Cuba, van West naar Oost

Cuba
 
Het grootste eiland in de magische gordel van de Caraïben met als hoofdstad Havana. Men spreekt er spaans en je betaalt met de Cubaanse peso (CUP). € 1 is gelijk aan 28,13 peso.
De grootste bron van inkomsten is de toeristische sector want Cuba is een prachtig eiland voor strandvakanties. Gelukkig heeft Cuba nog veel meer om te gaan bezichtigen want niet alleen het strand is een bezoekje waard.
Toen Christoffel Columbus het in 1492 per ongeluk ontdekte zei hij dat dit het mooiste eiland was dat mensenogen ooit aanschouwd hadden. Cuba is de uitzondering op de regel dat de Caraïben enkel zon en zee te bieden hebben. Cuba heeft ook cultuur. Havana is een prachtige stad vol van nostalgie en herinneringen aan Hemmingway. Ontdek al de kroegen waar hij zijn Mojito's en Daiquiri's dronk of waar hij woonde, leefde en zijn 'Oude man en de zee' schreef. Een avond in de beroemde Tropicana mag u zeker niet missen. Cuba is uiteraard ook beroemd voor zijn prachtige stranden. De mooiste ongerepte stranden van Cuba liggen aan Guardalavaca, waar u kilometers lange zandstranden zal vinden.

Cuba is een land met zeer veel mogelijkheden. U kan Havana combineren met een strandvakantie, of een rondreis maken met een huurwagen, al dan niet met chauffeur. Graag stellen wij u à la carte rondreizen voor, op uw maat gemaakt. Informeer hiervoor bij uw reisagent. Cuba is een absolute must als u op zoek bent naar een sfeervolle zonnevakantie

Cuba: de reis

 • 12-daagse rondreis in internationaal gezelschap
 • Mooie stranden, rijke geschiedenis en prachtige natuur
 • Logement in zeer degelijke 3-sterren hotels op basis van vol pension
 • Verlengingen mogelijk


Programma

Dag 1: Amsterdam - Havana
U vliegt met Martinair vanuit Amsterdam naar Havana. Bij aankomst is er een transfer voorzien naar uw hotel in Havana. Maaltijd aan boord van het vliegtuig.

Dag 2: Havana
Vrije dag en overnachting in uw hotel in Havana.

Dag 3: Havana - Guama - Santa Clara - Cienfuegos
Na het ontbijt vertrekt u richting Parque Montemar, met bezoek aan Aldea Tania. Bezoek aan de krokodillenboerderij en lunch in La Boca. Daarna richting Cienfuegos. Stadstour en diner in uw hotel in Cienfuegos.

Dag 4: Cienfuegos - Trinidad
Ontbijt in het hotel. Bezoek aan het dolfinarium van Cienfuegos in een prachtige lagune. Optioneel kan u hier met dolfijnen zwemmen. Verder naar Trinidad, met bezoek aan het gerestaureerde stadscentrum, het Museo Romantica, La Chanchanchara en Casa del Alfarero. Lunch in restaurant Don Antonio. Vrije namiddag. Diner in uw hotel in Trinidad. 

Dag 5: Trinidad - Santa Lucia
Ontbijt in het hotel. Bezoek aan Manaca in Isnage. Verder richting Camaguey. Lunch onderweg in Ciego de Avila. Stadstour in Camaguey. Daarna naar Santa Lucia voor diner en overnachting. Verblijf op basis van all-inclusive

Dag 6 & 7: Santa Lucia
Vrije dagen op basis van all-inclusive. Genieten van de mooiste stranden aan de noordkust van Cuba. Optionele excursies mogelijk ter plaatse.

Dag 8: Santa Lucia - Bayamo
Na het ontbijt, vertrek richting Bayamo. Er is een lunch voorzien en een stadstour per koets. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 9: Bayamo - Santiago de Cuba
Vertrek richting Santiago, met onderweg bezoek aan El Colbre. Stadstour in Santiago met onder andere bezoek aan Cuartel Moncada, Parque Cespoedes, Casa de Diego Velasques en het Museo de la Pirateria. Lunch op het visserseiland Granma. Bezoek aan Cementario de Santa Ifigenia. Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 10: Santiago de Cuba - Havana
Na het ontbijt is er een binnenlandse vlucht voorzien naar Havana. Afhankelijk van de vertrektijd van de vlucht is er een lunch in Santiago of Havana. Diner en overnachting in uw hotel in Havana.

Dag 11: Havana - Vinales - Havana
Na het ontbijt is er een dagtour naar het uiterste westen van Cuba, de provincie Pinar del Rio. De streek is gekend omwille van de tabaksplantages en de mooie valleien. Bezoek aan een sigaarfabriek, rumfabriek, Mural de Prehistoria. Lunch in een lokaal restaurant. Optioneel bezoek aan Cuevas de los Indios. Terug naar Havana voor diner en overnachting.

Dag 12: Havana - Amsterdam
Ontbijt en vrije dag in Havana
's Avonds transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht (of verlenging in Havana of Varadero)

Dag 13
Aankomst in Amsterdam.

Prijs per persoon:

Op aanvraag

Inbegrepen:

 • Martinair vluchten vanuit Amsterdam
 • Luchthaventaksen
 • 11 overnachtingen in 3-sterren hotels 
 • Vol pension (behalve op dag 1 & dag 2)
 • Alle transfers ter plaatse met Engelstalige gids/chauffeur
 • Excursies zoals vermeld in het programma
 • Binnenlandse vlucht Santiago De Cuba - Havana
 • Toeristenkaart

Niet inbegrepen:

 • Alle persoonlijke uitgaven

Reisinformatie

Land en regio:
Formule:
Reis Type:
Reis tags:
Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media