De pracht en praal van Armenië

Armenië:
 
Een bergachtig land in het zuiden van Kaukasus, gelegen in het noordoostelijke deel van het Armeens hoogland. In Armenië betalen ze met de Dram. € 1 is ongeveer 515 AMD.
Armenië is een bestemming die u absoluut moet ontdekken, zijn charme zal u bekoren. Gelegen op het kruispunt tussen het Oosten en het Westen zal u er prachtige berglandschappen ontdekken, alsook mereken, kloosters en kerken die getuigen van een rijk patrimonium en geschiedenis. Men mag niet vergeten dat Armenië de eerste Christelijke Staan was in de geschiedenis in 301. Dit land biedt eveneens charmeverblijven, een natuurlijke en gevarieerde keuken, maar het is vooral een ontmoeting met een ongelooflijk gastvrije bevolking.
 
Armenië: de reis
 
 • 9-daagse rondreis
 • Verzekerde afreis
 • Volpension

Programma

Dag 1: Brussel - Erevan

Vluchten met bestemming Erevan. Onthaal, formaliteiten en transfer naar het hotel.


Dag 2: Erevan

Stadsrondrit en bezoek aan Matenadaran, het instituut van oude manuscripten. Verder bezoek aan het geschiedenismuseum en we eindigen de dag met een bezoek aan het tapijtenatelier van Megerian. 

 

Dag 3: Erevan - Saghmosavank - Dzoraguet

Vertrek naar het noorden van het land. Bezoek aan het klooster van Saghmosavank en de burcht van Amberd. We rijdens langs de yezidis dorpen en verder naar de stad Spitak. Aankomst in Dzoraguet.


Dag 4: Dzoraguet  - Sanahine - Hagpat - Ouzdon - Dilijan/Sevan

Bezoek aan het klooster van Hagpat en de middeleeuwse brug. Verder naar Sanahine en bezoek aan het klooster. Langs het monument ter ere van Mr Migoyan, de bekende bouwer van het jachtvliegtuig Mig. Op de weg naar Dilijan, bezoeken we de dorpen van de Molokans. Aankomst in Dilijan en stadsrondrit.


Dag 5: Sevan - Noradouz - Selim - Karahunj - Goris

Ontdekking van Sevan, de ‘blauwe parel’ van Armenië, gelegen op 2.000 m hoogte. Bezoek aan het kerkhof van Noradouz en de beroemde katchkars. Verder naar Selim en bezoek aan de karavanserai. Bezoek aan Karahunj, één van de oudste observatoria ter wereld.

 

Dag 6: Goris - Khndzoresk - Tatev - Noravank - Khor virap - Erevan

Bezoek aan Khndzoresk, een dode stad grottenstad. Verder naar Tatev, bezoek aan het klooster van Tatev. Bezoek aan het klooster van Noravank en verder bezoek aan het klooster van Khor virap.

 

Dag 7: Erevan - Etchmiadzine - Zvartnotz - Erevan

Bezoek aan Etchmiadzine, hoogtepunt van Armenië en verblijfplaats van de aartsbisschop van de Armeense kerk. Terug naar Erevan en bezoeken onderweg de ruïnes van Zvartnot. Bezoek aan het museum en het memoriaal van de Armeense genocide. Vrije namiddag voor een wandeling op de vlooienmarkt


Dag 8: Erevan - Garni - Guerard - Erevan

Afreis naar Garni waar de heidense tempel het enige hellenistische monument in Armenië is. Bezoek aan het klooster van Guerard. Terug naar Erevan. In de namiddag bezoeken we een fabriek van de Armeense cognac ‘Ararat’.

 

Dag 9: Erevan- Brussel

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven voor de vlucht met bestemming Brussel.

Prijs per persoon vanaf:

Op aanvraag

Inbegrepen:

 • Lijnvluchten van Austrian Airlines (economy klasse K) : Brussel – Erevan – Brussel, via Wenen /
 • Trein + lijnvluchten van Air France (economy klasse N) : Brussel – Parijs CDG – Brussel, met de trein & vluchten Parijs CDG – Erevan – Parijs CDG
 • De luchthaventaksen en veiligheidstaksen en de brandstof 
 • Het verblijf in de gekozen categorie van hotels of gelijkwaardig
 • Volpension van het ontbijt van de 2de dag tot en met het ontbijt van de laatste dag (in functie van de vluchturen
 • Water, thee of koffie tijdens de maaltijden
 • Alle toegangsgelden en bezoeken zoals vermeld in het programma
 • De diensten van een lokale Franssprekende gids van dag 2 tot dag 8
 • Alle transfers ter plaatse per voertuig met airco

Niet inbegrepen:

 • De lokale fooien
 • Niet vermelde dranken

minimum aantal deelnemers: 2


Reisinformatie

Land en regio:
Formule:
Reis Type:
Reis tags:
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media