Viva Peru

Peru
 
Peru ligt in aan de Westkust van Zuid-Amerika en wordt begrensd door Ecuador, Colombia, Brazilië, Bolivia en Chili. Peru heeft drie landschapsvormen: het tropisch regenwoud met hoge temperaturen en veel neerslag, als tweede is er het kustgebied wat vooral bestaat uit steen en zandwoestijn. Tot slot is er het bergland tussen de kuststrook en het oerwoud. Het bergland heeft een ontoegankelijk reliëf met betrekkelijk lage temperaturen.
Het Spaans is de officiële taal maar in de gebieden waar de Indianen het talrijkst zijn wordt vooral Quechua gesproken.
De lokale valuta is de Peruaanse Nueva Sol (PEN) waarvan de waarde € 0,30 is.
Deze rondreis werd samengesteld om een maximum te zien in een minimum van tijd. Een reis door de tijd op zoek naar de oudste culturen van de Andes: de heilige tempels de Inca's en de grandioze site van Machu Picchu in het hart van het gebergte. Geniet van de charme van de koloniale steden, ontdek de kleurrijke Indiaanse markten in het mooie licht van de hoogvlaktes van de Andes. Ontdek de mysterieuze beschaving van de Nazca-indianen, de prachtige fauna van de Ballestas eilanden en de drijvende eilanden op het Titicacameer. Van Lima naar Cusco via Arequipa en Puno, een fascinerende reis die van commentaar voorzien wordt door de beste plaatselijke gidsen.
 
Peru: de reis
 
 • Begeleide rondreis in Peru
 • 12 dagen / 10 nachten
 • Gewaarborgd vertrek
 • Franstalige gids 
 • Tot 20 deelnemers

Programma

Dag 1: Brussel - Madrid - Lima

Vlucht naar Lima via Madrid. Onthaal door uw begeleider, transfer naar Miraflores een moderne wijk van Lima, intrek, avondmaal en overnachting in het hotel Britania***.

 

Dag 2: Arequipa

Ontbijt. ‘s ochtends, bezoek ‘s ochtends aanhet Archeologisch en Historisch Museum gevestigd in Pueblo Libre. Het Nationaal Museum voor Archeologie, antropologie en geschiedenis van Peru is het oudste museum van Peru. Middagmaal in een lokaal restaurant. Transfert naar de luchthaven van Lima en vlucht naar Arequipa. Aankomst in Arequipa, een oase aan de voet van de vulkanenketen. Onthaal, transfer en intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel Casa  Andina Classic***

 

Dag 3: Nasca - Arequipa

Ontbijt. Ontdekking van de Witte Stad, zo genoemd omwille van de constructies in vulkanische steen, de sillar. U zult de Plaza de Armas zien, omringd door gracieuze zuilengalerijen en beplant met palmbomen en jacarandas, de kathedraal, de kerk van de Compañia, de prachtig versierde kapel en de kloosters, waarven het klooster van Santa Catalina een echte stad binnen de stad vormt. Middagmaal in een «picanteria» een typisch restaurant van Arequipa. Vrije namiddag om zelf wat rond te wandelen in deze aangename stad met een zeer aangenaam klimaat. Avondmaal in een lokale restaurant. Overnachting in het hotel Casa andina Classic***.

 

Dag 4: Arequipa - Colcacanyon

Vertrek naar de vallei van de Colcarivier. Onderweg kunt u de verschillende kameloïden observeren zoal de Llama’s , de alpacas en de Vicuñas in het nationaal park van Pampa Cañahuas (4.500 m). Verderzetting langs de «puna»» gedurende verschillende uren, om beetje bij beetje naar de vallei af te zakken. Onderweg passeren we langs verschillende typische dorpjes om verder de rivier te volgen tot het dorpje Chivay. Middagmaal in een lokale restaurant. Vrije namiddag. Overnachting in het hotel Eco Inn***.

 

Dag 5: Colcacanyon - Puno

Ontbijt. Tijdens de verdere afdaling van de vallei zult u de prachtige incaterrassen kunnen bewonderen. Vanuit de  Cruz del Condor zult u onder normale omstandigheden de Condors kunnen observeren die langs de rotswanden zweven. U zult ook een beter zicht krijgen op de diepte van de canyon.Middagmaal in Chivay. Vertrek naar Puno over de ‘altiplano’. Een reis doorheen fantrastische landschappen: woestijn, vulkanen, besneeuwde bergen, kleine meren waar leven flamingo’s. Aankomst en intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel Casona Plaza***.

 

Dag 6: Puno - Titicacameer

Ontbijt. Uitvaart uit de baai van Puno en bezoek aan de drijvende eilanden van de uros-aymara indianen. Deze eilanden werden in “totora” gebouwd, het rieten van het meer. Zelfs de woningen en de boten hebben hetzelfde bouwmateriaal. Verder naar het eiland van Taquile. Taquile is een eiland van indianen van de Quechuaetnie te midden in het aymaragebied. Mede daardoor en door het natuurlijk isolement heeft de gemeenschap haar gebruiken en klederdracht van alouds behouden en is het nu één van de interessantste plekjes van het land geworden. Het is een plaats waar de mannen breien en de vrouwen weven. Wandeling naar het dorp en middagmaal bij een lokale familie. Vrije tijd om zelf wat rond te wandelen en de gemeeschap te ontdekken.Terugkeer met de boot naar Puno. Avondmaal. Overnachting in het hotel Casona Plaza***.

 

Dag 7: Puno - Cuzco

Vertrek naar Cuzco over het altiplano (10u rijden, met pauzen en excursies). Onderweg is een eerste halte voorzien in Pukara, een precolumbiaanse ceremoniële site die nog van voor de Tiahuanacocultuur dateert. Vervolgens is een halte voorzien in La Raya, het hoogste punt van uw reis op 4335meter. Middagmaal. In de namiddag bezoek aan Raqchi of ook bekend als de tempel van wiracocha, een belangrijk incatempel van het altiplano. Vooraleer toe te komen in  «de navel van de wereld» wordt nog het kappelletje van het dorp Andahuaylillas, het is een meesterwerk van de mestieze barok. Aankomst in Cuzco op het einde van de namiddag. Avondmaal  en overnachting. Hotel San Agustin International***.

 

Dag 8: Cuzco

Ontbijt. Vrije voormiddag. Middagmaal in een lokale restaurant. In de Namiddag. stadsbezoek van de mooiste stad van Zuid-Amerika. Zowat alle huizen in de stad hebben incafunderingen en de witte lemen facades en de houten balkons geven de stad een aparte sfeer bezoek aan de kathedraal en de Zonnetempel of Korikancha en de 5 belangrijkste omringende inca-ruïnes van Cuzco (Sacsayhuamán, Kenko, Puca Pucara, Tambo Machay). Avondmaal en overnachting in het hotel San Agustin International***.

 

Dag 9: Puno - Pisaq - Maras -  Ollantaytambo

Ontbijt en vertrek naar he heilige vallei van de Incas. Bezoek aan de typische en kleurrijke indianenmarkt van Pisaq vooraleer verder te rijden naar Urubamba Middagmaal in een lokale restaurant. Vertrek naar Ollantaytambo. Dit dorpje is het best bewaarde incadorp van Peru en heeft ook een indrukwekkende incasite die de toegangspoort was naar het Amazonewoud. Avondmaal en overnachting in het hotel Augusto’s***.

 

Dag 10: Yucay - Machu Picchu - Cuzco

Ontbijt en transfer naar het treinstation voor een vertrek door de cañon van Vilcanotarivier richting Aguas Calientes. Vertrek in Minibus naar de archeologische site van Machu Picchu (oude berg in quechua). Bezoek aan de verschillende sectoren van de mytische Incastad. Deze site is zonder twijfel de indrukwekkendste van het continent mede door het feit dat hij nooit ontdekt is door de conquistadores en natuurlijk ook door zijn prachtige liggen aan de poort van het Amazonewoud. Middagmaal. Terugkeer naar het station van Aguas Calientes om de trein te nemen richting Ollantaytambo. Daar wacht uw privébus op u om u naar Cuzco te brengen. Avondmaal met folkloristisch spektakel in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel San Agustin International***.

 

Dag 11: Cusco - Lima - Madrid

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Lima. Bezoek aan de koloniale stad: de Plaza Mayor, de kathedraal, het presidentiële paleis, het paleis van de Aartsbisschop, de Cabildo, de koloniale straten, San Francisco, enz. Middagmaal met zicht op de stille oceaan. Transfer naar de luchthaven voor uw retour vlucht naar Europa.

 

Dag 12: Madrid - Brussel

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.

Prijs per persoon:

Op aanvraag

Inbegrepen:

 • De vluchten Brussel-Madrid–Lima H/T met Iberia of  Lan
 • De binnenlandse vluchten zoals vermeld
 • Alle ritten van en naar luchthavens/stations en hotels
 • Al het vermelde wegtransport
 • Alle vermelde excursies en bezoeken, toegangsprijzen inbegrepen
 • Verblijf in een tweepersoonskamer met bad/douche in de vernoemde hotels of gelijkwaardig
 • Het vol pension
 • De plaatselijke, Franstaligeberoepsgidsen
 • Luchthaventaksen bij het vertrek vanuit Europa
 • Gedetailleerde toeristische gids
 • Garantiefonds
 • Kwaliteitsservice

Niet inbegrepen:

 • Alle persoonlijke uitgaven en dranken
 • De fooien voor de gidsen en de chauffeurs (louter ter informatie: 3 US$ per dag voor de gids en 1,5 US$ voor de chauffeur).

maximum aantal deelnemers: 20

Reisinformatie

Land en regio:
Formule:
Reis Type:
Reis tags:
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media