De magische wereld van de Altiplano

Chili en Bolivia
 
Deze 14-daagse rondreis met Engelstalige gids begeleider neemt u mee van Arica, in het verre noorden van Chili tot aan Uyuni in Bolivia. Een uitzonderlijke reis die u leidt langs het Nationale Park Lauca met zijn roze flamingo’s en door de mooiste regio’s van Bolivia: Gran Salar, de Siloli woestijn, de lagunes Cañapa, Hedionda, Colorada,...Het is de regio met ‘s werelds grootste zoutvlaktes, omgeven door bijzondere maanlandschappen, vulkanen en prachtig gekleurde lagunes. Vervolgens ontdekt u de Atacamawoestijn en de grote zoutmeren, San Pedro de Atacama tot aan de Tatio geisers. Deze rondreis is perfect voor degenen die van avontuur houden en die op zoek zijn naar een contact met de natuur in bijna onaangetaste regio’s.

Chili en Bolivia: de rondreis

 • 14-daagse begeleide rondreis in Chili en Bolivia
 • Met Engelstalige gids op elke etappe
 • Van de Atacamawoestijn tot de Gran Salar van Uyuni
 • Gewaarborgd vertrek

Programma

Dag 1: Brussel - Santiago

Vlucht van Brussel naar Santiago via Madrid. Overnachting aan boord.

 

Dag 2: Santiago de Chile

Aankomst in Santiago. Onthaal, transfer en intrek in het hotel. In de namiddag geleid bezoek aan de hoofdstad van Chili, gelegen aan de voet van het Andes gebergte. Wandeling doorheen het stadscentrum, bezoek aan de kathedraal van Santiago, de Ahumadalaan, het overheidspaleis 'La Moneda',.. Verderzetting met de wagen langsheen de hoofdstraten van de oude wijken van de stad en de wijk Bellavista. Beklimming van de heuvel van San Cristobal, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over Santiago en het Andes gebergte. Vervolgens bezoekt u de moderne wijken van de stad waar zich de residentiële wijken, grote commerciële centra en de financiële wijken bevinden. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Avondmaal en overnachting in het hotel Torremayor***.


Dag 3: Santiago - Arica - Putre

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Arica. Aankomst in Arica, onthaal en vervolgens transfer naar Putre. Onderweg bezoekt u het archeologisch museum van Azapa waar de oudste mummies ter wereld van de Chinchorros cultuur tentoongesteld staan. Vervolgens richting de Lluta Vallei en de canyon van 'Cardones' waar u geogliefen en kandelaar cactussen, immense cactussen met diverse vertakkingen, kan observeren. Halte aan Pukara de Copaquilla, een Pre-Inka fort. Middagmaal onderweg. Aankomst in Putre, gelegen op 3.500 m hoogte. Intrek, avondmaal en overnachting in het hotel Qantati***. 

 

Dag 4: Putre - Lac Chungara - Putre

Ontbijt. Vertrek richting Parinacota om het Lauca Nationaal Park te bezoeken. Hier bevindt zich het mooie Chungara meer. Middagmaal picknick. Vervolgens gaat u verder in zuidelijke richting. Onderweg passeert u het Natuurreservaat Las Vicuñas en verscheidene mooie Andes dorpjes, waaronder Guallatire met een zijn interessante kerk, gelegen aan de voet van de actieve vulkaan Isluga. Kleine wandeling om de fumarolen en het adembenemende landschap te bewonderen. Terugkeer naar Putre op het einde van de dag. Avondmaal en overnachting in het hotel Qantati***.

 

Dag 5: Putre - Surire - Isluga - Colchane

Ontbijt. Vertrek richting de zoutvlakte van Surire waar u verschillende soorten roze flamingo’s en vogels typisch voor de Andes kan oberveren. Mogelijkheid om zich te baden in de thermen van Polloquere. Middagmaal. Vervolgens passeert u het Nationaal Park van de vulkaan Isluga. In de late namiddag, aankomst in Colchane, gelegen op 3 800 m hoogte. Avondmaal en overnachting in een eenvoudige hostel.

 

Dag 6: Cilchane - Pisiga - Rahua (Bolivië)

Ontbijt. ‘s Ochtends steekt u de grens over aan Pisiga. Verderzetting naar de zoutvlakte van Coipasa die zich karakteriseert door zijn enorm groot centraal gelegen eiland op 3.600m hoogte. Onderweg zal u verrast zijn door het stadje Punta Arenas en zijn kerk met een simpele, maar krachtige architectuur door zijn eenvoud aan vormen en oude bouwmaterialen. Middagmaal in het dorp te midden van een typisch decor. Verderzetting van de reis in dit mooie landschap waar u kuddes lama’s en schapen kan bezichtigen. Vervolgens passeert u de zoutvlakte van Uyuni tot aan het dorp Llica. Een klein, charmant dorpje met zijn typische straatjes en kerk. Vertrek richting het dorp Tahua. Aankomst in Tahua. Intrek, avondmaal en overnachting in de Hostel Tayka de Sal.

 

Dag 7: Tahua - San Pedro de Quemez

Ontbijt. ‘s Ochtends vertrek richting het plaatsje Chillguilla, in het noorden, vanwaar u een beklimming zal starten van 60 tot 90 min (met de wagen) tot aan het impressionante Pukara de Chillima. Deze Pukara is een intiem hoekje van de zoutvlakte met een onmenselijke schoonheid en die verder ook een spirituele waarde heeft, afkomstig van de oude stenenbouwwerken met een geschiedenis van meer dan 1000 jaar oud, die ons herinneren aan de levensstijl van deze vooraanstaande culturen. Voor zij die van wandelen houden, is er de mogelijkheid om een pad af te leggen die de oude inwoners van deze regio gebruikten voor rituele bezoeken aan het mystieke centrum. Tijdens deze wandeling zal u een ongelooflijk uitzicht hebben over de zoutvlakte van Uyuni en de vulkaan Thunupa. Middagmaal in de hostel. In de namiddag, vertrek naar een ander eiland, gelegen in het centrum van de Gran Salar, het eiland Incahuasi, bekend om zijn vulkanische stenen en reuzen cactussen. Eens aangekomen aan de top, zal u een buitengewoon uitzicht hebben op een witte vlakte dat zich over de hele horizon uitstrekt. Verderzetting naar het zuiden van de vlakte richting de Mala-Mala baai, voor de Cueva Galaxia, een grot met een vreemde geologische onderwater formatie. Verderzetting naar het dorp San Pedro de Quemez. Intrek, avondmaal en overnachting in de Hostel Tayka de Sal.

Dag 8: San Pedro de Quemez - Ojo de Perdiz

Ontbijt. Vervolgens wandeling in de omgeving om het kleine dorpje Pueblo Quemado te bezoeken. Dit dopje was afgebrand tijdens de oorlog tegen Chili en heeft gediend als inspiratie voor het bouwen van de Hostel. Verderzetting naar het zuiden terwijl u een verbazingwekkend landschap passeert dat ieders hart voor zich zal winnen. Hier zal u verscheidene lagunes zien, zoals de Cañapa Lagune, regelmatig bewoond door roze flamingo’s; de Hedionda Lagune met onwaarschijnlijk mooie kleuren te danken aan de opgeloste mineralen in het water en tot slot de Ramaditas Lagune met kristal helder water die de nog steeds actieve Ollague vulkaan reflecteert. Middagmaal boxlunch. U vervolledigd dit bezoek in de namiddag. In de late namiddag, aankomst in de Hostel Tayka Del Desierto. Intrek, avondmaal en overnachting in de hostel.

 

Dag 9: Ojo de Perdiz - Hito Cajon - San Pedro de Atacama

Ontbijt. Een vertrek vroeg in de ochtend om een bezoek te brengen aan Árbol de Piedra. Vervolgens verderzetting naar de Colorada Lagune, de meest befaamde onder al de lagunesmet zijn donkerrode kleur en die vaak bewoond is door roze flamingo’s. Bezoek aan de geisers van Sol de la Mañana, gelegen op het hoogste punt van de route, op ongeveer 5 000 m hoogte. Ontdekking van de Chalvire woestijn, waar het oker van de woestijn in contrast staat met het wit van de sneeuw en het blauw van de hemel. Middagmaal in open lucht. In de namiddag vertrek naar de vallei 'Las Damas del Desierto', om daar de bewonderenswaardige gevolgen ten aanschouwen van de erosie van het water en de wind in de loop van de geschiedenis. Als laatste punt van onze afdaling is er Laguna Verde, een indrukwekkende waterspiegel die - vooral ‘s ochtends en ‘s avonds - doet denken aan een fonkelende emerald steen. De kleur is te danken aan de hoge concentratie magnesium in het water. Vervolgens steekt u de grens over aan Hito Cajon om zo uiteindelijk aan te komen in San Pedro de Atacama. Aankomst in het hotel. Intrek en overnachting in het hotel Casa Don Tomas***.

 

Dag 10: San Pedro de Atacama - Quitor - Valle de la Luna - San Pedro de Atacama

Ontbijt. ‘s Ochtends bezoek aan het museum 'Padre Gustavo Le Paige'. Een museum die een heel belangrijke antropologische collectie bezit van de cultuur van Atacama. Vervolgens bezoek aan de inheemse vesting van Quitor waar de eerste inwoners van de Aymara beschaving gewoond hebben. Middagmaal. In de namiddag vertrek naar een vallei om vreemde rotsformaties te bezichtigen. Verderzetting naar de Vallei van de Doden voor een kleine wandeling door deze landschappen. Nadien, tegen het einde van de namiddag bezoek aan de Vallei van de Maan om te kunnen genieten van een prachtige zonsondergang met zijn spectaculaire kleuren die zich uitstrekken over dit maanlandschap. Overnachting in het hotel Casa Don Tomas***.

 

Dag 11: San Pedro de Atacama - Tatio - Puritma - San Pedro de Atacama

Vertrek ‘s ochtends vroeg om een verbazingwekkend spektakel te kunnen aanschouwen: het stijgen van de geisers van el Tatio (op 4.300m hoogte). Een adembenemend schouwspel van krachtige stralen van hete dampen die de lucht ingaan. Een onvergetelijke ervaring! Vervolgens ontdekking van de thermale bronnen van Puritama. Vrije namiddag. Overnachting in het hotel Casa Don Tomas***.

 

Dag 12: San Pedro de Atacama - Calama - Santiago

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Calama voor uw vlucht naar Santiago. Aankomst, onthaal, transfer en intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel Torremayor***.

 

Dag 13: Santiago - Madrid

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Madrid.

 

Dag 14: Madrid - Brussel

Aankomst in Madrid voor uw aansluitende vlucht naar Brussel.

 

Goed om weten:

 • Noodzakelijk document: internationaal paspoort geldig tot minstens zes maanden na de datum van terugkeer
 • Geen visum voor Belgen nodig
 • De bezoeken en excursies gebeuren op basis van 'regular tours'
 • Samen met andere reizigers in een internationale groep en Spaans- en Engelssprekende gidsen

Prijs per persoon:

Afhankelijk van reisdata.

Inbegrepen:

 • De transatlatische vluchten met Lan Chile of Iberia in Economy Klasse (kl. N)

 • De vermelde binnenlandse vluchten

 • Alle transfers luchthaven/hotels en vice-versa

 • Vermelde land transfers
 • Vermelde hotels of gelijkaardig
 • Het verblijf op basis van logies en ontbijt en de vermelde maaltijden
 • De diensten van een professionele Engelstalige gids begeleider op al de verschillende etappes
 • De vermelde excursies, inclusief entreegelden
 • Een gedetailleerde reisgids
 • Het Garantiefonds
 • De 'Kwaliteitsservice' van Sudamerica Tours
 • B.T.W.

Niet inbegrepen:

 • Alle persoonlijke uitgaven en dranken
 • De fooien voor de gidsen en chauffeurs
 • De niet-vermelde maaltijden

   

Reisinformatie

Land en regio:
Formule:
Reis Type:
Reis tags:
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media