De prachtige Provence

De Provence
 
Zonovergoten routes met een kobaltblauwe hemel boven paars-geurende lavendelvelden. Rode klaprozen, gele zonnebloemen, voldragen wijngaarden en groene olijf- en citroenbomen. Misschien de clichés, maar waar u zich ook bevindt in de Provence, het landschap, de natuur en zelfs de hemel zijn zoals men ze altijd beschrijft. Tal van artiesten registreerden deze impressies in hun kunstwerken en leggen het reeds decennia vast op doek. De Provence biedt elke dag een uniek beeld, dat altijd blijft verbazen. Er zijn een aantal uitstekende hotels wat u de mogelijkheid biedt om het kloppend hart van de Provence te ontdekken.
 
De Provence: de reis
 
  • 7 dagen/6 nachten in de prachtige Provence
  • Individuele beleefreis
  • Keuze uit meerdere types hotels

Programma

Dag 1: Brussel - Valaurie / Rochegude (± 925 à 950 km)

Heenreis. U logeert 2 nachten in hotel Le Moulin de Valaurie of Château de Rochegude op ± 5 km van Suze-la-Rousse met zijn prestigieuze wijnuniversiteit.

 

Dag 2: De Lavendelroutes (± 125 km H/T)

(bloeitijd van ± 15.06 tot ± 31.07). Via Grignan en Valréas tot Nyons, befaamd voor zijn olijven en truffels naar Vaison-la-Romaine, een charmant Provençaals stadje met talrijke Romeinse ruïnes. Verder tot Malaucène aan de voet van de Mont Ventoux. Via de pittoreske route langs de Dentelles de Montmirail, uitlopers van de Mont Ventoux, tot Beaumes-de-Venise en terug. Hotel: Château de Rochegude of Le Moulin de Valaurie

 

Dag 3: Avignon (± 72 à 110 km)

Parallel aan de Rhônevallei rijdt u tot deze indrukwekkende pausen- en kunststad met zijn rijk patrimonium. U logeert 4 maal in hotel La Magnaneraie of hotel Le Prieuré in het aangename Villeneuve-lès-Avignon, in Le Mas des Herbes Blanches nabij Gordes of een hotel naar keuze.

 

Dag 4: De Luberon (± 120 km H/T)

Via L'sle-sur-la-Sorgue bereikt u Fontaine-de-Vaucluse waar de beroemde bron van de Sorgue ontspringt. Verder naar het hogergelegen Gordes, een must met zijn 'Village des Bories'. Vlakbij ligt de abdij van Sénanque, een prachtig cisterciënzerklooster. Terug via Roussillon door een uniek natuurgebied, de Montagne du Lubéron.

 

Dag 5: Hart van de Provence / poort naar de Camargue (± max 140 km H/T)

Via het typische St-Rémy met een bezoek aan het huis van Nostradamus en de Romeinse nederzetting Glanum verder naar de citadel van Les Baux. Via de witte rotsen en kalkheuvels van 'Les Alpilles' en Fontvieille naar Arles met zijn antieke theater en arena. Schilders als van Gogh en Gauguin deden er eindeloze inspiratie op voor hun werken.

 

Dag 6 : Aix-en-Provence (± 160 km H/T)

De stad van Cézanne, met haar elegante herenhuizen, talrijke fonteinen en charmante pleintjes waaronder de Cours Mirabeau is zeker een bezoek waard. OF een dagje nagenieten aan het zwembad van uw hotel.

 

Dag 7: Terugreis (± 980 km)

Naar Brussel OF verlenging in een Caractèrehotel van uw keuze.

Prijs per persoon:

  • Op aanvraag

3de bed en/of kinderkorting

Inbegrepen:

  • 6 overnachtingen in hotel met ontbijt naar keuze, prijs afhankelijk van type hotel
  • B.T.W.

Niet inbegrepen:

  • Toegangsgelden
  • Alle persoonlijke uitgaven en dranken
  • Niet-voorziene maaltijden
  • Eventuele supplementen voor een hoger kamertype

Vertrekdatum:

Alle dagen

minimum aantal deelnemers: 2

Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media