Exclusief van Oud naar Nieuw in Lapland

Finland
Ruimte, frisse lucht en een inspirerende cultuur. 
Uitgestrekte naaldbossen, ontelbare meren en een aangenaam zomerklimaat.
Finland is een hip land waar de natuurliefhebber maar ook de sportievere onder
ons zich wel kan vinden. Een culinair paradijs voor de fijnproever
en een groot welnesscenter in de natuur voor de genieter onder ons.
In Finland is het zowel in de zomer als in de winter een uur later dan in België.
Als bijnaam draagt dit land de naam 'het land van de duizend meren', in werkelijkheid
zijn dat er ongeveer 188 000. 
 
Finland: de reis
 • 5-daagse groepsreis in klein gezelschap in Finland
 • Met Nederlandstalige begeleiding
 • Exclusief, kwalitatief en uiterst volledig programma
 • 2-daagse sneeuwscootersafari gecombineerd met alle klassieke winteractiviteiten
 • Overnachting in een typische winterchalet en feestelijk oudjaar in het Snow Village

Beschrijving

Heeft u zin om eens op een exclusieve en onvergetelijke manier de nacht van Oud naar Nieuw door te brengen? Gan dan met Asteria Expeditions mee naar Fins Lapland en combineer er een mooie 2-daagse sneeuwscootersafari met een schitterende oudejaarsavond in het Snow Village en een uiterst gezellig verblijf in een wildernischalet. Natuurlijk staan ook alle typische winteractiviteiten op het programma zoals een huskytocht, ijsvissen, rendiersledetocht en nog veel meer.

 

Programma

Dag 1: Brussel - Helsinki - Kittilä - Levi

Vertrek vanuit Brussel in de loop van de voormiddag naar Kittilä met overstap te Helsinki. Aankomst in de late namiddag en verwelkoming door een lokale gids, gevolgd door de transfer naar een uiterst gezellige wilderniscomplex waar u de komende dagen kennis zal maken met de rust en de pracht van de Lapse natuur. Dit complex telt een aantal wildernishutten waarin overnacht wordt. Elke hut telt een 2 à 3-tal kamers, een gemeenschappelijke ruimte met douche- en toiletfaciliteiten en een gemeenschappelijke woonruimte met een aantal zetels en kitchenette. De hoofdchalet is de centrale plaats, hier is ook de keuken en de gezellige eetruimte voorzien. De saunahut is recentelijk gerenoveerd en is aan de oevers van het meer gelegen. De saunahut beschikt ook over een omkleedruimte met haard en douchefaciliteiten. Dit verblijf in een dergelijke eenvoudige maar zeer comfortabele en gezellige hut is een ideale gelegenheid om eens tot uzelf te komen in een oase van rust. Bij aankomst wacht u een welkomstaperitief en zijn sauna en hot tub al opgewarmd zodat u zich meteen kan ontspannen en genieten van de rust en de stilte die er heerst. En met wat geluk maakt misschien wel het Noorderlicht zijn opwachting. Bij aankomst ontvangt u een welkomstaperitief en is de sauna al opgewarmd zodat u zich meteen kan ontspannen en genieten van de rust en de stilte die er heerst. En met wat geluk maakt misschien wel het Noorderlicht zijn opwachting. U ontvangt ook de nodige warme winteruitrusting die u kan behouden tot en met de laatste dag van het programma. De uitrusting bestaat uit een thermisch pak, warme winterschoenen, sokken, muts, handschoenen en een helm voor de sneeuwscootertochten. Ondertussen wordt er voor de ganse groep een heerlijk diner bereid (3-gangen + koffie). Tijdens het diner zijn tafeldranken (water, frisdrank, wijn en bier inbegrepen) (D)

 

Dag 2: Levi

Ontbijt in de hoofdchalet. Vandaag staat de dag in het teken van 'genieten' van de natuur en de immense stilte rondom u. Iedereen beschikt over z’n eigen kamer met haard waar u tussen de activiteiten gezellig kan vertoeven met bijvoorbeeld een goed boek. Op het nabijgelegen meer kunt u samen met de gids aan ijsvissen doen. Bij het ijsvissen worden de technieken u getoond hoe er gevist wordt tijdens de wintermaanden en hoe een gat in het ijs gemaakt wordt. Nadien kunt u zelf proberen een vis aan de haak te slaan. Hierna maakt u een aangename en rustige sneeuwschoenwandeling naar een nabijgelegen rendierboerderij waar u geniet van een typische soeplunch. U krijgt er een woordje uitleg over de rendieren en het leven op zo’n boerderij en natuurlijk kunt u ook een kort ritje maken op een rendierslede. Tijdens deze natuurdag heeft u verder ook nog de mogelijkheid om samen met de gids aan langlaufen te doen of om nog wat met sneeuwschoenen te wandelen. Alle materiaal is voorhanden en na een korte uitleg kunt u zelf kennis maken met deze typische middelen van vervoer. Naarmate de avond valt, wordt de sauna en zelfs een heuse hot tub klaargemaakt en kan iedereen nagenieten van de belevenissen van de dag onder een open hemel. Naarmate de avond valt, worden sauna en de hot tub opgewarmd en kan iedereen nog wat nagenieten van de belevenissen van de dag. Ondertussen wordt opnieuw een heerlijk 3-gangendiner klaargemaakt. Tijdens het diner zijn tafeldranken (water, frisdrank, wijn en bier inbegrepen). (O,L,D)

 

Dag 3: Levi - Snow Village

Ontbijt in de hoofdchalet, gevolgd door check-out.
U wordt naar het skidorpje Levi gebracht waar u vertrekt op een leuke en avontuurlijke sneeuwscootersafari naar het Snow Village. De koffers worden met een aparte transfer naar het Snow Village gebracht. Na een korte uitleg hoe een sneeuwscooter te besturen kan de safari van start gaan. U zit met 2 personen op een scooter die u afwisselend kan besturen. De tocht neemt u mee langs de mooi besneeuwde bossen en meren. Onderweg worden regelmatig halt gehouden om foto’s te nemen of te genieten van de rust en stilte van de natuur. Onderweg wordt ook nog halt gehouden voor een lekkere en deugddoende soeplunch. Afhankelijk van de weersomstandigheden en de conditie van de sneeuwscootertracks wordt er vandaag zo’n 3 à 4u met de sneeuwscooter gereden. De aankomst aan het Snow Village is voorzien in de late namiddag. Het Snow Village is een sfeervolle sneeuw- en ijsconstructie die elk jaar opnieuw gebouwd wordt en die telkens opnieuw sfeervol verlicht en versierd wordt. Bij aankomst krijgt u een korte rondleiding en vrije tijd, gevolg door een feestelijk oudejaarsdiner in het warme restaurant. Na het diner is er een énige oudejaarsdisco in de ice bar voorzien. Een DJ zorgt voor een unieke en aangename sfeer waarbij u op de eerste rij zal aanwezig zijn. U krijgt er ook nog een welcome cocktail aangeboden in de ice bar en tussenin wordt er volgens de tradities tin gesmolten om zo uw toekomst te kunnen voorspellen. Rond middernacht vindt dan nog een spetterend vuurwerk plaats zodat u met een onvergetelijk gevoel 2015 zal instappen. U brengt de nacht door in warme en comfortabele slaapzakken in een iglokamer waarbij u zeker geen kou zal hebben. Een unieke ervaring! Door het iglo-effect blijft de binnentemperatuur altijd constant met slechts enkele graden onder nul terwijl het ’s nachts heel hard kan vriezen. Voor wie echt koud zou krijgen in de loop van de nacht is er altijd een warme ruimte beschikbaar met enkele bedden waar u kan slapen. Hier vindt u ook enkele toiletten en douches terug en kan u er ’s nachts altijd terecht voor een kop warme koffie.

 

Dag 4: Snow Village - Levi

U wordt gewekt met een kop warm bessensap waarna u zich kan gaan douchen en omkleden in een verwarmd bijgebouw. Na het ontbijt heeft iedereen nog wat vrije tijd en ontvangt u uw diploma dat u de nacht in het Snow Village heeft doorgebracht. De sneeuwscootersafari gaat nu terug richting Levi. Er wordt opnieuw gereden langsheen de prachtig besneeuwde landschappen en onderweg wordt er ook nog gestopt bij een lokale huskyboerderij. Bij aankomst op de boerderij zullen de husky's u met veel blijdschap verwelkomen. De herder zal u wegwijs maken in het leven op de boerderij en nadien is het natuurlijk tijd voor een heuse huskytocht van 10 km, 1 persoon zit in de slede, de 2 de persoon bestuurt de slede zelf. Halfweg wordt er een stop gemaakt om van bestuurder te wisselen en te genieten van een deugddoende snack bij een open kampvuur. De tocht zelf met de snackstop duurt een kleine 2u. Bij aankomst in Levi bent u meteen in de juiste stemming. De koffers staan klaar en iedereen kan meteen z’n kamer betrekken. Levi ligt zo’n 170 km boven de Noordpoolcirkel en is een sprookjesachtig wintersportgebied waar u naast de diverse wintersportmogelijkheden, ook nog verschillende restaurants terugvindt en waar de après-ski nog ten volle beleefd wordt. Diner in een typische en gezellige Lapse kota met een speciaal en overheerlijk Laps buffetdiner. (O,L,D)

 

Dag 5: Levi - Kittilä - Helsinki - Brussel

Scandinavisch ontbijtbuffet, gevolgd door een vrije voormiddag en check-out. Ideaal om nog wat te shoppen, skiën of voor nog een extra activiteit zoals ice karting. Transfer naar de luchthaven van Kittilä voor de terugvlucht naar Brussel met overstap te Helsinki. (O)

Prijs per persoon:

 • Op aanvraag
 • Minimumleeftijd 12 j. (>140 cm)
 • Minimum 10 deelnemers, maximum 20
  Nederlandstalige reisbegeleider vanaf 14 deelnemers

Inbegrepen:

 • Vluchten met Finnair in economy class (groepstarief) inclusief alle vooraf betaalde taksen.
 • Overnachtingen zoals beschreven in het programma: 2 nachten in een wildernischalet (2-persoonskamers); 1 nacht in het Snow Village (Ice Room); 1 nacht in hotel Hullu Poro (standaard 2-persoonskamer met bad)
 • Maaltijden zoals beschreven in het programma (O = ontbijt, L = lunch, D = diner)
 • Water, vruchtensap, koffie en thee inbegrepen tijdens de lunches
 • Aperitief, water, frisdrank, wijn en bier inbegrepen tijdens de diners in de wilderness lodge
 • Alle vermelde transfers en excursies zoals beschreven in het programma op basis van 2 personen per scooter of slede indien van toepassing
 • Diensten van een lokale Engelstalige gids
 • Nederlandstalige reisbegeleider vanaf 12 deelnemers
 • Verzekering voor sneeuwscootertochten (eigen franchise van € 980 in geval van ongeval of schade)
 • Warme winteruitrusting van bij aankomst tot bij vertrek.
 • Aparte transfers van de bagage
 • Reisinformatiemapje
 • B.T.W.

Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken
 • Excursies, transfers en diensten niet specifiek vermeld in programma

minimum aantal deelnemers: 10
maximum aantal deelnemers: 20

Reisinformatie

Land en regio:
Formule:
Reis Type:
Reis tags:
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media