De rijkdom van Costa Rica

Costa Rica
 
Costa Rica, wat letterlijk 'rijke kust' betekent, ligt in Centraal-Amerika en heeft als hoofdstad San José.
Het land heeft verschillende vulkanen en een uitgebreide fauna. De lokale munteenheid is de Costa Ricaanse Colon. € 1 is evenwaardig aan ongeveer 589 CRC. 
De rondreis is met een Franstalige gids-begeleider die de voornaamste bezienswaardigheden van het land herenigt, van de Poas vulkaan, gelegen op 2.700 meter hoogte en één van de grootste kraters ter wereld, tot de perfecte conische vorm van de Arenalvulkaan waar nog steeds rook uitstoomt en af en toe lava naar beneden komt, over het nationaal park van Palo Verde tot deze van Rincon de la Vieja, gelegen in de bergketen van Guanacuaste. Ten slotte ook het park van Tortuguero, bekend als het Amazonegebied van Costa Rica, met zijn verwilderde flora en opmerkelijke fauna. Deze rondreis laat u de voornaamste bezienswaardigheden van het land zien op een redelijk korte tijd en in gezelschap van een gezellige begeleider.

Costa Rica: de reis

 • Begeleide rondreis
 • 15 dagen
 • Met Franstalige gids
 • Gewaarborgd vertrek 

Programma

Dag 1: Brussel - San Jose

Vlucht van Brussel naar San José via Madrid. Aankomst in San José, ontvangst door de gids en transport naar het hotel Presidente****.

 

Dag 2: Centraal Vallei

Ontbijt. In uw eigen tempo en volgens uw wensen heeft u 2 manieren om de Centrale Vallei te verkennen :
KLASSIEK bezoek: Na de oversteek van Alajuela wordt de weg verder gezet langs de aardbeien-, varens- en koffieplantages. Bij die laatste wordt een halte ingelast om het zwarte goud van Costa Rica te proeven. De reis gaat verder in de richting van de vulkaan Poas, die één van de grootste kraters ter wereld heeft: 1,5 km breed en 300 meters diep. Het is één van de meest spectaculaire sites van het land. De bergkolos, die bedekt is met wilde tropische vegetatie, vertoont voortdurend vulkanische activiteit. In de krater ligt een meer met sulfaathoudend water. Tocht naar de belangrijkste krater (duur : 20 min). Maaltijd. Terugkeer naar San Jose voor een bezoek aan het goudmuseum, gelegen in de kelders van de ‘Palacio de la Cultura’, het bezit één van de rijkste en mooiste goudcollecties van Latijns Amerika. Het museum herbergt ook vaak interessante hedendaagse tentoonstellingen. Kleine rondrit door de hoofdstad vooraleer terug te keren naar het hotel. 
OF
AVONTUURLIJK bezoek : Rafting in Pacuare. Vroeg in de ochtend, transfer naar de plaats waar uw avontuur begint, gelegen op ongeveer 30 minuten van Turrialba. Hier zal een gids (Engels-Spaanstalig) en het materiaal op u wachten. Uitleg over de verschillende technieken en vaar-instructies. Van 6 tot 8 deelnemers per raft, en het avontuur begint ...  De Pacuare is een wilde en spectaculaire rivier. Doorheen de afdaling kunt u de weelderige vegetatie bewonderen en verschillende soorten dieren zoals apen, luiaards en een waaier aan vogels. Terug naar San José. Avondmaal en overnachting in het hotel Presidente****.

 

Dag 3: San José - Tortuguero (3 u. rijden, 2 u. boot)

Tocht door de indrukwekkende tropische jungle van Braulio Carrillo. Ontbijt tijdens de tocht, die voortgezet wordt tot in Caño Blanco. Inscheping en oversteek naar Tortuguero en vervolgens maaltijd in de lodge. ‘s Namiddags vertrekt de boot voor een tocht door het dorp. Bezoek aan een klein informatiecentrum van de STC (Sea Turtle Conservancy) waar u de mogelijkheid heeft een schilpad te sponsoren en zo hun behoudsprogramma’s financieel te steunen. Terugkeer naar het hotel voor een vrij moment. Avondmaal en overnachting in de Laguna Lodge.

 

Dag 4: Tortuguero

Ontbijt. Boottocht door de kanalen van het nationale park van om de apen kaaimannen en verschillende tropische vogelsoorten te observeren op de oevers. Middagmaal in de lodge. Vrije tijd om zich even te ontspannen aan de lodge of om een mooie wandeling te maken op de paden rond de lodge. ‘s Avonds heeft u nog een een wandeling op het reservaat van de lodge zelf. Avondmaal en overnachting in de Laguna lodge. Optioneel : van juli tot september is het broedseizoen van de waterschildpadden op de stranden van Tortuguero. De lodge biedt dan ook nachtelijke excursies aan om de broedactiviteiten ervan te gaan observeren (ongeveer 30 USD/persoon).

 

Dag 5: Tortuguero - Arenal (1.30 u. boot, 5 u. rijden)

Ontbijt. Vertrek per boot langs het kanaal van Tortuguero, en vervolgens transfer naar Arenal. Maaltijd onderweg. Onderweg houdt u halte in Sarapiqui, een agrarische regio in het noorden van het land waar u een landbouwbedrijf van ananas en palmharten bezoekt. Wanneer u de kleine stad van La Fortuna nadert, zal u een kleine omweg maken om de leguanen te bewonderen die aan de oevers van de rivier San Carlos wonen. Aankomst in Arenal, intrek in het hotel Los Lagos***. Avondmaal en overnachting aan de voet van de vulkaan.

 

Dag 6: De Arenalvulkaan

Ontbijt. Vertrek naar Casona Rio Fortuna, een typisch houten huis zoals de vroegere boerderijen  met een prachtig zicht op de vulkaan Arenal en de rivier La Fortuna. Ontdekking van de Costa Ricaanse tradities en het platteland, meer bepaald suikerriet; vervolgens heeft u ontmoeting met scholieren voor een presentatie van folkloristische dansen, alsook een uitwisseling met een familie landbouwers uit de streek. Met de hulp van de kokkinnen van de lokale gemeenschap zult een traditioneel gerecht helpen klaarmaken, nl. : El casado. Middagmaal. Na het middagmaal, excursie naar keuze.
Namiddag AVONTUUR met de zipline : aankomst aan het startpunt van uw avontuur tussen de boomtoppen. Afstelling van het materiaal en veiligheidsinstructies gegeven door de gidsen (Engels en Spaans). Het gevoel om zoals een aap tussen de bomen te slingeren via een systeem van 15 kabels en 18 platforms. Het parcour is verdeeld in 3 delen en de lengte van de kabels kunnen variëren tussen 70 en 430 meter. Aan het einde van het tweede deel kunnen de meer avontuurlijke zielen de Tarzan Swing doen.
OF
Namiddag NATUUR : Wandeling over de hangbruggen van Arenal met een Franssprekende gids over een parcour van ongeveer 3000 meter. Deze hangbruggen die met elkaar verbonden zijn door vaste platforms leiden u door het fascinerende regenwoud. De paden zijn ontworpen zodat het voor iedereen toegankelijk is. Ze hebben een lengte van 8 tot 98 meter waarvan het hoogste punt 45 meter is. Door middel van deze bruggen kunt u de rijkdom van de tropische wereld op een andere manier ontdekken. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel Los Lagos***.

 

Dag 7: De Arenalvulkaan - Bebedero - Rincón De La Vieja (4.30 u rijden)

Ontbijt. Doortocht naar het dorpje Cañas langsheen een prachtig traject van het Arenalmeer. Boottocht op de rivier Bebedero. Hier zijn uitzonderlijk veel tropische vogelsoorten te zien, die er sinds eeuwen hun natuurlijke habitat gevonden hebben. Je vindt er droog, laaggelegen tropisch woud, beboste heuvels, zout- en zoetwaterlagunes, mangroves, moerassen en uitgestrekte grasvelden. Een groot deel van het gebied staat onder water door de overvloedige regenvlagen en door de overstromingen in het gebied van de rivieren Tempisque en Bebedero aan de rand van het park. Middagmaal en verderzetting naar de vulkaan Rincón de la Vieja, waar het landschap totaal verandert : het is een eerste kennismaking met Guanacaste, een gebied met pampa- en savanelandschappen waar er eerder een Cowboy- en Ranchero atmosfeer heerst .... Avondmaal en overnachting in de hacienda Guachipelin.

 

Dag 8: Rincón De La Vieja

Ontbijt. Vertrek richting het Nationale Park van Rincon de la Vieja. Wandeling langsheen de wandelpaden tussen fumarolen (openingen in de aardkorst, vaak in de nabijheid van vulkanen, waar warme gassen en dampen uit ontsnappen), kokende modderpoelen en honderden jaren oude bomen (duur: +- 2u30). Terugkeer naar het hotel. Maaltijd. ‘s Namiddags, excursie naar keuze.
Namiddag NATUUR : Bezoek aan de Canyons van Rincon de la Vieja en de waterval «La Chorrera». Wandeling door weilanden en bossen die u tot aan de waterval van turquoise blauw water en haar natuurlijke zwembad zal brengen. Een metalen ladder geeft u toegang tot het natuurlijke zwembad. 
OF
Namiddag ONTSPANNING : Ontspanning in de warmwaterbronnen van de Rio Negro. Avondmaal en overnachting in het hacienda Guachipelin.

 

Dag 9: Rincón De La Vieja - San José (5 u. rijden) - Panama

Ontbijt en vertrek naar de hoofdstad. Middagmaal onderweg. Aankomst in de luchthaven van San Jose en vlucht naar Panama. Onthaal door uw gids en vertrek  naar het hotel. Vrij avondmaal en overnachting in het hotel Las Huacas***.

 

Dag 10: Panama City

Ontbijt. Ontdekking van de hoofdstad met een bezoek aan de oude stad of Panamá La Vieja, de ruines van de eerste nederzetting. De ideale gelegenheid om meer te weten te komen over de Conquista door de Spanjaarden en de periode van de piraterij daarna. Verder naar het koloniale gedeelte van de stad : de Casco Viejo, werelderfgoed van het Unesco. Wandeling langs de kleine straatjes naar de Plaza de Francia, ter ere van de Fransen die de bezielers waren van de bouw van het Panamakanaal. Middagmaal en bezoek aan het interessante museum van het kanaal. Bezoek aan de zeevruchtenmarkt en aan de moderne stad. Terugkeer naar het hotel op het einde van de namiddag. Vrij avondmaal en overnachting in het hotel.

 

Dag 11: Panama - Embera Indianengemeenschap

Ontbijt. Vertrek voor een interessante excursie in het spoor van de indianen van de Embera etnie, die leven langs de rivier Chagres. Transfer naar de oevers van het meer Alajuela en vertrek per boot op de rivier naar het paaldorp van de indianengemeenschap. Uitleg en demonstratie van het leven in de gemeenschap waar u meer komt te weten over hun kennis over de jungle en de de medicinale planten, hun tatoeerkunst, hun muziek en dansen, hun artisanale voorwerpen. Dit alles gevolgd door een sobere maaltijd van gegrilde vis en gefrituurde bananen. Op het einde van de namiddag bent u terug in Panama. Vrij avondmaal en overnachting in het hotel.

 

Dag 12: Panama - Park Soberania - Lac Gatun
Ontbijt. Deze dag wordt gewijd aan de observatie van de rijke fauna van Panamá, het nationale park van Soberania en het reservaat van Gamboa. Een groot tropisch woud rond het kanaal van Panamá,  de rivier Chagres, en het meer Gatún. Wandeling op een pad door het nationale park. Bezoek aan het dierenopvangcentrum Summit. Middagmaal. In de namiddag, boottocht op het kanaal en op het Gatunmeer naar het Aapeiland. Op het eiland maakt u een mooie toer op zoek naar de verschillende apen in de mangroves, de luiaards en verschillende vogelsoorten. Dit alles tussen het drukke kanaal waar de grote tankschepen voorbijvaren. Op het einde van de namiddag bent u terug in Panama. Vrij avondmaal en overnachting in het hotel.

 

Dag 13: Panama - Trein Colon - De Caraiben 

 

Ontbijt. Dagexcursie naar de Caribische kust, op zoek naar de afrocaraibische cultuur van Panama en het vroeger toevluchtsoord van de Piraten. Bezoek aan het kleine havenstadje van Portobelo gesticht in de zeventiende eeuw en beschermd door de eeuwen heen door 5 forten tegen de aanvallen van de piraten. Middagmaal en vertrek naar Colon. Halte bij de sluizen van Gatun, de indrukwekkendste van het  Panamakanaal. Door drie immense poorten kunnen de enorme schepen een hoogteverschil overbruggen van 23 meter tussen de Caribische zee en het meer. Verder naar het stadje Gatun met zijn barokke bouwwerken. Treinrit van de Caribische zee naar de stille oceaan. Deze historische trein neemt u langs het kanaal en door de tropische vegetatie van de jungle naar de Stille Oceaan. Op het einde van de namiddag bent u terug in Panama. Vrij avondmaal en overnachting in het hotel.

 

Dag 14: Panama - Madrid

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Madrid (misschien Miami). Avondmaal en overnachting aan boord.

 

Dag 12: Madrid - Brussel

Aankomst te Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.


Prijs per persoon:

 • Op aanvraag

Inbegrepen:

 • De intercontinentale vluchten met Iberia in economische klas
 • Vlucht San José/Panama
 • Alle transfers
 • De vermelde excursies vergezeld door een privé locale Franstalige gids
 • Het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig
 • Vol pension tijdens het rondreis in Costa Rica
 • Half pension tijdens het rondreis in Panama
 • De All In formule voor de verlengingen
 • Alle taksen en toegangsgelden
 • Een gedetailleerde gids
 • Het garantiefonds
 • De «Kwaliteitsservice» van Sudamerica Tours
 • De luchthaventaksen

Niet inbegrepen:

 • De persoonlijke uitgaven (dranken, enz)
 • Eventuele verzekeringen
 • Niet vermelde maaltijden
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs
 • Taks om het land te verlaten.

Max 16 personen

Reisinformatie

Land en regio:
Formule:
Reis Type:
Reis tags:
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media