Wondermooi Iran, van het Perzische rijk tot nu

Iran:
Iran ligt in West-Azië en het betekent 'Land van de Ariërs'. De hoofdstad is Teheran en de officiële taal is Perzisch. Er wordt betaald met de Iraanse Rial. € 1 is ongeveer 34 393 IRR. Een groot deel van het land bestaat uit hoge bergen met koude winters en hete zomers. De rest van het land heeft een gematigd klimaat met weelderige vegetatie en uitgestrekte rijstvelden. Er heerst een traditionele samenleving waar man en vrouw gescheiden omgaan met elkaar en tevens geen handen geven aan het andere geslacht. Iran is rijk aan een bijzondere cultuur en wordt daarom ook als een van de bakermatten van de beschaving gezien. Deze reis dompelt je onder in de natuur maar vooral de cultuur van dit bijzondere land: met oude en moderne elementen die beïnvloed zijn door door drie invloeden. Het Perzische Rijk uit de Oudheid, de islamitische cultuur van de Arabieren en het moderne uit het Westen zorgen voor de Iraanse cultuur. Echt de moeite om van dichtbij te gaan bekijken.
 
 
Iran: de reis
 
 • 14 dagen/13 nachten
 • Begeleide reis of privérondreis
 • Volpension
 • Bezoek aan het prachtige Persepolis

Programma

Dag 1: Brussel - Teheran

In de late namiddag afreis met Turkish Airlines naar Teheran.

 

Dag 2: Teheran

We komen vroeg aan in Teheran, gelegen op 1 100 m hoogte. Onthaal, formaliteiten en transfer naar het hotel Laleh (5*), waar we even kunnen uitrusten. In de namiddag gaan we naar de Melibank waar de kroonjuwelen bewaard worden. We bezoeken het etnografisch museum en maken een wandeling in de Tajrish bazaar met het Salehmausoleum. Avondmaal in een typisch restaurant van Darband.

 

Dag 3: Teheran - Ahvaz (per vliegtuig)

Verder bezoek aan de stad: het archeologisch museum biedt collecties aan van voor de islamitische periode, en een collectie van islamitische kunst. We bezoeken ook het keramiek museum en het Rezâ Abbâsi museum. Dit laatste herbergt een zeer mooie collectie van culturele voorwerpen. In de namiddag, transfer naar de luchthaven en afreis naar Ahvâz. Onthaal en transfer naar het hotel Fadjr-Pars (4*). We maken een wandeling langs de Karoenrivier en nemen ons avondmaal in een lokaal restaurant.

 

Dag 4: Ahvaz - Chogha Zanbil - Haft Tapeh - Susa - Ahvaz (±120 km)

Afreis om de indrukwekkende Ziggoerat van Chogha Zanbil te bezoeken. Ze werd gebouwd rond 1250 v. Chr. door Untash-Gal, een elamitische koning. We rijden verder naar Halft Tapeh, en oude elamitische stad en Susa, één van de oudste sites van het Nabije Oosten, daterend van 5.000 v. Chr. We bezoeken er het paleis met de Apadanazaal en het graf van de profeet Daniël. Onze dag eindigen we met een bezoek aan de watermolens van Shushtar. Terug naar Ahvâz, avondmaal en overnachting.

 

Dag 5: Ahvaz - Bishapur - Shiraz (±600 km)

We verlaten de vlakte van Mesopotamië en doorkruisen het mooie en indrukwekkende Zagrosgebergte. Bezoek aan Bishapur, waar we prachtige bas-reliëfs, gebeeldhouwd in de bergflanken van een rivierengte kunnen bewonderen. In de hoogte zijn de ruïnes van de oude keizerlijke stad, gebouwd in 266, te ontwaren. Verder naar Shiraz en overnachting in het hotel Pars (5*).

 

Dag 6: Shiraz - Persepolis - Naqsh-e-Rajab - Naqsh-e-Rostam - Shiraz (±120 km)

Bezoek aan Persepolis. De site is gelegen op een hoog rotsterras, waar we de ruïnes van één van de oudste steden ter wereld ontdekken. Darius I de Grote, en Archemide koning, waarvan het keizerrijk zich zal uitstrekken tot de Indus, de Nijl en de Donau, stichtte er zijn hoofdstad in 518 v. Chr. In de omgeving bezoeken we Naqsh-e-Rajab, gekend voor zijn bas-reliëfs uit de sassanide periode en Naqsh-e-Rotsam met de graven van Darius I en II en Xerxes. Tegenover de graven verheft zich een toren die zou gediend hebben om het 'Heilig Vuur' te beschermen. Terug in Shiraz en bezoek aan het graf van Hafez, het Narenjestanpaleis, de moskeeën van Nasir al-Molk en Atiq.

 

Dag 7: Shiraz - Sarvestan - Neiriz - Kerman (±560 km)

We doorkruisen het hart van Iran en bezoeken onderweg Sarvestan met haar sassanide paleis en Neiriz met de Vrijdagmoskee. Aankomst in Kerman, gelegen op 1775m, de oude hoofdstad van het Caramanië koninkrijk. De stad kende haar gouden tijd in de 12e eeuw onder de Seldjoekiden. Overnachting in het hotel Pars (5*).

 

Dag 8: Kerman - Mâhan - Rayen - Kerman (±120km)

's Morgens vroeg afreis naar Mâhan waar we het mausoleum van Shah Nematollah e-Vali, stichter van één van de orden van de derwsjen bezoeken. Middagmaal in een tuin en verder naar Rayen, beheerst door een citadel die zich uitstrekt over 5 ha en die ergens kan vergeleken worden met die van Bam. Terug naar Kerman en bezoek aan de Ganjali Khan baden, we eindigen met een wandeling in de soeks. Avondmaal in een traditioneel restaurant.

 

Dag 9: Kerman - Caravansera van Zeinoddine (±280km)

We beginnen met het bezoek aan de Vrijdagmoskee, de Masjid e-jome, het mooiste monument van de stad, gesticht in de 14e eeuw en gerestaureerd in de 16e eeuw. De gevels zijn met gekleurde faience versierd, gaande van turkoois tot marineblauw. Verder bezoeken we de Malekmoskee, gebouwd einde 11e eeuw. Typisch avondmaal in restaurant Khayam. Overnachting in het Zeinoddine caravanserail uit de 17e eeuw.

 

Dag 10: Caravanserail van Zeinoddine - Fahradj - Yazd (±60 km)

Afreis naar Fahradj, een dorp bekend voor zijn moskee uit de 7e eeuw, één van de oudst van het land. Verder naar Yazd. Na het middagmaal bezoek aan dit laatste bastion van de zoroasters, vuuraanbidders, een godsdienst uit Oud-Perzië. Interessant zijn: de Heiligvuurtempel, de torens van de Stilte en de moskeeën van de Vrijdag en Mirchakhmâq. Overnachting in het hotel Bagh-e-Moshir (4*).

 

Dag 11: Yazd - Meibod - Nain - Ispahan (±300 km)

We rijden naar Meibod, bekend voor zijn aardewerk, en Nai¨n waar we de Jamehmoskee en een vesting uit de 14e eeuw bezoeken. Aankomst in Ispahan, de beroemde stad van Shah Abbas. Wandeling op het koninklijk plein of Meidan e-Imâm, één van de ruimste en mooiste pleinen ter wereld. Overnachting in hotel Kowsar (5*).

 

Dag 12: Ispahan

Het wordt een onvergetelijke dag. Bezoek aan de parel van Perzië, gelegen in het hart van Iran, tussen Shiraz en Teheran op 1 575 m hoogte, aan de voet van het Bakhtarisgebergte. Ispahan is de rijkste stad van het land op gebied van geschiedenis en cultuur. We bezoeken de Chehel Sotun of het paleis met de 40 zuilen; de prachtige Imâmmoskee en die van Chiekh Lotfollah en het paleis Ali Qâpu.

 

Dag 13: Ispahan - Teheran (per vliegtuig)

Verder bezoek aan de stad: de Kelisa Ye-Vank, een Armeense kerk, de Vrijdagmoskee en de beroemde bruggen waaronder die van Pol e-Khaju. Vrije tijd in de bazaar. In de late namiddag transfer naar de luchthaven en per vliegtuig naar Teheran. Afscheidsdiner en overnachting in het hotel Laleh(5*).

 

Dag 14:Teheran - Brussel

Bezoek aan het museum van hedendaagse kunst en aan het mausoleum Shah Abd-ol Azim en transfer naar de luchthaven en afreis naar Brussel.

Prijs per persoon:

Op aanvraag

Inbegrepen:

 • Turkish Airlines-lijnvluchten (voor de privéafreizen op basis van de L-economy klasse)
 • De binnenlandse vluchten Teheran - Ahvâz en Ispahan - Teheran
 • De luchthaven- en veiligheidstaksen, de afreistaks in Teheran en de brandstof (€ 195)
 • Het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig (hotelcategorie volgens Iranese normen)
 • Het verblijf in volpension van het ontbijt van dag 2 tot het ontbijt van dag 14
 • Alle transfers en transporten ter plaatse per autocar of privéwagen met airco
 • Alle bezoeken en toegangsgelden zoals vermeld in het programma
 • Een Franssprekende lokale gids voor de groepen of de diensten van een plaatselijke Engels- of Franssprekende gids voor privéafreis (volgens uw keuze).
 • Voor de 7Plus groepen een begeleider van Brussel tot Brussel, die u verwelkomt op de luchthaven van Zaventem en die zorgt voor de vertaling, vanaf 15 deelnemers.
 • B.T.W.

Niet inbegrepen:

 • De visumkosten.
 • De lokale fooien (gids, chauffeur, dragers,...): € 65
 • Dranken en persoonlijke uitgaven

minimum aantal deelnemers:
begeleide afreizen: 15
privéafreizen: 2
 

Reisinformatie

Land en regio:
Formule:
Reis Type:
Reis tags:
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media