Wondermooi Brazilië

Brazilië:
 
Deze rondreis combineert natuur en cultuur met een verblijf in charme hotels. Ontdek de koloniale steden van Ouro Preto, Mariana, Sao Joao del Rei en Tiradentes en de voormalige keizerlijke stad van Petropolis. Beleef de magie van Rio de Janeiro in zijn uitzonderlijk kader met het beroemde Suikerbrood en de Corcovado, de stranden met tot de verbeelding sprekende namen als Copacabana en Ipanema. Verbaas u over het grandioze spektakel van de watervallen van Iguaçu. Ontdek de charme van Salvador da Bahia gelegen in de prachtige baai van 'Todos los Santos', ze is zeker de meest verleidelijke stad van Brazilië met haar perfecte mengeling van koloniale en Afrikaanse invloeden. Laat u verleiden tot een ontspannend verblijf op het warme zand van de paradijselijke stranden van Praia do Forte of van het eiland van Morro de Sao Paulo ofwel eindigen in het Pantanal, het grootste moerasgebied ter wereld met 230.000 km ², voor de liefhebbers van fauna en flora.

Brazilië: de rondreis

 • Begeleide rondreis
 • 14 of 17 dagen
 • Gewaarborgd vertrek
 • Meerdere verlengingsopties
 • Excursies en bezoeken met privégids 

Programma

Dag 1: Brussel - Lissabon - Belo Horizonte

Vlucht van Brussel naar Belo Horizonte via Lissabon. Aankomst in Belo Horizonte, onthaal, transfer en intrek in het hotel Liberty Palace****. Avondmaal in het restaurant.

 

Dag 2: Belo horizonte - Inhotim - Ouro Preto

Vertrek naar Inhotim om de grootste collectie hedendaagse kunst van het continent te bewonderen, in een natuurpark van meer dan 50 hectaren. Het oorspronkelijke idee kwam van Bernardo Paz, een bekende staalindustrie, die besloot om zijn collectie van hedendaagse kunst te delen met het grote publiek. Lunch. Verderzetting naar Ouro Preto en intrek in het hotel Pousada Classica ***.

 

Dag 3: Ouro Preto - Mariana - Oure Preto

De volledige dag wordt besteed aan het bezoek van de historische steden van de 'Minais Gerais'-staat. De museumstad 'Ouro Preto' (zwart goud), is gelegen in een vallei en is een perfect voorbeeld van de koloniale barokstijl uit de 18de eeuw. De stad werd uitgeroepen tot element van het wereldpatrimonium van de Unesco. Het goud gevonden in deze streek was van een heel goede kwaliteit waardoor de stad haar bloeiperiode kende toen de goudaders gevonden werden. Middagmaal. Verder naar Mariana, uitgeroepen tot nationaal monument in 1945. U ziet er de kerk van São Pedro dos Clerigos, de kathedraal... Terugkeer naar Ouro Preto en overnachting in het hotel Pousada Classica***.

 

Dag 4: Ouro Preto - Congonhas - Sao Joao del Rei - Tiradentes

Vertrek naar de kleine koloniale stad van Congonhas do Campo. Bezoek aan de Basiliek van Bom Jezus de Matosinhos waar bevinden zich de beroemde beeldhouwkunsten van Aleijadinho, de twaalf Profeten. Verder naar São João del Rei. São João del Rei wordt in twee verdeeld door de rivier Linheiro en telt heel wat bruggetjes uit de 18de eeuw. In het koloniale centrum kunt U met name genieten van de Casa de Barbara Eliodora (de gemeentelijke bibliotheek), de rua Santa Antonio, het museum voor regionale kunst, de Chafariz da Legalidade (fontein uit 1833). Aankomst in Tiradentes in de namiddag. Hier lijkt de tijd stil te staan in het koloniale tijdperk, U krijgt een vreemde gewaarwording van rust bij het zien van de onvervalste en intacte omgeving. Wanneer U door de charmante steegjes kuiert, ziet U in het bijzonder de Casa do Padre Toledo en de zeer mooie kerk van Matriz de Santo Antonio, een werk van Aleijadinho. Intrek in het hotel Pousada do Largo***

 

Dag 5: Tiradentes - Petropolis - Rio de Janeiro

‘s Morgens vertrek voor een bezoek aan Petropolis. Eertijds was Petropolis de zomerhoofdstad van het Braziliaans Keizerrijk. Bezoek aan het Paleis, nu museum en beschouwd als het belangrijkste van die periode. Bezoek van het huis van de beroemde piloot Santos Dumont. Doorreis langs de Serra dos Orgaos, prachtige bergbaan die Petropolis met Rio de Janeiro verbindt. Aankomst in Rio. De 'Cariocas', de bewoners van deze betoverende stad, noemen haar “de prachtige stad”. Dankzij de schoonheid van deze stad, tussen de bergen en de oceaan, de pracht van stranden als Copacabana, Ipanema, Leblon, en de Braziliaanse sfeer is dit een exotische droombestemming. Intrek in het hotel Tulip Inn Copacabana****

 

Dag 6: Rio de Janeiro - Suikerbroodberg - Corcovado

‘s Morgens, vertrek naar één van de oudste wijken van Rio de Janeiro Cosme Velho. Verder naar het station van Corcovado. Beklimming per trein doorheen het tropische woud, tot aan de voet van het standbeeld van de Verlosser (710m). Afdaling per trein naar het station van Paineras. Lunch in een typisch restaurant. In de namiddag, reis langs de wondermooie stranden van Ipanema en Leblon, de lagunes van Rodrigo de Freitas en het Maracana-stadion. Bezoek aan de kathedraal en het Flamengo-park. Beklimming per kabellift naar de top van het Suikerbrood (395m).Men heeft er een prachtig panoramisch uitzicht op de stad en de baai van Guanabara. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag.

 

Dag 7: Rio de Janeiro - Iguazu

‘s Morgens vertrek met de Jeep richting het Tijucawoud, het laatste stukje regenwoud dat Rio vroeger volledig omringde. Men kan er een groot assortiment lokale fauna en flora ontdekken. Het woud wordt doorkruist door talrijke kleine riviertjes die eindigen in kleine watervalletjes. Verder naar de 'Favela da Rocinha', de grootste sloppenwijk van Rio met meer dan 150.000 inwoners. Wandeling door de wijk om de sfeer op te snuiven, in de straten, winkels,...tot aan het Boiadeiroplein. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Iguaçu. Aankomst in Iguaçu, onthaal, transfer en intrek in het hotel La Aldea de la Selva***+. Avondmaal in het hotel.

 

Dag 8: Iguazu

‘s Morgens laat de uitstap u toe één van de mooiste, natuurlijke wereldattracties te bewonderen. 275 watervallen storten zich 80 meter diep langs een natuurlijk amfitheater met een diameter van 2.700 meter, gelegen in het hart van een tropisch paradijs. Vertrek per trein naar de watervallen. Wandeling van ongeveer 1200 meter op de bruggen met een uitzicht op de watervallen. Daarna, wandeling naar de beroemde 'Garganta del Diablo', afhankelijk van de weersomstandigheden en het niveau. Middagmaal onderweg. In optie: Inscheping aan boord van een bootje met krachtige motoren en boottocht op de rivier om de watervallen van dichtbij te bewonderen. (€55 per persoon)

 

Dag 9: Iguazu

‘s Morgens, geleid bezoek aan de Braziliaanse zijde van de watervallen. Het uitzicht is er totaal verschillend. Ontdekking van de watervallen door te wandelen langs de paden, allemaal goed gelegen om aan de toeristen, het best uitzicht aan te bieden. In optie: Vervolgens maken we een wandeling in het woud waar we meer dan 150 verschillende soorten tropische vogels kunnen bewonderen. (€20 per persoon)

 

Dag 10: Iguazu - Salvador da Bahia

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Salvador da Bahia via Curitiba of Brasilia. Aankomst in Salvador, onthaal, transfer en intrek in het hotel Pousada Solar dos Deus***

 

Dag 11: Salvador da Bahia

Geleid bezoek aan de hoofdstad van de stad Bahia, eerste hoofdstad van Brazilië. De geschiedenis van Brazilië begint in Salvador dat in 1501 werd ontdekt door de Portugezen en uitgeroepen tot de eerste hoofdstad van het land. De meerderheid van de inwoners is zwart omdat ze rechtstreeks afstammen van de slaven die uit Afrika kwamen gedurende de zestiende en de zeventiende eeuw om het suikerriet te bewerken. Salvador is merkwaardig voor zijn koloniale bouwstijl. Het is ook de stad van de 365 kerken die onschatbare schatten bevatten. Een voorbeeld is de kerk van 'Sao Francisco' die een mooi bewijs is van de Braziliaanse barokstijl. De stad is begrensd door een soort klif, waardoor twee delen ontstonden: de hoge stad waar de 'Pelourinho' gelegen is (typische wijk met fel gekleurde voorgevels) alsook de kerk van Sao Francisco. In de lage stad vindt men de stranden omringd door forten en de Mercado Modelo. Om de hoge en de lage stad te verbinden bestaan er liften of kabelspoorwegen. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Avondmaal in het typisch restaurant, waar U de gelegenheid krijgt om bahiaanse specialiteiten te proeven terwijl U geniet van het indrukwekkende spektakel van 'Capoeira', Samba de Roda en andere elementen van de lokale cultuur.

 

Dag 12: Salvador da Bahia

Vrije dag zonder diensten. In optie: Transfer en inscheping aan boord van een schoener voor een boottocht in de baai van 'Todos os Santos' (de grootste baai van Brazilië met een oppervlakte van 1502km²). Deze baai werd ontdekt in 1501 door de bekende Italiaanse zeevaarder Americo Vespucci die ten dienste was van Portugal. Stop en duikje op het eiland 'Dos Frades' en verder naar het grootste eiland van de baai 'Itaparica'. Lunch onder de kokosbomen. Bezoek aan onder andere het Fort van Sao Lourenço. Terugkeer naar het hotel.

 

Dag 13: Praia do Forte - Salvador de Bahia - Lissabon

Vrije voormiddag. In de namiddag, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Lissabon.

 

Dag 14: Lissabon - Brussel

Aankomst in Lissabon en aansluitende vlucht naar Brussel.

 

Verlenging Salvador de Bahia

Dag 13: Salvador de Bahia

Transfer en intrek in het hotel Catussaba***+.

 

Dag 14 - 15: Salvador de Bahia

Vrije dagen zonder diensten. Overnachtingen in het hotel Catussaba***+.

 

Dag 16: Salvador de Bahia - Lissabon

Vrije voormiddag. In de namiddag, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Lissabon.

 

Dag 17: Lissabon - Brussel

Aankomst in Lissabon en aansluitende vlucht naar Brussel.

 

Verlenging Praia do Forte

Dag 13: Salvador - Praia do Forte

Transfer naar Praia do Forte. Praia do Forte, gelegen op 80 km ten noorden van Salvador, is een exclusieve en ecologische badplaats. De voornaamste attractie van Praia do Forte, buiten de mooie stranden gerekend, is de zeeschildpaddenmigratie en hun broeiperiode. Intrek en overnachting in het hotel Sobrado da Vila***.

 

Dag 14-15: Praia do Forte

Vrije dagen in Praia do Forte. Overnachtingen in het hotelSobrado da Vila***.

 

Dag 16: Praia do Forte - Salvador da Bahia - Lissabon

Vrije voormiddag. In de namiddag, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Lissabon.

 

Dag 17: Lissabon - Brussel

Aankomst te Lissabon en aansluitende vlucht naar Brussel.

 

Verlenging Morro de Sao Paulo

Dag 13: Salvador de Bahia - Morro de Sao Paulo

Transfer naar de haven van Salvador en vertrek met een ferryboot naar het eiland van Morro de Sao Paulo, een van de meest typische strandbestemmingen van de staat Bahia. Onthaal aan de pier en transfer van de bagage naar het hotel. Overnachting in het hotel Pousada Villa das Pedras****

 

Dag 14 – 15: Morro de Sao Paulo

Vrije dagen zonder diensten. Overnachtingen in het hotel Pousada Villa das Pedras****

 

Dag 16: Morro de Sao Paulo - Salvador da Bahia - Lissabon

Vrije voormiddag. In de namiddag, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Lissabon.

 

Dag 17: Lissabon - Brussel

Aankomst te Lissabon en aansluitende vlucht naar Brussel.

 

Verlenging Pantanal

Het Pantanal is het grootste Moerasgebied ter wereld met een oppervlakte van meer dan 230.000 km² over een lengte van 600km tussen Brazilië en Bolivia. Dit gigantisch oppervlak is het leefgebied van de grootse concentratie van fauna van het continent met 600 vogelsoorten, 200 soorten zoogdieren en 250 vissoorten. Het is de ideale bestemming voor liefhebbers van ongerepte natuur en wilde dieren. Je kunt er de dieren trouwens ook veel beter observeren dan in het regenwoud omdat de vegetatie er niet zo dik is. Na het regenseizoen van oktober tot april, verzamelen de dieren zich op de kleine eilanden om aan het water te ontsnappen en maken zich zo zichtbaar voor de toeristen die in kleine boten circuleren. Verblijf er in een lodge en bezoek er verschillende «fazendas» of lokale boerderijen. Ontdek de meest miskende regio van Latijns Amerika!

 

Dag 13: Salvador - Cuiba - Pantanal

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Cuiaba via Brasilia. Onthaal door onze gids, transfer naar Pousada Rio Mutum. Tocht door het dorpje Mimoso waar Candido Rondon werd geboren. Intrek in Pousada Rio Mutum. Na het avondmaal volgt de voorstelling van het programma voor de volgende dagen. Verblijf in vol pension.

 

Dag 14: Pantanal

Na het ontbijt bezoek per motorboot aan de grootste vogelkolonie van de Pantanal. Daar bevindt zich een beschermd gebied voor vogels. Een groot deel van de dieren gaat trekken van april tot oktober. Men vindt er voornamelijk reigers, aalscholvers en ooievaars die duizenden nesten komen bouwen langsheen de rivier. Mogelijkheid om te vissen op piranha’s. Lunch. Aan het eind van de middag, boottocht naar het prachtige meer Sià Mariana voor de zonsondergang en het bekijken van de reigers en de andere vogels die naar hun nest terugkeren. Als de duisternis is gevallen, kunnen de krokodillen en andere nachtdieren worden geobserveerd bij het licht van zaklampen.

 

Dag 15: Pantanal

Na het ontbijt, tocht over de wilde vlakte van de Pantanal. Bezoek aan de Caboclos die in hutten met een dak van palmbladeren wonen. Deze gastvrije mensen laten u kennis maken met alle aspecten van hun dagelijkse leven en bieden u een pittig drankje aan, de beroemde 'Guarana'. Lunch. Paardentocht in het domein van de pousada.

 

Dag 16: Pantanal - Cuiaba - Brasilia - Lissabon

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Cuiaba en vlucht naar Brussel via Brasilia en Lissabon.

 

Dag 17: Lissabon - Brussel

Aankomst te Lissabon en aansluitende vlucht naar Brussel.

 

Goed om weten:

 • Noodzakelijk document: internationaal paspoort geldig tot minstens zes maanden na de datum van terugkeer
 • Geen visum voor Belgen
 • Afhankelijk van het aantal reizigers, zal de begeleiding als volgt zijn: Vanaf 10 deelnemers, tweetalige begeleider (van Belo Horizonte tot Salvador) en diensten met lokale Franstalige-/Engelstalige gids. Van 2 tot 9 deelnemers: privédiensten met lokale Franstalige privégids.

Prijs per persoon:

Op aanvraag

Inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten met Tap
 • Binnenlandse vluchten met TAM of Gol
 • Luchthaventaksen
 • Transfers luchthaven/hotel H/T
 • De vermelde excursies en bezoeken met privé-gids (behalve van dag 2 tot 5 waar de uitstappen gebeuren samen met andere reizigers en een Franstalige gids, de jeeptour op dag 7 en de optionele uitstappen gebeuren samen met andere reizigers en een Engelstalige gids)
 • Het verblijf in dubbele kamer bad/stortbad in de vermelde hotels (of evenwaardig)
 • 6 middagmalen & 3 avondmalen (vol pension in Pantanal) - een gedetailleerde toeristische gids
 • Garantiefonds
 • De 'kwaliteitsservice' van Sudamerica Tours
 • B.T.W.

Niet inbegrepen:

 • Alle persoonlijke uitgaven en dranken
 • De niet-vermelde maaltijden
 • De fooien voor de gidsen en de chauffeurs
 • De eventuele verzekeringen.

minimum aantal deelnemers: 2
maximum aantal deelnemers: 15

Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media