Van het Noorden tot het uiterste Zuiden van Chili

Chili
 
Van San Pedro in het Noorden tot aan Punta Arenas en Puerto Natales in het uiterlijke Zuiden, aan de oevers van de zee-engte van Magellan tussen Patagonië en Vuurland, een uitzonderlijke reis van meer dan 5.000 km via de zoutvlaktes van San Pedro de Atacama, de Tatio geisers en de vallei van de maan, Santiago de Chile de hoofdstad aan de voet van de Andes, Valparaiso en zijn wereldberoemde liften, Puerto Monnt in een streek van meren en vulkanen, het eiland Chiloé, het Nationaal Park van Torres del Paine waar men nog condors kan observeren, de fjorden van Patagonië met het spektakel van de indrukwekkende gletsjers Balmaceda en Serrano...Een brede keuze van verschillende formules tegen de goedkoopste prijzen in hotels van verschillende categorieën, van standaard tot 1ste klasse, met keuze tussen privé- en groepsexcursies

Chili: de reis

 • Individuele rondreis
 • 15 dagen
 • Lokale gidsen op elke etappe
 • Gewaarborgd vertrek alle dagen
 • Keuze uit standaard, superieur en 1ste categorie hotels

Programma

Dag 1: Brussel - Santiago

Vlucht naar Santiago de Chile via Madrid.

 

Dag 2: Santiago

Verwelkoming door onze gids, transfer en intrek in het hotel. In de namiddag, geleid bezoek aan de hoofdstad van Chili, gelegen aan de voet van de Andesketen. Bezoek aan de paardenclub, het O’Higgins-park met een koloniaal dorpje, de Avenida Alameda, de residentiële wijken van Vitacura en Las Condes, de Plaza de Armas en de kerk en het klooster van San Francisco. Overnachting.

 

Dag 3: Santiago - Calama - Vallei van De Maan - San Pedro De Atacama

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Calama gelegen in de Atacama-woestijn midden in een oase in het Andes-gebergte. Verwelkoming door onze gids en transfer naar San Pedro de Atacama gelegen op een hoogte van 2.440 m, veroverd door de Incas in 1540. Aangenaam en typische stad. Intrek in het hotel. ‘s Namiddags, vrije wandeling aan het dorpje met de kerk die gebouwd werd in 1641, de Casa de Valdivia, enz. Verder vrij bezoek van de vesting van Quitor, gebouw dat dateert van de 12de eeuw, één van de best bewaarde culturele relieken van de periode van Atacama. Deze vesting is gelegen op een heuvel, de verdedigingsmuren onthullen een onvruchtbare pampa met verderop de vulkanen. Bezoek aan de cordillera de la Sal en vervolgens de Vallei van de maan met heel mooie landschappen en eigenaardige vormen. Overnachting.

 

Dag 4: El Tatio - Machuca

Heel vroege afreis om een uitzonderlijk spektakel bij zonsopgang bij te wonen: de geisers van El Tatio op 4.300 m hoogte. Aangrijpend schouwspel van springfonteinen die stoom spuwen uit verschillende gaten. Onvergetelijke ervaring in een geothermisch pleinlandschap omringd door hoge pieken. Mogelijkheid tot baden in het warme water. Verder naar Machuca, een klein woestijndorpje. Terugkeer naar het hotel in de loop van de namiddag. Overnachting.

 

Dag 5: Salares - Toconao

Vertrek langs de boliviaanse grens richting Camar. Verder naar de spectaculaire bergmeren van Miscanti en Miniques op een hoogte van 4.350 meters. Deze meren zijn gelegen in het Los Flamingoes reservaat. Na de lunch, vertrek naar de Salar de Atacama die als een van de grootste zandwoestijn ter wereld wordt beschouwd. Op de terugweg via Toconao, bezoek aan de kerk. Terugkeer in de late namiddag. Overnachting.

 

Dag 6: San Pedro De Atacama - Santiago - Puerto Montt - Puerto Varas

‘s Morgens, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Puerto Montt via Santiago. Verwelkoming, transfer naar Puerto Varas op de meer Llanquihue en intrek in het hotel. Vrije namiddag om het dorpje te bezoeken. Overnachting.

 

Dag 7: Chiloe (Ancud & Castro)

Daguitstap naar het grootste Chileense eiland: Chiloe, gekend om zijn prachtige landschappen en zeefauna. Vertrek naar Paragua en inscheping voor de overtocht van de engte van Chacao. Aankomst in de haven van Chacao en doorreis naar Castro gesticht in 1765. Het eiland dankt zijn bijzondere karakter aan houten huizen gebouwd op palen. Verder naar Ancud en bezoek aan het fort van San Antonio, gebouwd in de 17de eeuw, de Avenida Costaneravan waaruit we een enig uitzicht hebben op de stranden van Arenas Gruesas. Terugreis naar het hotel in de late namiddag. Overnachting.

 

Dag 8: Petrohue

‘s Morgens vertrek langs de «Llanquihue» en verder naar Ensanada, stop aan de watervallen van Petrohue omringd door een weelderige vegetatie. Aankomst te Petrohue gelegen aan de oostelijke oever van het mooiste Chileense meer, de Lago Todos Los Santos, het water is er blauw groen omringd door eigenaardige vulkanen. Het is vanuit Petrohue dat men het meest indrukwekkende zicht heeft op de vulkaan Osorno en Cabulco. Terugkeer in de late voormiddag. Overnachting.

 

Dag 9: Puerto Varas - Puerto Montt - Punta Arenas - Puerto Natales

Transfer naar de luchthaven van Puerto Montt en vlucht naar Punta Arenas gelegen aan de oevers van de «Straat van Magellan». Onthaal, transfer naar het busstation en vertrek er lijnbus naar Puerto Natales, klein vissersdorpje gelegen aan de zee-engte van de Laatste Hoop. Onthaal, transfer en intrek in het hotel. Overnachting.

 

Dag 10: Serrano gletsjer - Balmaceda

Bootexcursie. Navigatie op de zee-engte van de Laatste Hoop tot aan de gletsjer Balmaceda (2.035m). Mogelijkheid om zeeleeuwen en aalscholvers te zien op de verschillende eilanden. Alsook dolfijnen die met de voorsteven van de boot spelen. Reis langs Puerto Bories, Puerto Conselo, de fjord Eberhard en de estancias. Aankomst aan de gletsjer Balmaceda, indrukwekkend en groots schouwspel van het ijs dat in de fjord valt. Picknick lunch. Voortzetting van de navigatie tot aan de gletsjer Serrano. Wandeling om de gletsjer Serrano en zijn ijsbergen te benaderen. Het water is van een mooie blauwgroene kleur. Terugkeer naar het hotel. Overnachting.

 

Dag 11: Nationaal Park Torres Del Paine

Daguitstap naar het Nationaal Park van Torres del Paine», die werd uitgeroepen tot wereldpatrimonium door de Unesco. Dit park wordt beschouwd als één van de mooiste van Patagonië dankzij zijn rijkdom aan fauna en flora en het indrukwekkende gebergte.Bezoek aan de meren van Sarmiento, Figueroa, Nordenskjold en Pehoe. Aankomst in het Nationaal Park van Torres del Paine met zijn verrassende landschappen van granieten bergtoppen. Doorreis naar de grot van Milodon. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Overnachting.

 

Dag 12: Natales - Arenas - Santiago

‘s Morgens, transfer per lijnbus doorheen de steppes van Patagonië met bestemming Punta Arenas. Vlucht naar Santiago. Verwelkoming, transfer, intrek en overnachting.

 

Dag 13: Santiago - Vina - Valparaiso

 ‘s Morgens, bezoek van Viña del Mar. Het is een heel elegante en kleurrijke badplaats met een mooie vegetatie. Bezoek aan het centrum en de omstreken. Verder naar Valparaiso. Klim op de heuvels die de stad omringen om het wonderlijke panorama op de baai, en de haven te ontdekken, alsook de bekende gekleurde huizen, die de stad zo aantrekkelijk maken. Terugkeer en overnachting.

 

Dag 14: Santiago - Madrid

Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Madrid

 

Dag 15: Madrid - Brussel

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel. Einde der diensten.

 

Goed om weten:

 • Noodzakelijk document: internationaal paspoort geldig tot minstens zes maanden na de datum van terugkeer
 • Geen visum voor Belgen
 • Geen verplichte vaccinaties voor deze rondreis
 • De bezoeken en excursies gebeuren op basis van «regular tours» samen met andere reizigers en met Engelssprekende gidsen
 • De privédiensten gebeuren met eigen Engels- of Franstalige gids (uitgezonderd Balmaceda gletsjer, altijd op basis van 'regular tours')

Prijs per persoon:

Op aanvraag

Inbegrepen:

 • De internationale vluchten met Lan Chile in Economy-klasse (cl. N)
 • De binnenlandse vluchten zoals vermeld
 • De transfers luchthavens/hotels
 • H/T (engelssprekende chauffeurs)
 • Al het vermelde wegtransport
 • Het verblijf op basis van tweepersoonskamer in hotels van de gekozen categorie (of evenwaardig)
 • De ontbijten en de vermelde maaltijden.
 • De luchthaventaksen
 • De 'Kwaliteitsservice' van Sudamerica Tours
 • Garantiefonds
 • B.T.W.

Niet inbegrepen:

 • Alle persoonlijke uitgaven en dranken
 • Annulatie- en bijstandsverzekering
 • Niet-vermelde maaltijden
 • De facultatieve uitstappen
 • De fooien voor de gidsen en chauffeurs 

Reisinformatie

Land en regio:
Formule:
Reis Type:
Reis tags:
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media