Klassieke Noordoosten van USA & Canada

Noord-Oosten van de VS en Canada
 
Grandioze natuur, sprekende geschiedenis en grote steden met elk hun eigen sfeer. Dat is een korte beschrijving van deze adembenemende rondreis.
Canada is een dunbevolkt land waardoor grote gebieden ongerept zijn en een wilde natuur te bewonderen is. Ook de steden zijn de moeite waard zoals Quebec, wat overigens de enige Noord-Amerikaanse stad is omringt door een stadsmuur. De muur, die gebouwd was voor om de stad te beschermen tegen aanvallen en het centrum zelf zijn erkend als UNESCO-werelderfgoed. Een stukje geschiedenis tijdens een bruisende reis.
Het Noord-Oosten van de VS rijk aan wereldsteden zoals New York en Boston en de Niagara Waterfalls zijn een spektakel opzich. De watervallen, die deels op Amerikaans en deels op Canadees grondgebied liggen, zijn bij de grootste ter wereld. Ze bestaan uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Meer hoeft het er niet gezegd te worden: u moet het met eigen ogen zien!
 
Noord-Oosten van de VS en Canada: de reis
 • 15 dagen/14 nachten
 • Rondreis per huurauto
 • Selfdrive
 • VS: Boston, Washington, New York & Philadelphia
 • Canada: Québec, Montréal, Ottawa, Niagara Falls & Toronto

Programma

Dag 1: Boston

Welkom in New England in de staat Massachusetts.  Pik je huurwagen op en verken Boston op eigen houtje. Vrije avond.
Overnachting in Midtown Hotel***(*). (-/-/-)


Dag 2: Boston

Het mooie Boston, één van de oudste steden in de USA, bezoek je best te voet. De stad heeft een flinke brok cultuur te bieden en is de thuishaven van grote universiteiten. Boston maakte heel wat grote momenten mee uit de Amerikaanse geschiedenis en heeft een rijk architectuurpatrimonium en uitgestrekte groene gebieden. Tip: volg het Freedom Trail, een parcours van 7 km dat de geschiedenis van de Amerikaanse revolutie vertelt. (-/-/-)

 

Dag 3: Boston - Québec City (600 km)

Lange trip door het mooie landschap van de staat New Hampshire die je naar de andere kant van de grens brengt tot in de mooie provincie Québec.
Check-in voor 2 overnachtingen in Clarion Québec***. (-/-/-)

 

Dag 4: Québec City

Het indrukwekkende Chateau Frontenac torent uit boven de enige versterkte stad in Noord-Amerika, gesticht door Samuel de Champlain in de vijftiende eeuw. Québec ligt aan de oevers van de Saint-Laurent rivier. Je kunt door de kasseisteegjes van het oude stadsgedeelte van Québec wandelen en genieten van de prachtige gebouwen die beschermd achter de wallen liggen. (-/-/-)

 

Dag 5: Québec - Montréal (260 km)

De weg volgt de majestueuze Saint-Laurent en leidt je naar Montréal, een feestelijke, bruisende metropool vol contrasten, met mooie monumenten in de oude stad, de oude havenwijk (Vieux Port), talrijke musea, het Parc du Mont Royal en de ondergrondse stad (Underground City). ‘s Zomers vibreert de stad op het ritme van de vele festivals zoals het Internationale Jazz Festival.
Overnachting in Best Western Ville-Marie Hotel & Suites***. (-/-/-)


Dag 6: Montréal - Ottawa (187 km)

Je reist naar Ontario, de dichtst bevolkte provincie van het land, waar je Ottawa ontdekt, de gezellige hoofdstad van Canada. Ottawa is een knappe stad met een mooi parlementsgebouw, musea en parken. Tijdens de wintermaanden kan je er schaatsen op het Rideau kanaal.
Overnachting in Best Western Plus Victoria Park Suites***. (-/-/-)

 

Dag 7: Ottawa - Toronto (405 km)

Op een prachtige plek aan de noordelijke oever van het Ontario meer ligt Toronto, niet alleen de grootste stad van Canada, maar ook een moderne, kosmopolitische en multiculturele wereldstad.
Overnachting in Best Western Primrose Hotel***. (-/-/-)


Dag 8: Toronto

Je hebt een hele dag om het dynamische Toronto te ontdekken of allerlei avonturen op het Ontario meer te beleven. Bezoek de St. Lawrence City Market waar de plaatselijke bevolking al sinds 1901 handel drijft, slenter door de ondergrondse winkelcentra of kuier door de levendige straten van het centrum. (-/-/-)

 

Dag 9: Toronto - Niagara Falls (175 km)

Vandaag op het programma: de beroemde, ontzagwekkend krachtige watervallen. Stop op weg naar de Niagara Falls in Niagara- On-The-Lake, een pittoresk dorpje gekend om z’n wijnen. Eens aangekomen aan de watervallen, laat een boottochtje ter plaatse je van nabij kennismaken met dit wonderlijke fenomeen.
Overnachting in Days Inn Niagara Falls***. (-/-/-)

 

Dag 10: Niagara Falls - Mountville/Amish Country (580 km)

Terugkeer naar de USA door een deel van de staat New York met zijn mooie landschap voordat je aankomt in het gastvrije, tolerante Pennsylvania. Pennsylvania staat gekend om de Amish die er wonen. Deze puriteins protestantse geloofgemeenschap hecht veel belang aan het gezinsleven, loyaliteit aan hun geloof, pacifisme en plaatst zich bewust buiten de moderne wereld. Stop onderweg in Harrisburg, de hoofdstad van Pennsylvania. Daarna rijd je naar Mountville, de toegangspoort naar Amish country. Overnachting in Sleep Inn & Suites Lancaster****. (-/-/-)

 

Dag 11: Amish Country - Washington (210 km)

Vervolg je reis naar de mooie, federale hoofdstad van de USA, met prachtige herdenkingsmonumenten en musea, die getekend werd door een Franse architect. Overnachting in het Capitol Skyline Hotel***. (-/-/-)


Dag 12: Washington - Philadelphia (230 km)

Philadelphia speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van het land. Hier werd de Amerikaanse grondwet opgesteld en de onafhankelijkheidsverklaring goedgekeurd. Het prachtige, historische centrum bezoek je best te voet en van de talrijke musea is de Barnes Foundation zeker uniek.
Overnachting in Sheraton Philadelphia Downtown Hotel****. (-/-/-)


Dag 13: Philadelphia - New York (170 km)

Je rijdt vroeg in de ochtend richting Manhattan met zijn wolkenkrabbers. Breng je huurwagen terug bij aankomst in Manhattan.
2 overnachtingen in Skyline Hotel***(*). (-/-/-)

 

Dag 14: New York

Intense dag in het bruisende Manhattan. Tijd om het Empire State Building, Central Park, Greenwich Village, Harlem, Soho of Meatpacking District te ontdekken! Schaf jezelf een CityPASS aan en vermijd lange wachtrijen aan de toeristische topattracties. (-/-/-)


Dag 15: New York

Vrije tijd om te shoppen (afhankelijk van je vluchtschema). Retourvlucht. (-/-/-)

Prijs:

Op aanvraag

Inbegrepen:

 • Verblijf in bovenvermelde hotels of gelijkwaardig inclusief taksen
 • Roadbook (uitgebreide tourdocumentatie met routebeschrijving)
 • Basis annuleringsverzekering

Niet inbegrepen:

 • Alle persoonlijke uitgaven
 • Internationale vluchten
 • Luchthaventaksen
 • Huurwagen
 • Toegangsgelden voor bezienswaardigheden
 • Niet-vermelde maaltijden en dranken
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media