Kleurrijk Vietnam

Vietnam
 
Vietnam ligt in Zuidoost-Azië aan de grens van China. Ze spreken er Vietnamees met duidelijke verschillen in het noorden en het zuiden qua uitspraak. In Vietnam kan je betalen met de Vietnamese Dong (VND). € 1 is ongeveer 24,2 dong.
De cultuur van Vietnam is vaak verdeeld onder drie thema's die linken aan de drie gebieden in het land: 'Bắc of het noorden', 'Trung of Centraal', en 'Nam of zuiden'. De muziek bijvoorbeeld is in het noorden is traditioneel en klassiek met invloeden uit de tijd van de Mongoolse invasies. In centraal Vietnam overheersen de invloeden van de 'Champacultuur' dankzij de melancholische melodieën. De zuidelijke muziek is vooral levendig. 
Een belangrijk deel in de Vietnamese cultuur buiten muziek en de keuken, is de kleding. Vooral de Áo dài is een kenmerkend kledingstuk die wordt gedragen tijdens feestelijkheden en religieuze festivals. De Áo dài, een lang gewaad die je in allerlei kleuren kunt verkrijgen, wordt vooral gedragen door de vrouwen. Op school zijn de meisjes verplicht om een witte versie als uniform te dragen.  

Vietnam: de reis

 • 12 dagen/9 overnachtingen
 • Verzekerde afreis
 • Bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh
 • Boottocht op de Halong baai

Beschrijving

Ontdek het kleurrijke Vietnam in 12 dagen. Bezoek alle typische plekjes en laat jezelf overspoelen door de prachtige Vietnamese cultuur, met zijn vele mausolea, pittoreske dorpjes en vredevolle godsdienst is deze bestemming de moeite waard.

 

Dag 1: Brussel - Parijs - Hanoi

Afreis per trein vanuit Brussel-Zuid naar de luchthaven van Charles de Gaulle in Parijs. Vervolgens afreis per lijnvlucht van Vietnam Airlines naar Hanoi.

 

Dag 2: Hanoi

Aankomst in de vroege ochtend, formaliteiten, onthaal en transfer naar hotel Skylark*** voor de check-in. De rest van de dag is vrij om te acclimatiseren.


Dag 3: Hanoi

Na het ontbijt, bezoek aan het mausoleum van Ho Chi Minh met paalwoning van Ho Chi Minh en de Eén-Pilaar-Pagode. Tevens bezoek aan de tempel van de Literatuur, eerste universiteit van Vietnam. Na het middagmaal, voorzien we een tochtje per cyclo pousse doorheen de koloniale wijk, de 36 straten en het Hoan Kiem meer met de Ngoc Son tempel. Na het bezoek aan het Etnologisch museum, voorstelling van de wereldberoemde watermarionetten.

 

Dag 4: Hanoi - Ninh Binh, de droge baai van Halong (±95 km)

De dag begint vroeg met een Thai Chi sessie aan het meer, gevolgd door een typisch Vietnamees ontbijt. de Pho, een boullion met kruiden. Vervolgens, vertrek naar Hoa Lu, één van de meest befaamde sites van Vietnam, beter gekend als de 'Droge Baai van Halong', met zijn grillig landschap, ontstaan door de erosie door de jaren heen. Bezoek aan de tempels Dinh en Le. Na het middagmaal, tochtje per sampan naar de grotten van Tam Tc en Bich Dong. Vervolgens transfer naar het hotel Ninh Binh Legend****.


Dag 5: Ninh Binh - Halong (±260km)

Na het ontbijt, transfer naar Halong, voor een boottocht (2dagen/1nacht) in de wondermooie Halong Baai bezaaid met een 1000-tal grillige rotseilanden. Na het middagmaal verkennen we de baai met enkele eilanden en grotten. Avondmaal en overnachting aan boord van een jonk.


Dag 6: Halong - Haiphong (±75 km) - Danang - Hoi An (±35 km)

In de voormiddag verdere ontdekking van de baai. Na het middagmaal, ontscheping en transfer naar de luchthaven van Haiphong, Het avondmaal is onderweg voorzien. Afreis per lijnvlucht naar Danang. Aankomst en transfer naar hotel Vinh Hung Emerald Resort***.


Dag 7: Hoi An

Na het ontbijt, wandeling door Hoi An, het Brugge van Vietnam, met zijn typische houten huizen, waaronder Tan Ky en de Japanse Brug. We nemen er deel aan een kalligrafievoorstelling. Vervolgens voorzien we een tochtje per fiets (of per cyclo pousse) langsheen de velden waar u verschillende soorten groententeelt kan waarnemen, naar het dorpje Tra Que, bekend om zijn aromatische kruiden, zoals munt en basilicum. U krijgt de kans om de dagelijkse bezigheden van de groenteteler waar te nemen en eventueel deel te nemen. Middagmaal met degustatie van een lokale specialiteit. We eindigen de dag met een voetmassage.


Dag 8: Hoi An - Danang - Hue (±135km)

Transfer naar Danang, via den Wolkenpas met onderweg een bezoek aan het Chammuseum. Na het middagmaal, verder naar Hue en bezoek aan de keizerlijke stad. Ten slotte, transfer naar het hotel Mondial****.

 

Dag 9: Hue

Fietstocht door Hue en naar het dorpje Phu Muong. Bezoek aan de Thien Mu Pagode en het mausoleum van Minh Mang. In de namiddag, bezoek aan het mausoleum van Tu Duc en de Tu Hieu pagode. Onderweg bezoek aan een productiehuis waar men de typische conische hoeden maakt, één van de symbolen van Vietnam.


Dag 10: Hue - Ho Chi Minh

Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven en afreis per lijnvlucht naar Ho Chi Minh, het vroegere Saigon. Bezoek aan de Chinese wijk Cholon, met zijn Binh Tay markt en de Thien Hau pagode. Na het middagmaal, stadsrondrit met fotostop aan de kathedraal Notre-dame, het postgebouw en de Ben Thanh markt. Overnachting in het hotel Sapphire***.


Dag 11: Ho Chi Minh - Parijs

's Morgens, transfer naar de luchthaven en afreis per rechtstreekse lijnvlucht van Vietnam Airlines naar Parijs met aankomst 's avonds en doorverbinding per trein naar Brussel-Zuid of vrije dag in Ho Chi Minh voor shopping en 's avonds per lijnvlucht van Vietnam Airlines, via Hanoi, naar Parijs (aankomst de volgende ochtend), volgens het gekozen vluchtschema.


Dag 12: Parijs - Brussel

's Morgens aankomst in Parijs en vervolgens per trein naar Brussel-Zuid.

Prijs per persoon op basis van:

Op aanvraag

 

Inbegrepen:

 • de lijnvluchten van Vietnam Airlines (economy klasse T):  Parijs CDG – Hanoi / Ho Chi Minh – Parijs CDG
 • de treintickets Brussel-Zuid / Parijs CDG / Brussel-Zuid
 • de lijnvluchten: Hanoi – Danang / Hue – Ho Chi Minh
 • de luchthaventaksen, de veiligheidstaksen en de brandstof (€ 320 op 15/06/15)
 • het verblijf in de hotels zoals vermeld in het programma of gelijkwaardig
 • dag 2, kamer beschikbaar bij aankomst
 • volpension van het avondmaal van de 2de dag tot het ontbijt van dag 11 met uitzondering van het avondmaal op dag 7 dat vrij is. De middag- en avondmalen worden meestal genomen in lokale restaurants of bij de lokale bevolking
 • alle toegangsgelden en bezoeken zoals vermeld in het programma
 • de diensten van lokale Franssprekende gidsen
 • alle transfers ter plaatse per autocar met airco

Niet inbegrepen:

 • Kosten voor het visum.
 • Lokale fooien (gidsen, chauffeurs,...)
 • Alle dranken en persoonlijke uitgaven.

minimum aantal deelnemers: 2
maximum aantal deelnemers: 26

Reisinformatie

Land en regio:
Formule:
Reis Type:
Reis tags:
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media