Atacamawoestijn, Patagonia en Paaseiland

Chili:
 
Van San Pedro in het noorden tot aan Punta Arenas en Puerto Natales in het uiterlijke Zuiden, aan de oevers van de zee-engte van Magellan tussen Patagonië en Vuurland, een uitzonderlijke reis van meer dan 5.000 km via de zoutvlaktes van San Pedro de Atacama, de Tatio geisers en de Vallei van de maan, Santiago de Chile de hoofdstad aan de voet van de Andes, het Nationaal Park van Torres del Paine waar men nog condors kan observeren, de fjorden van Patagonië met het spektakel van de indrukwekkende gletsjers Balmaceda en Serrano. 
In Chili spreken ze vooral Spaans en betaalt men met de Chileense peso. € 1 is ongeveer 700 CLP. Doordat het land zo lang is zijn er verschillende klimaten: het woestijnklimaat, het mediterraanklimaat, het maritiemklimaat, het hooggebergteklimaat, het steppeklimaat en het subtropisch klimaat op de Paaseilanden.

Chili: de reis

 • Individuele rondreis in Chili
 • 15 dagen
 • Gewaarborgd vertrek alle dagen
 • Met een lokale gids op elke etappe
 • Keuze uit standaard en superieure hotels

Programma

Dag 1: Brussel - Santiago

Vlucht naar Santiago de Chile via Madrid.

 

Dag 2: Santiago

Verwelkoming door onze gids, transfer en intrek in het hotel. In de namiddag, geleid bezoek aan de hoofdstad van Chile, gelegen aan de voet van de Andesketen. Bezoek aan de paardenclub, het O’Higgins-park met een koloniaal dorpje, de Avenida Alameda, de residentiële wijken van Vitacura en Las Condes, de Plaza de Armas en de kerk en het klooster van San Francisco. Overnachting.

 

Dag 3: Santiago - Calama - Vallei van de Maan - San Pedro De Atacama

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Calama gelegen in de Atacama-woestijn midden in een oase in het Andes-gebergte. Verwelkoming door onze gids en transfer naar San Pedro de Atacama gelegen op een hoogte van 2.440 m, veroverd door de Inca’s in 1540. Aangenaam en typische stad. Intrek in het hotel. ‘s Namiddags, vrije wandeling aan het dorpje met de kerk die gebouwd werd in 1641, de Casa de Valdivia, enz. Verder vrij bezoek van de vesting van Quitor, gebouw dat dateert van de 12de eeuw, één van de best bewaarde culturele relieken van de periode van Atacama. Deze vesting is gelegen op een heuvel, de verdedigingsmuren onthullen een onvruchtbare pampa met verderop de vulkanen. Bezoek aan de cordillera de la Sal en vervolgens de Vallei van de maan met heel mooie landschappen en eigenaardige vormen. Overnachting.

 

Dag 4: El Tatio - Machuca

Heel vroege afreis om een uitzonderlijk spektakel bij zonsopgang bij te wonen: de geisers van El Tatio op 4.300 m hoogte. Aangrijpend schouwspel van springfonteinen die stoom spuwen uit verschillende gaten. Onvergetelijke ervaring in een geothermisch pleinlandschap omringd door hoge pieken. Mogelijkheid tot baden in het warme water. Verder naar Machuca, een klein woestijndorpje. Terugkeer naar het hotel in de loop van de namiddag. Overnachting.

 

Dag 5: Salares - Toconao - Salares

Vertrek langs de Boliviaanse grens richting Camar. Verder naar de spectaculaire bergmeren van Miscanti en Miniques op een hoogte van 4 350 meter. Deze meren zijn gelegen in het Los Flamingo's reservaat. Na de lunch, vertrek naar de Salar de Atacama die als een van de grootste zandwoestijn ter wereld wordt beschouwd. Op de terugweg via Toconao, bezoek aan de kerk. Terugkeer in de late namiddag. Overnachting.

 

Dag 6: San Pedro - Santiago - PTA Arenas - Puerto Natales  

‘s Morgens, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Punta Arenas via Santiago. Verwelkoming, transfer naar Puerto Natales op de zee-engte van de laatste hoop en intrek in het hotel. Overnachting.

 

Dag 7: Gletsjer Serrano - Balmaceda

Bootexcursie. Navigatie op de zee-engte van de Laatste Hoop tot aan de gletsjer Balmaceda (2.035m). Mogelijkheid om zeeleeuwen en aalscholvers te zien op de verschillende eilanden. Alsook dolfijnen die met de voorsteven van de boot spelen. Reis langs Puerto Bories, Puerto Conselo, de fjord Eberhard en de estancias. Aankomst aan de gletsjer Balmaceda, indrukwekkend en groots schouwspel van het ijs dat in de fjord valt. Picknick lunch. Voortzetting van de navigatie tot aan de gletsjer Serrano. Wandeling om de gletsjer Serrano en zijn ijsbergen te benaderen. Het water is van een mooie blauwgroene kleur. Terugkeer naar het hotel. Overnachting.

 

Dag 8: Nationaal Park

Torres Del Paine Daguitstap naar het Nationaal Park van Torres del Paine, die werd uitgeroepen tot wereldpatrimonium door de Unesco. Dit park wordt beschouwd als één van de mooiste van Patagonië dankzij zijn rijkdom aan fauna en flora en het indrukwekkende gebergte. Bezoek aan de meren van Sarmiento, Figueroa, Nordenskjold en Pehoe. Aankomst in het Nationaal Park van Torres del Paine met zijn verrassende landschappen van granieten bergtoppen. Doorreis naar de grot van Milodon. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Overnachting.

 

Dag 9: Natales - Arenas - Santiago

‘s Morgens, transfer per lijnbus doorheen de steppes van Patagonië met bestemming Punta Arenas. Vlucht naar Santiago. Verwelkoming, transfer, intrek en overnachting.

 

Dag 10: Santiago - Paaseiland

In de vroege namiddag, transfer naar de luchthaven en vlucht naar het Paaseiland gelegen ten zuiden van de Steenbokskeerkring midden in de Stille Oceaan en op 3.800 km van de Chileense kusten. Verwelkoming door onze gids, transfer, intrek en overnachting in het hotel.

 

Dag 11: Paaseiland

Daguitstap voor het bezoek aan het archeologisch centrum van Akanhanga, Rano Raraku met zijn steengroeve waar al de moais-beelden van het eiland werden gebeeldhouwd en waar nog 300 beelden staan in de verschillende stadia van afwerking. Ook nog bezoek aan Tangariki, die vroeger het grootste platdak (ahu) was waar moais-beelden werden geplaatst tot aan de vloedgolf van 1960. Verder naar Te Pito Kura, Ahu Ngau Ngau en lunch onder de vorm van een picknick op het mooie strand van Anakena. Bij de terugkeer bezoek aan de tempel van Ahu Vinapu. Overnachting.

 

Dag 12: Paaseiland

‘s Morgens, bezoek aan de uitgedoofde vulkaan van Rano Kau (diameter van 1,6 km), aan het centrum en zijn indrukwekkend concentratie van petrogliefen met voorstelling van Tangata Manu (vogelmens), het god Make Make en de Komari, symbool van de vruchtbaarheid. Vanop de krater heeft men een indrukwekkend uitzicht op de eilanden Motu Nui, Motu Iti en Motu Kao Kao. In de namiddag, bezoek aan Ahu Akivi en zijn bekende zeven moais-beelden gericht naar de oceaan, de grotten van Ana Tepahu die beschouwd worden als de belangrijkste van het eiland en de steengroeve van Puna Pau op de helling van een kleine vulkaan waar hoofddeksels in roodachtige kalksteen werden gebeeldhouwd. Overnachting.

 

Dag 13: Paaseiland - Santiago

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Santiago. Verwelkoming door onze gids en transfer naar het hotel en overnachting.

 

Dag 14: Santiago - Madrid

Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Madrid.

 

Dag 15 : Madrid - Brussel

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.


Goed om weten:

 • Noodzakelijk document: internationaal paspoort geldig tot minstens zes maanden na de datum van terugkeer
 • Geen visum voor Belgen
 • Geen verplichte vaccinaties voor deze rondreis
 • De bezoeken en excursies gebeuren op basis van 'regular tours' samen met andere reizigers en met Engelssprekende gidsen
 • De privédiensten gebeuren met eigen Engels- of Franstalige gids (uitgezonderd Balmaceda gletsjer, altijd op basis van 'regular tours')

Prijs per persoon:

Afhankelijk van de reisdata

Inbegrepen:

 • De internationale vluchten met Lan Chile of Iberia in economy klasse
 • De binnenlandse vluchten zoals vermeld
 • De transfers luchthavens/hotels H/T (Engelssprekendde chauffeurs)
 • Al het vermelde wegtransport
 • Het verblijf op basis van tweepersoonskamer in hotels van de gekozen categorie (of evenwaardig)
 • Het ontbijt en de vermelde maaltijden.
 • De luchthaventaksen
 • De « Kwaliteitsservice» van Sudamerica Tours
 • Garantiefonds
 • B.T.W.

Niet inbegrepen:

 • Alle persoonlijke uitgaven en dranken
 • Niet vermelde maaltijden
 • De fooien voor de gidsen en chauffeurs
 • De facultatieve uitstappen
 • Annulatie- en bijstandsverzekering

Reisinformatie

Land en regio:
Formule:
Reis Type:
Reis tags:
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media