

Prijs per persoon:

Op aanvraag

Inbegrepen:

 • De intercontinentale vluchten Brussel-Atlanta-Mexico en Guatemala-Atlanta-Brussel met Delta Airlines
 • Transfers van luchthaven naar hotel H/T
 • Diensten van een plaatselijke franstalige gids-begeleider van Mexico tot Guatemala
 • Het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
 • Volpension (behalve avondmaal van dag 1 en middagmaal van dag 17)
 • Alle vermelde bezoeken en uitstappen toegangsprijzen inbegrepen
 • Een reishandboek
 • Garantiefonds
 • Luchthaventaksen vanuit Europa

Niet inbegrepen:

 • Alle persoonlijke uitgaven en dranken
 • Verzekeringen

Reisinformatie

Land en regio:
Formule:
Reis Type:
Reis tags:
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media