Outback Safari

Australie:
 
Australië of Down Under is een van de meest fascinerende en gevarieerde landen ter wereld. Het grootste koraalrif ter wereld, woestijnen, eindeloze wijngaarden, indrukwekkende natuur en kosmopolitische wereldsteden. U zal het allemaal hier kunnen vinden. Austrlië is het vijfde grootste land ter wereld en is eigenlijk een continent op zich. De afstanden zijn enorm. Zo bedraagt de afstand van oost naar west meer dan 4 000 km. Het klimaat varieert over het hele continent, van warm en tropisch in het uiterste noorden en tot koel en sneeuwachtig in het zuiden. De seizoenen zijn omgekeerd als die op het noorderlijk halfrond: tussen december en februari is het in het grootste deel van het land zomer en de milde winter is van juni tot augustus. Er wordt betaald met de Australische Dollar. € 1 is ongeveer 1,40 AUD.
 
 
Australië: de reis
 
 • 11 dagen/10 nachten
 • Groerpsreis in internationaal gezelschap
 • Hoogtepunten zoals Alice Springs en Darwin

Programma

 

Dag 1: Aankomst in Ayers Rock

Na aankomst in Ayers Rock wordt u naar uw hotel gebracht. ’s Middags ontmoet u uw reisleider en medereizigers en gaat u naar het uitkijkpunt dat uitzicht biedt op Uluru. Onder het genot van sprankelende wijn en canapés geniet u van de prachtige zonsondergang waar Uluru beroemd om is. Vergeet uw camera niet!

Overnachting: Desert Gardens Hotel, Ayers Rock Resort, 2 overnachtingen.


Dag 2: Kata Tjuta (the Olgas)

’s Morgens gaat u naar het uitkijkpunt Talinguru Nyakunytjaku om de zonsopkomst te zien. Wandelend rond de voet van Uluru maakt u kennis met het natuur- en cultuurlandschap van dit opmerkelijke gebied. Onder begeleiding van een gids wandelt u naar Mutitjulu Waterhole, waar u rotstekeningen bekijkt en leert over de flora en fauna en de geschiedenis van de locale Aboriginals. Ook bezoekt u het Uluru – Kata Tjuta Cultural Centre waar u de Tjukurpa (Aboriginal wetten) kunt lezen of Aboriginal kunst kunt kopen. ’s Middags bezoekt u de enorme koepelvormige rotsformaties die bekendstaan als Kata Tjuta (the Olgas) en verkent u de Walpa Gorge. Het wandelpad loopt door een kloof, tussen twee van de grootste rotsformaties van Kata Tjuta. Bij het vallen van de avond wordt u beloond met een spectaculaire zonsondergang in Kata Tjuta, onder het genot van sprankelende wijn en hapjes. B


Dag 3: Ayers Rock - Kings Canyon

Vandaag reist u naar Kings Canyon Resort. Onderweg kunt u Atila (de berg Conner) bewonderen, het ‘vergeten wonder van Midden-Australië’ en maakt u een stop bij Kings Creek Station, de grootste exporteur van wilde kamelen in Australië. Na de lunch vertrekt u voor een 6 kilometer lange klim door het landschap van Kings Canyon in het Watarrka National Park. U kunt ook voor de meer ontspannen wandelroute via de kloof kiezen.

Overnachting: Kings Canyon Resort. B D


Dag 4: Kings Canyon - Alice Springs

Vandaag reist u door naar Alice Springs en stopt u bij het uitkijkpunt Anzac Hill, dat een mooi uitzicht biedt over de stad. In Alice Springs bezoekt u de School of the Air en het historische telegraaf station.

Overnachting: Chifley Alice Springs Resort, 2 overnachtingen. B


Dag 5: Aboriginal Cultuur

In het Alice Springs Desert Park vertelt een lokale Aboriginal gids u over het leven van de Arrernte-stam. Vervolgens bezoekt u Nocturnal House en woont u een roofvogelshow bij. Daarna gaat u door naar Simpsons Gap, een belangrijke waterbron in de West MacDonnell Ranges. Beleef een leerzame avond in het Earth Sanctuary World Nature Centre. Na een heerlijke barbecue vertellen de broers Tom en Danny Falcon over hun duurzame levenswijze en vermaken u met een didgeridoo en gitaar. B D 


Dag 6: Alice Springs - Tennant Creek

Voordat u naar Karlu Karlu (Devil’s Marbles) in het noorden reist, bezoekt u het bekende Royal flying Doctor Service. U kunt rondom de enorme bolvormige, granieten keien lopen. Deze avond geniet u wederom van een heerlijke barbecue in het Battery Hill Mine Centre, waar een interessante tentoonstelling over de mijn te zien is.

Overnachting: Bluestone Motor Inn, Tennant Creek. B D


Dag 7: Tennant Creek - Katherine 

Vandaag reist u langs uitgestrekte outback stations. Bezoek de Historische Pub in Daly Waters Historic Pub en reis door naar Mataranka, ‘Land of the Never Never’. Daar kunt u een replica bezoeken van Elsey Homestead, die werd gebruikt in de film ‘We of the Never Never’. Of neem een bad in de beroemde warmwaterbronnen. De eindbestemming van vandaag is Katherine.

Overnachting: Paraway Motel, Katherine. B D

 

Dag 8: Katherine - Kakadu

In de vroege ochtend maakt u met een lokale gids een boottocht door de Katherine Gorge. U vervolgt u reis dieper het Kakadu National Park in. Later maakt u een tweede boottocht over de beroemde Yellow Water Billabong. Hier kunt u veel verschillende vogelsoorten spotten en met een beetje geluk ziet u de gevreesde zoutwaterkrokodil, die zich in de modderige waterpoelen ophoudt.

Overnachting: Mercure Kakadu Crocodile Hotel, Jabiru. B D

 

Dag 9: Kakadu - Darwin 

U gaat naar het Bowali Visitor Centre, waar u uitgebreide informative vindt over Kakadu. Dan reist u door naar Ubirr, een rotsformatie die bekendstaat om zijn rotskunst. U kunt er 20.000 jaar oude Aborginal rotstekeningen bezichtigen. Even later reist u door naar Darwin en krijgt u een rondleiding door de stad. U stopt bij Parliament House, Fannie Bay Gaol, de Botanische Tuinen en de Museum and Art Gallery of the Northern Territory.

Overnachting: Mantra on the Esplanade, Darwin, 2 overnachtingen. B


Dag 10: Litchfield National park

U reist naar het Litchfield National Park, en maakt een eerste stop bij de wonderbaarlijke termietenheuvels. Dan gaat u naar een hogergelegen uitkijkpunt om de Florence-watervallen te bewonderen. Vervolgens kunt u heerlijk zwemmen in het kristalheldere water van de Wangi-watervallen. Tijdens zonsondergang geniet u van een heerlijk afscheidsdiner op een cruiseboot in de haven van Darwin (cruise is seizoensgebonden). B FD


Dag 11: Vertrek uit Darwin

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Darwin gebracht voor uw vlucht naar huis. B


 B= ontbijt, L = lunch, D= diner

Prijs per persoon:

Op aanvraag

  

Inbegrepen:

 • Luchthaventransfers
 • Overnachtingen en maaltijden zoals vermeld
 • Luxebus met chauffeur en gids
 • Tourdirecteur
 • Excursies en entreegelden zoals vermeld

Niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten
 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien

minimum aantal deelnemers: 15

Reisinformatie

Land en regio:
Formule:
Reis Type:
Reis tags:
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media