Ecuador en de Galapagos Eilanden

Ecuador en Galapagos
 
Ecuador is een van de kleinste landen van Latijns-Amerika. Ecuador betekent in het spaans 'evenaar' en is zo genoemd omdat de evenaar het land 'doorsnijdt'. Men ontdekt er dezelfde verscheidenheid aan landschappen als in de andere landen van Zuid-Amerika: de zee, de eilanden, de kust, het gebergte en het Amazonenwoud. Ecuador heeft ook een grote etnische verscheidenheid en een enorme culturele rijkdom.
In Ecuador betaalt men met de Amerikaanse dollar. € 1 is ongeveer $ 1,10.
In de Galapagoseilanden is er een heet en droog klimaat. Vooral de fauna is speciaal aangezien de dieren op Galapagos 'gekoloniseerd' zijn. Dit betekent dat ze in de loop der tijden onafhankelijk geëvolueerd zijn ten opzichte van de dieren op het vaste land. Een aantal van deze soorten komen dus enkel voor op de Galapagos en dat noemt men endemische soorten. 
Deze 14-daagse rondreis combineert een ontdekking van Quito en Cuenca, twee pareltjes van koloniale architectuur die als werelderfgoed beschermd zijn; een tocht langs de Vulkanengang met het Nationaal park van de Cotopaxi, met Salcedo en Riobamba; een bezoek aan de indiaanse markten zoals b.v. Otavalo en een ontdekking van het Amazonewoud aan de oevers van de Río Napo.

Ecuador en Galapagos: de reis
 
 • 14 dagen
 • Nederlandstalige begeleide rondreis
 • Mogelijkheid tot een 5-daagse extensie

Programma

Dag 1: BRUSSEL - QUITO (D)

Onthaal op de luchthaven en transfer naar de luchthaven.

Overnachting in hotel Patio Andaluz.

 

Dag 2: QUITO (O+L)

Onbijt en bezoek aan Quito, het bruisende hart van Ecuador.

De stad ligt op een hoogte van 2830m op de hellingen van de Pichincha vulkaan in de groene Andes vallei. Deze stad werd gebouwd op de ruïnes van een oude Inca stad.

Quito is een indrukwekkende stad met klassieke koloniale architectuur en moderne gebouwen in contrast met de bossen en vulkanen die de stad omringen. 
Het is één van de mooiste hoofdsteden van Zuid-Amerika. Het koloniale Quito werd op de Unesco-lijst van cultureel Werelderfgoed geplaatst.

We bezoeken het koloniale centrum met de vele oude kerken en enkele goede musea. In de namiddag bezoeken we de 'Mitad del Mundo' of evenaarslijn, ten noorden van Quito. We brengen ook een bezoek aan het etnografische museum.

Overnachting in het hotel Patio Andaluz.

 

Dag 3: COTOPAXI NATIONAL PARK - ROSE PLANTATIO - BANOS (O+L)

Rit naar het Cotopaxi National park, gesitueerd op de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Op de Cotopaxi - met zijn eeuwige sneeuwtop - kan je genieten van de indrukwekkende stilte van het hoogland. We maken een korte wandeling en genieten ondertussen van het schitterende Andes landschap met uitbundige fauna en flora, rivieren en ravijnen.

In de namiddag bezoeken we nog een rozenkwekerij waar we lunch. 
Vervolgens rijden door naar Banos.

Avondmaal en overnachting in het hotel Sangay .

 

Dag 4: QUITO - PUJILI - QUILOTOA KRATERMEER (O+L+D)

Vertrek naar de Cotopaxi provincie met bezoek aan de traditionele markt van Pujili, een spektakel van geuren en kleuren. In Ecuador is de markt voor de lokale bevolking een economisch en sociaal belangrijk gebeuren, wekelijks worden er grote en kleurrijke markten georganiseerd.

 

Op weg naar het magische blauwe kratermeer Quilotoa, doorkruisen we het prachtige landschap van het ecuadoriaanse Andesgebergte. Het wondermooie meer is gelegen op een hoogte van 3.800m. We wandelen door het prachtige landschap naar de blauwe oevers van het meer en keren te paard terug.

Avondmaal en overnachting in haciënda La Cienega.

 

Dag 5: BANOS - RIOBAMBA (O+D)

Banos is gelegen op een hoogte 1.800m, aan de voet van de Tungurahua vulkaan (5.100m) en is gekend voor zijn warmwaterbronnen en watervallen.

Vandaag volgen we de route langs de Rio Verde naar de 'El Pailón del Diablo' waterval langs de Pastaza vallei. In de namiddag bezoek aan de hoogste vulkaan van Ecuador, Chimborazo (6.310m).

Overnachting in het Hacienda Abraspungo.

 

Dag 6: RIOBAMBA - DEVIL'S NOSE - INGAPIRCA - CUENCA (O+L+D)

Busroute naar Alausi voor een spectaculaire treinrit door de Andes. De trein zigzagt tussen wissels naar beneden langs een afgrond van 1.000m. Het treintje baant zich een weg door de bergketen langs bananenplantages, cactussen, kabbelende beken, steile bergwanden en diepe ravijnen.

Na de lunch bezoek aan de grootste archeologische Inca site van het land: Ingapirca. We bezoeken er de Zonnetempel.

Rit naar Cuenca, overnachting in hotel Santa Lucia.

 

Dag 7: CUENCA (O+L)

Bezoek aan Cuenca, de cultuurstad van Ecuador met een prachtige Spaanse koloniale architectuur. Hier vindt u prachtige herenhuizen, talrijke pleintjes, kathedralen en kerken. We bezoeken de bloemenmarkt en het museum van de bekende 'Panama hat'.

Lunch gevolgd door een vrije namiddag om de stad verder te verkennen.

Overnachting in het hotel Santa Lucia.

 

Dag 8: CUENCA - CAJAS NATIONAL PARK - GUAYAQUIL (O+D)

Onderweg naar Guayaquil rijden we ten westen van Cuenca door het Cajas National Park. Dit schitterend, ongerept park heeft een oppervlakte van 29.000ha die voornamelijk bestaat uit páramolandschap. Dit prachtige gebied heeft meer dan 200 gletsjermeren, grotten en dwergbossen. Hier heeft u de mogelijkheid om kolibries en condors te spotten en te genieten van een heel bijzondere vegetatie. Langs de westelijke Andes keten rijden we verder naar de kustvlakte met al haar bananen-, cacao-, rijst- en suikerrietplantages tot in Guyaquil.

Guayaquil is de grootste stad en haven van Ecuador. We bezoeken de stad te voet, wandelen langs de Malecon Boulevard, het Seminario park, de kathedraal, het stadhuis. We brengen een bezoek aan het kleurrijke 'Las Peñas', het eerste woongebied van de oude stad.

Overnachting in het hotel Oro Verde.

 

Dag 9: GUAYAQUIL - BALTRA - GALAPAGOS EILANDEN

Transfer naar de luchthaven van Guyaquil voor de vlucht naar de Galapagos eilanden archipel waar u aan boord gaat van de luxecatamaran MV Seaman Journey voor een 4-daagse eilandencruise.

 

Dag 9-12: Galapagos eilanden (O+L+D)

Elke dag bezoekt u ander eiland waaronder Santa Cruz Island, Santiago Island en Bartolomé Island, u wordt telkens begeleid door ervaren natuurgidsen.

U maakt korte wandelingen op de eilanden waar u de dieren van heel dichtbij kunt observeren. Vanop de boot kan u ook zeeschildpadden, pinguins, tropische vissen en dolfijnen van heel dichtbij spotten. Bovendien is er de gelegenheid om te zwemmen in kleine baaien, te snorkelen en te kajakken.

 

Dag 12: BALTRA - QUITO

Transfer naar de luchthaven van Baltra voor de vlucht naar Quito.

Aankomst en overnachting in hotel Patio Andaluz.

 

Dag 13: QUITO - BRUSSEL

Vrije voormiddag en transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Brussel.

 

Dag 14: BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

 

Extensie: Napo Wildlife Center

U kan u het 15-daags programma verlengen met een 5-daagse extensie 
'Napo Wildlife Center'.


Goed om weten:
 

 • Noodzakelijk document: internationaal paspoort, geldig tot minstens zes maanden na de datum van terugkeer
 • Geen visum voor Belgen
 • Geen verplichte vaccinaties

Prijs per persoon:

 • Op aanvraag

Inbegrepen:

 • Vluchten Brussel-Quito en Quito-Brussel, inclusief alle vooraf betaalbare taksen ter waarde van € 510,00 per ticket gekend op 01/07/2015
 • Binnenlandse vluchten Guyaquil-Baltra en Baltra-Quito, inclusief alle vooraf betaalbare taksen ter waarde van € 90,00 per ticket gekend op 01/07/2015
 • Alle luchthaventaksen, behalve $ 100,00 bij aankomst in Baltra voor de toegang tot de Galapagoseilanden
 • Overnachtingen in de vermelde hotels
 • Alle transfers
 • Alle maaltijden vermeld in het programma
 • Alle toegangstickets en excursies vermeld in het programma
 • Alle uitstappen tijdens de reis zoals vermeld met engelstalige gids
 • 4-daagse cruise Galapagos met de MV Seaman Journey op basis van vol pension
 • Nederlandstalige reisleider uit Brussel vanaf 14 personen

Niet inbegrepen:

 • Een annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven, zoals dranken en fooien
 • Toegangsgeld voor het Galapagos National Park bij aankomst: $ 100,00

Reisinformatie

Land en regio:
Formule:
Reis Type:
Reis tags:
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media