Hola Brasil

Brazilië:
 
Beleef de magie van Rio de Janeiro in zijn uitzonderlijke kader met het beroemde Suikerbrood en de Corcovado, de stranden met de welluidende namen Copacabana en Ipanema. Ontdek de prachtige baai van Rio, het Maracana-stadion, de botanische tuin, het nachtleven en de sprookjesachtige shows op het ritme van tropische klanken... Ontdekt de eerst hoofdstad van het land, Salvador da Bahia, de stad van de 365 kerken, de Pelourinho (typisch wijk met fel gekleurde voorgevels), de Mercado Modelo, de stranden en de baai van Todos os Santos... Wij stellen u voor een selectie van comfortabele hotels van verschillende categorieën met een ideale ligging.

Brazilië: de reis

 • Individuele rondreis in Brazilië
 • 10 of 13 dagen
 • Gewaarborgd vertrek elke dag
 • Keuze uit Standaard, Superieur en 1ste Categorie hotels

Programma

Dag 1: Brussel - Rio de Janeiro

Inscheping aan boord van een vlucht TAP met als eindbestemming Rio de Janeiro. Maaltijd aan boord. Verwelkoming door onze gids. Transfer en intrek in het hotel van de gekozen categorie.

 

Dag 2: Rio de Janeiro

In de voormiddag, busreis langs de wondermooie stranden van Ipanema en Leblon, de lagunes van Rodrigo de Freitas, het Flamengo-park en het Maracana-stadion. Bezoek aan de kathedraal. Beklimming per kabellift naar de top van het suikerbrood (395 m). Men heeft er een prachtig panoramisch uitzicht op de stad en de baai van Guanabara. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Overnachting in hotel van de gekozen categorie.

 

Dag 3: Rio de Janeiro

Vrije dag. Optie: ‘s Morgens, vertrek naar één van de oudste wijken van Rio de Janeiro Cosme Velho. Verder naar het station van Corcovado. Beklimming per trein doorheen het tropische woud, tot aan de voet van het standbeeld van de Verlosser (710 m). Afdaling per trein naar het station van Paineras. Terugkeer naar het hotel in de late voormiddag. (prijs per pers. € 65) Vrije namiddag. Optie: Avondmaal in een Churrascaria (barbecue-restaurant) waar U van duizend en één soorten vlees zal kunnen proeven alsook van andere typische bereidingen. Deze feestelijke maaltijd wordt dan gevolgd door een Braziliaans carnavalspektakel van Lambada en Samba in één van de beste cabaretten van Rio de Janeiro. (Prijs per persoon: € 120) Overnachting in hotel van de gekozen categorie.

 

Dag 4: Rio de Janeiro - Salvador

Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Salvador. Verwelkoming door onze gids.Transfer naar het hotel. Overnachting in hotel van de gekozen categorie.

 

Dag 5: Salvador da Bahia

In de voormiddag, geleid bezoek aan de stad. De geschiedenis van Brazilië begint in Salvador dat in 1501 werd ontdekt door de Portugezen en uitgeroepen tot de eerste hoofdstad van het land. De meerderheid van de inwoners is zwart omdat ze rechtsreeks afstammen van de slaven die uit Afrika kwamen gedurende de zestiende en de zeventiende eeuw om het suikerriet te bewerken. Salvador is merkwaardig voor zijn koloniale bouwstijl. Het is ook de stad van de 365 kerken die onschatbare schatten bevatten. Een voorbeeld isde kerk van Sao Fransisco die een mooi bewijs is van de Braziliaanse barokstijl. De stad is begrensd door een soort klif, waardoor twee delen ontstonden: de hoge stad waar de Pelourinho gelegen is (typische wijk met fel gekleurde voorgevels) alsook de kerk van Sao Fransisco. In de lage stad vindt men de stranden omringd door forten en de Mercado Modelo. Om de hoge en de lage stad te verbinden bestaan er liften of kabelspoorwegen. Terugkeer naar het hotel in de late voormiddag. Vrije namiddag. Overnachting in hotel van de gekozen categorie.

 

Dag 6: Salvador

Vrije dag. Optie: Transfer en inscheping aan boord van een schoener voor een boottocht in de baai van Todos os Santos, de grootste baai van Brazilië met een oppervlakte van 1502 km². Deze baai werd ontdekt in 1501 door de bekende Italiaanse zeevaarder Americo Vespucci die ten dienste was van Portugal. Stop en duikje op het eiland Dos Frades en verder naar het grootste eiland van de baai Itaparica. Lunch onder de kokosbomen. Bezoek ondermeer aan het Fort van Sao Lourenço. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag.(Prijs per persoon € 75) Overnachting in hotel van de gekozen categorie.

 

Dag 7: Salvador

Vrije dag. Optie :Avondmaal in het typisch restaurant Solar da Unhao, waar U de gelegenheid krijgt om bahiaanse specialiteiten te proeven terwijl U geniet van het indrukwekkende spektakel van Capoeira, Samba de Roda en andere elementen van de lokale cultuur. (Prijs per persoon € 115). Overnachting in hotel van de gekozen categorie.

 

Dag 8: Salvador

Vrije dag. Overnachting in hotel van de gekozen categorie.

 

Dag 9: Salvador - Lissabon

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Lissabon. Avondmaal en ontbijt aan boord.

 

Dag 10: Lissabon - Brussel

Aankomst te Lissabon en verbinding naar Brussel.

  

Verlenging Praia do Forte

Dag 9: Salvador - Praia do Forte

Transfer naar Praia do Forte. Praia do Forte, gelegen op 80 km ten noorden van Salvador, is een exclusieve en ecologische badplaats. De voornaamste attractie van Praia do Forte, buiten de mooie stranden gerekend, is de zeeschildpaddenmigratie en hun broeiperiode. Intrek en overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

 

Dag 10-11: Praia do Forte

Vrije dagen in Praia do Forte. Overnachtingen in het hotel van de gekozen categorie.

 

Dag 12: Salvador - Lissabon

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Lissabon. Avondmaal en ontbijt aan boord.

 

Dag 13: Lissabon - Brussel

Aankomst te Lissabon en verbinding naar Brussel.


Goed om weten:
 

 • U moet in het bezit zijn  van een internationaal paspoort dat geldig is tot minstens zes maanden na de datum van terugkeer
 • Geen visum voor Belgen
 • Geen verplichte vaccinaties voor deze rondreis
 • De bezoeken en excursies gebeuren op basis van «regular tours» samen met andere reizigers en Engelssprekende gidsen (privédiensten in 1ste categorie)

Prijs per persoon:

Op aanvraag

 

Inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten in economische klas met TAP
 • Binnenlandse vlucht met Tam
 • Transfers van luchthaven naar hotel H/T
 • Het verblijf in de vermelde hotels (of evenwaardig)
 • Ontbijten
 • Vermelde excursies vergezeld door een locale Engelstalige gids
 • Luchthaventaksen
 • De 'Kwaliteitsservice' van Sudamerica Tours
 • B.T.W.

Niet inbegrepen:

 • Eventuele verzekeringen
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Niet-vermelde maaltijden
 • Fooien

Reisinformatie

Land en regio:
Formule:
Reis Type:
Reis tags:
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media