Prachtig Papoea Nieuw Guinea

Papoea Nieuw Guinea
 
Eén van 's werelds laatste en mooiste ongerepte paradijzen. Een rijke cultuur, rijk aan ongekende gewoonten, kunstvormen en ongerepte natuur- reservaten. De Karawari rivier met zijn verbazingwekkende lodge, Mount Hagen met zijn inheemse stammen, Kokopo met de Tavurvur vulkaan en als absoluut hoogtepunt het Goroka Sing Sing festival. 
Het klimaat is altijd tropisch warm en er is weinig variatie in de temperaturen: het schommelt altijd rond de 30 graden met uitzondering op de hoger gelegen gebieden.
Men betaalt er met de Papoea Nieuw Guinese Kina. € 1 is ongeveer 3,37 PGK. 
 
Papoea Nieuw Guinea: de reis
 
 • 16-daagse rondreis
 • Volledig beeld van Papua
 • Deelname aan het unieke Goroka festival
 • Luxueuze lodges en privévluchten
 • Begeleid vanaf 8 personen

Programma

Dag 1: Brussel - Singapore

Vlucht vanuit Brussel via Amsterdam naar Singapore met KLM Airways.

 

Dag 2: Singapore

Aankomst in Singapore  en transfer naar het Singapore Resort & Spa op Sentosa. Mogelijkheid om te dineren in het à la carte restaurant van het hotel.

 

Dag 3: Singapore - Port Moresby

Vrije voormiddag. Na de lunch bezoek aan de stadsstaat Singapore. 
Singapore is een zeer welvarende stadsstaat met meer dan 5 miljoen inwoners Naast de zeer moderne gebouwen vindt u er ook nog etnische wijken waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan.

Een bezoek aan de drie traditionele wijken van de stad nl. Little India, Chinatown en Arab street zijn dan ook zeker de moeite waard. In de late namiddag transfer naar de luchthaven voor de vlucht met naar Port Moresby, de hoofdstad van Papua New Guinea.

 

Dag 4: Port Moresby - Mount Hagen

Aankomst in Port Moresby in de vroege ochtend gevolgd door transfer naar het Airways hotel voor een heerlijk ontbijt.

Vervolgens vlucht naar Mount Hagen waar we omstreeks 9u30 aankomen in Kagamuga Airport. Mount Hagen gelegen op 1677m in de Upper Waghi Valley. Mount Hagen is de hoofdstad van de Western Highlands. Het is een drukke plaats met winkels, bars, restaurants en enkele hotels. Er wonen ongeveer 45.000 mensen De vallei is het bewijs van één van de oudste landbouwgebieden in de wereld.

 

Dag 5: Mount Hagen - Karawari

Privé Vlucht vanuit Mount Hagen naar Karawari Airstrip. Installatie in de unieke Karawari Lodge. Onze lodge kijkt uit over de Karawari- rivier, in de Sepik-regio. 
Een prachtoord van waaruit we de authentieke jungle kunnen exploreren, weg van alle wegen en drukte. Na de lunch brengen we een bezoek aan het dorpje Kundiman, waar ze ons gaan demonstreren hoe je sago maakt. Sago is de basisvoeding in de Sepik regio.
Overnachting in de Karawari Lodge.


Dag 6: Karawari

Met comfortabele motorboot volle dag exploratie van de omgeving met bezoek aan de verschillende dorpen. Mannen vervaardigen er nog op ambachtelijke wijze kano's en prachtige kunstwerken.
Overnachting in Karawari Lodge.


Dag 7: Karawari - Mount Hagen

Na het ontbijt privé vlucht van Karawari naar Mount Hagen. Ontvangst en check-in waarna een culturele rondleiding in het Avi Cultural Centre volgt. We aanschouwen er oa. de traditionele Sili Muli Sing Sing. Jonge vrouwen dansen er halfnaakt en tonen hun borsten om jonge mannelijke dansers te verleiden. Hierna bezoeken we de markt van Mount Hagen, de grootste van het land. Avondmaal en overnachting Rondon Ridge.


Dag 8: Mount Hagen - Port Moresby

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Port Moresby. 
Bij aankomst stadsbezoek van Port Moresby. We bezoeken het prachtig National Museum, dit museum herbergt grandioze primitieve kunstwerken van de ontelbare stammen in Papua Nieuw-Guinea, het parlementsgebouw en de primitieve kunsthandel Png Arts
Hierna transfer naar het Airways Hotel te Port Moresby voor de overnachting.


Dag 9: Port Moresby - Goroka

Na het ontbijt in het Airways hotel rijden we naar de luchthaven vanwaar we opstijgen richting Goroka. Na aankomst transfer naar het rustig gelegen Pacific Gardens Hotel aan de rand van het stadje. Na de lunch korte stadstoer met bezoek aan het JC Mc Carthy Museum en de Bilum Bag markt (draagtassen). Er zijn ook allerhande kunstwerkjes te bewonderen op de plaatselijke marktjes.
Avondmaal en overnachting Pacific Gardens Hotel.


Dag 10: Goroka

Eén van de hoogtepunten van de reis: het Goroka Sing Sing Festival. Tot nu toe waren weinig mensen bevoorrecht geweest om dit unieke schouwspel mee te maken. Het festival van Goroka is het bekendste cultuurfeest van Papoea Nieuw-Guinea. Het werd voor het eerst georganiseerd in de jaren '50 om de culturele uitwisseling tussen de verschillende stammen van het land te bevorderen. In de oostelijke hooglanden van Papoea Nieuw-Guinea, ontstond Goroka als een kleine missiepost. Maar er werden al snel goudmijnen en koffieplantages uitgebaat. Een intens authentiek vertoon van de rijke vurige cultuur van Papoea Nieuw-Guinea.

Een verrukkelijk spektakel van diverse stammen uit verschillende regio's uit Papoea, hierheen gekomen vanuit ver afgelegen dorpen voor een 2-daagse vol dans, muziek en wonderbaarlijk vertoon van stammen rituelen. Indrukwekkende hoofdtooien, beschilderde gezichten en lichamen, die glinsteren van de oliën. Het tromgeroffel van de Kundu drums maken alles nog zoveel intenser.

Middagmaal: Picknick lunch               
Avondmaal en overnachting in het Pacific Gardens hotel.

De verrukking van het in oog tot oog staan met dergelijke verheffende culturen is onbeschrijflijk!


Dag 11: Goroka

De laatste dag van het festival. Opnieuw een dag vol dans en muziek. We genieten opnieuw volop van het kleurrijk gebeuren dat even spectaculair is bij het afsluiten van het festival en vertrek van alle groepen. 
Avondmaal en overnachting in Pacific Gardens hotel. 


Dag 12: Goroka - Port Moresby - Rabaul

Na het ontbijt check out en transfer naar de luchthaven voor de vlucht van Goroka naar Port Moresby. Transfer en lunch in het Airways Hotel. Nadien de middag aansluiting met vlucht Air Niugini naar Rabaul. De stad wordt ook de Frangipane- bloemenstad genoemd.

De Tavurvur vulkaan op Rabaul is één van de meest actieve en gevaarlijkste vulkanen van Papoea Nieuw Guinea. Op 19 september '94 werd de stad Rabaul totaal verwoest door de uitbarsting van de vulkanen Tavurvur en Vulcan. Slechts 19u voor de uitbarsting werden de bewoners van Rabaul aangeraden de stad te verlaten.

Slechts 2 mensen verloren het leven, wat een mirakel was, gezien de kracht van de uitbarsting en de totale verwoesting van de stad. 50.000 mensen verloren hun huis en bezit. Het is nu nog steeds een spookstad. Nadien werd de stad heropgebouwd op een plaats 20km daar vandaan Kopoko. 

Van de lokale luchthaven Tokua worden we naar het Kokopo Beach Bungalow Resortaan Blanche Bay gebracht.

Avondmaal in het Hauswin restaurant met zijn zeer goede keuken.

Overnachting in Kokopo Beach Bungalow Resort.

 

Dag 13: Rabaul

Na het ontbijt rijden we naar een dorp in de Baining Mountains.

De Baining Mountains zijn gelegen op het Gazelle schiereiland in het Noord- Oosten van East New Britain. De Baining stam was één van de eerste om deze streek op het Gazelle schiereiland te bevolken. Hun taal wordt ook het Baining genoemd. We bewonderen hun traditionele dagelijkse bezigheden,koken, tuinieren,...

Een traditionele lunch wordt ons aangeboden. 

Op het programma staan verder ook nog Jungle walking en BirdwatchingNa het avondmaal met de plaatselijke bevolking aanschouwen we hun spectaculaire vuurdans. Deze dans wordt opgevoerd om de geboorte van kinderen, het begin van de oogst te vieren, om de doden te herdenken. De dans wordt alleen door mannen gebracht en wordt meestal niet bijgewoond door vrouwen en kinderen. Na dit fantastisch schouwspel rijden we terug naar het resort voor overnachting.


Dag 14: Rabaul 

Ganse dag uitstap naar het Gazelle schiereiland met lunch in Rabaul.

Ontdek de geschiedenis van East New Britain. Bezoek aan Bitapaka War Memorial Cemetery, de Japanese tunnels, het Kokopo museum,... Vervolgens gaan we zo dicht mogelijk bij de vulkaan en bezoeken we het Volcano Observatory. 

Overnachting in Kokopo Beach Bungalow Resort.


Dag 15: Rabaul -  Port Moresby - Singapore

Transfer naar de luchthaven voor de vroege vlucht van Rabaul naar Port Moresby. Transfer en lunch in het Airways Hotel. Met weemoed nemen we afscheid van een land met meer dan 800 bevolkingsgroepen, 800 verschillende talen en culturen... Een unicum in de wereld. Na de middag aansluiting met vlucht Air Niugini naar Singapore en daarna connectie met laatavondvlucht van Singapore naar Brussel met overstap.


Dag 16:  Brussel

Aankomst Brussel

 

Inbegrepen:

 • Internationale vluchten Brussel-Singapore-Brussel
 • Binnenlandse vluchten Port Moresby-Mount Hagen-Goroka- Rabaul-Port Moresby
 • Alle overnachtingen op basis van vol pension in de uitstekende hotels en kwaliteitslodges
 • Enkel verblijf in Singapore op basis van kamer en ontbijt
 • Alle uitstappen en transfers zoals vermeld, met lokale Engelstalige gids
 • Visumkosten voor Papoea Nieuw-Guinea
 • Bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Niet inbegrepen:

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering (aanbevolen)
 • Persoonlijke uitgaven zoals maaltijden en dranken, wasserij, telefoon,...

Prijs per persoon:

Op aanvraag

Reisinformatie

Land en regio:
Formule:
Reis Type:
Reis tags:
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media