Lo mejor de Colombia

Colombia
 
Colombia, wat ook wel beschouwd kan worden als de toegangspoort tot Latijns-Amerika, draagt met zijn strategische ligging zonder twijfel bij aan de rijkdom van de biodiversiteit, de regio en de cultuur. De in het Engels begeleide rondreis neemt u mee op ontdekking naar de hoofdstad, Bogota. Maar verder ontdekt u ook de twee koloniale steden die zich op slechts enkele kilometers van de hoofdstad bevinden, Zipaquira met zijn ondergrondse kathedraal, gelegen in de zoutmijnen en Guatavita met zijn bekende Guatavita Lagune, het heilige meer van de Muisca Indianen en bakermat van de mythe van Eldorado. Vervolgens gaat u richting Armenia en zijn botanische tuinen om de prachtige vlinders te bewonderen. Hier leert u ook hoe u koffie kan plukken en hoe heel het transformatieproces in werking gaat. Vervolgens eindigt deze rondreis in Cartagena dat door UNESCO tot werelderfgoed van de mensheid geklasseerd werd en de eilanden van Rosario, verklaard tot Nationaal Park en omgeven door een bijzonder rif met een zeer gevarieerde onderwaterwereld; witte zandstranden en kristalhelder water vervolledigen het perfecte plaatje voor een indrukwekkend landschap.

Colombia: de reis

 • Rondreis in Colombia
 • 12 dagen
 • Begeleide rondreis
 • Gegarandeerd vertrek

Programma

Dag 1: Brussel - Madrid - Bogota

Vlucht van Brussel naar Madrid en vervolgens vlucht naar Bogota. Aankomst aan de internationale luchthaven “El Dorado” van Bogota. Verwelkoming, transfer en intrek in het hotel Pavillon Royal****.

 

Dag 2: Bogota - Zipaquirá - Bogota

Ontbijt. Vertrek richting de koloniale regio van Candelaria met onderweg een fotostop. Bezoek aan de kathedraal, aan het nationale capitool, aan het paleis van Cardenalicio, aan de koloniale kerk van de Sagrario, aan het huis van Florero, aan het justitiepaleis en aan het gemeentehuis. Bezoek aan het museum Botero waar men de schilderijen en sculpturen van de grootste hedendaagse kunstenaar van Colombia kan aanschouwen. Vervolgens richting het bekende goud museum, waar zich de grootste collectie Precolumbiaanse gouden voorwerpen ter wereld bevindt. Na het middagmaal in het restaurant Sanalejo, trekt u in noordelijke richting om een bezoek te brengen aan Zipaquirá. Onderweg passeren we langs het dorp Cajicá voor een nieuwe fotostop. Vervolgens vertrek richting Zipaquirá waar we de bekende ondergrondse kathedraal bezoeken die in de belangrijkste zoutmijn van het land gevestigd is.
Overnachting in het hotel Pavillon Royal****.

 

Dag 3: Bogota - Heilige lagune van Guatavita - Bogota

Ontbijt. Vertrek richting het noorden van Bogota, onderweg passeren we langs Tocancipá en Gachancipá. Verder doen we een omweg om het dorp Sesquilé te bezoeken. Aankomst aan de lagune van Guatavita. Het is hier dat de Muiscas hun meeste bekende ritueel van hun geloof vieren. Ze bedekken de stamleider met een goud poeder en brengen hem op een vlot naar het midden van het meer. Hier neemt hij een bad waardoor het gouden poeder oplost in het water, dit symboliseert de opoffering voor de goden. Ongeveer een uur wandelen we rond het meer om zo de oorsprong van de legende van El Dorado te ontdekken. Middagmaal onderweg. Bezoek aan de stad Guatavita. Terugkeer richting hotel en einde van de dag. Overnachting in het hotel Pavillon Royal****.

 

Dag 4: Bogota - Armenia - Botanische tuinen

Ontbijt. Transfer richting de luchthaven van Bogota voor uw vlucht naar Armenia. Verwelkoming, transfer en intrek in het hotel. In de namiddag bezoek aan de botanische tuin met zijn prachtige verzameling vlinders. Terugkeer naar het hotel.
Overnachting in de hacienda Combia****.

 

Dag 5: Armenia - Hacienda Recuca - Armenia

Ontbijt. Vertrek richting de hacienda Recuca. Bezoek aan de hacienda die omgeven is door koffieplantages en waar u leert hoe u koffie kan plukken en hoe het transformatieproces in werking gaat. Een degustatie is inbegrepen. Verder leert u ook hoe u de beste koffie kan kiezen. Middagmaal in een lokaal restaurant. Terugkeer naar het hotel en einde van de dag.
Overnachting in de hacienda Combia****.

 

Dag 6: Armenia - Filandia - Salento - Cocora vallei

Ontbijt. Bezoek aan de dorpen Filandia en Salento om kennis te maken met de bevolking van dit koffiegebied. Hier ontdekt u het alledaagse leven en de typische architectuur van de plaatselijke bevolking. Vervolgens gaan we verder richting de vallei van Cocora die deel uitmaakt van het natuurreservaat, Acaime. Hier vinden we palmbomen van was, deze zijn de nationale bomen van Colombia. Lunch onderweg. Terugkeer naar het hotel en einde van de dag.
Overnachting in de hacienda Combia****.

 

Dag 7: Armenia - Bogota - Cartagena

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Armenia en vlucht naar Cartagena, via Bogota. Aankomst in Cartagena. Verwelkoming, transfer en intrek in het hotel. Overnachting in het hotel Don Pedro de Heredia***.

 

Dag 8: Cartagena

Ontbijt. Vertrek met de auto om een bezoek te brengen aan het klooster van La Popa, gebouwd op de heuvel die dezelfde naam draagt in de 17de eeuw. Vanaf deze hoogte zal u een adembenemend panoramisch zicht hebben over de stad van Cartagena en over de baai. Vervolgens zetten we de reis voort met een stop bij het fort van San Felipe, gebouwd in de 17de eeuw om de stad te beschermen. Na deze monumentale constructie grondig te hebben bestudeerd, keren we terug naar de stad. Halte in de artisanale winkeltjes in Las Bovedas en vervolgens richting het klooster van Saint Pedro Claver voor een begeleide rondleiding. Terugkeer naar het hotel en einde van de dag.
Overnachting in het hotel Don Pedro de Heredia***.

 

Dag 9: Cartagena - Rosario eilanden - Cartagena

Ontbijt. Transfer naar het toeristische dok waar we vervolgens inschepen op de motorboot. Vertrek richting de Rosario eilanden die zich op 1.30 u. ten zuiden van de Cartagena baai bevinden. Deze eilanden zijn verklaard tot Nationale Park en zijn omgeven door een bijzonder koraalrif met een zeer gevarieerde onderwaterwereld; witte zandstranden en kristalhelder water. Deze vervolledigen het perfecte plaatje voor een indrukwekkend landschap. Hier hebt u de mogelijkheid om te zwemmen, snorkelen of simpelweg een siësta te houden in een hangmat. Middagmaal. Terugkeer naar Cartagena. Overnachting in het hotel Monterrey****.

 

Dag 10: Cartagena

Vrije dag om de stad verder te ontdekken of om gebruik te maken van de door het hotel georganiseerde activiteiten.
Overnachting in het hotel Monterrey****.

 

Dag 11: Cartagena - Bogota - Madrid

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Cartagena en vlucht richting Madrid via Bogota.

 

Dag 12: Madrid - Brussel

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.

 

Goed om weten:

 • Noodzakelijk documenten: internationaal paspoort geldig tot minstens zes maanden na de datum van terugkeer
 • Geen visum nodig voor Belgen

Prijs per persoon:

Vanaf €4.125 per persoon  

Inbegrepen:

 • De Trans-Atlantische vluchten met Iberia in economy klasse
 • Alle vermelde transfers
 • De vermelde excursies begeleid door een lokale Franstalige gids
 • De vermelde hotels of gelijkaardig
 • De vermelde maaltijden
 • Toegang tot de te bezoeken sites
 • Taksen en toegangsrechten
 • Een gedetailleerde reisgids
 • Garantiefonds
 • De 'kwaliteitsvolle service' van Sudamerica Tours
 • Luchthaventaksen
 • B.T.W.

Niet inbegrepen:

 • Alle persoonlijke uitgaven en dranken
 • Eventuele verzekeringen
 • Niet-vermelde maaltijden
 • Fooien voor de gids en chauffeur
 • Taksen om het land te verlaten $30

 • Annulatie- en bijstandsverzekeringen

Reisinformatie

Land en regio:
Formule:
Reis Type:
Reis tags:
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media