Mystiek China met bezoek aan Klein Tibet

China
 
Deze speciale éénmalige China rondreis benadrukt niet alleen de hoogtepunten van China, maar tevens de minder bezochte plaatsen, zoals Lijiang, centrum van de Dongba cultuur en het Naxi volk. Via het hooggelegen Zhongdian, met het grootste Boeddhistisch klooster van Yunnan, reizen we doorheen Klein Tibet. Als exclusieve topper gaan we hoog genieten in een luxetentenkamp. Ook via het leven buiten de grote steden in het zuiden van China, maken we kennis met verschillende Chinese volkeren, het leven op het platteland en de Tibetaanse sferen. In Yangshuo verblijven we rond de karstbergen van het Zuiden. We gaan op de fiets voor een rit langs puntige rotsformaties en maken een tocht op de Yulongrivier. Laat u verrassen in Bejing door een bezoek aan 'De Muur', waar geen toeristen komen en door een gastronomisch afscheidsdiner van topniveau!

China: de reis

 • 15-daagse unieke groepscruise
 • Bezoek aan onder andere Shanghai, Beijing, de Chinese Muur, het Terracotta leger, Tibet
 • Met Nederlandstalige begeleiding

Programma

Dag 1: Brussel - Beijing

Vertrek per rechtstreekse lijnvlucht omstreeks 13.40 u. naar Beijing. Maaltijden aan boord inbegrepen.


Dag 2: Beijing - Shanghai

Aankomst en onthaal in Beijing door de Chinese gids die u zal helpen met de transfer van Terminal 2 naar Terminal 1 waar u inscheept voor de vlucht naar Shanghai. Aankomst en transfer naar het Holiday Inn Vista hotel ****. Na de lunch in de stad rijden we naar Zhujiazhou, één van de vele waterdorpen rond Shanghai. Welkom in Shanghai, welkom in het moderne China Zhujiazhou, Venetië van het Oosten. De omliggende vruchtbare vlaktes van het stroomgebied van de Yangtze werden meer dan 1 000 jaar geleden verbonden door kanalen en leidden via het Groot Kanaal naar de hoofdstad. Rijst en zout waren de meest vervoerde goederen. Met haar grillige grachten omgeven door oude patriciërshuizen is Zhujiazhou een typisch voorbeeld van de waterdorpen van de provincie en verdient dan ook zijn titel van Venetië van het Oosten. We bezoeken diverse oude huizen en nemen een boot om de authentieke pracht van de omgeving beter te waarderen. In de late namiddag retour naar Shanghai. Avondmaal in de stad. (O, L, D)

 

Dag 3: Shanghai

Vandaag ontdekken we de bruisende economische hoofdstad van China. We beginnen in de oude stad met de Jade Boeddha en de YuYuan Bazaar met de tuin van de mandarijn Yu. Na de lunch gaan we naar de Huangpu voor een cruise op de rivier die Pudong van Puxi scheidt. Het moderne Shanghai kan de vergelijking met Manhattan gerust doorstaan. Het is een mooi contrast met aan één kant van de rivier het hypermoderne Pudong en aan de andere kant de Bund met haar meer dan 100 jaar oude gebouwen. We eindigen in de Franse Concessie die met Xintiandi en Taikang Lu uitstekende mogelijkheden biedt voor een vrije avond. Liefhebbers worden naar het hotel teruggebracht. (O, L)

 

Dag 4: Shanghai - Xi'an

Na het ontbijt vertrek naar het station van de Maglev, de eerste en voorlopig enige magneetzweeftrein in de wereld, die in commercieel gebruik is. Deze werd in 2002 aangelegd door Transrapid, een Duits bedrijf. De trein vertrekt vanuit het metrostation Longyang Lu en doet minder dan 8 minuten over de 30 km tot aan de luchthaven aan een snelheid van 340 km/u. Middagvlucht naar Xi'an met lunch aan boord. Bij aankomst begeven we ons naar het exclusief Han Yang Ling Museum. Het museum is het graf van Liu Qi, 4e keizer van de Westelijke Han dynastie en zijn keizerin Wang. Het staat bekend als de 'Kleine Terracotta', en wordt slechts zelden bezocht! Transfer naar het Grand New World Hotel. We dineren in de stad. (O, L, D)

 

Dag 5: Xi'an Lijang

Na het ontbijt bezoeken we het centrum met de oude Islamitische wijken en de Moskee. In de nabijgelegen kleine steegjes, vol van kleine souvenirwinkels, kan men een breed assortiment van Chinese 'curio' kan vinden. Vertrek naar de medicijnenmarkt waar de apothekers hun waren komen kopen om Chinese remedies klaar te maken. De tegenstelling met Janssen Pharma - dat er tegenover ligt - kan niet groter zijn. Hierna rijden we verder naar de site van Lintong, waar duizenden terracotta krijgers in 1974 werden ontdekt door een boer uit de regio. Uitgebreid bezoek aan de site die getuigt van het glorieuze verleden van de eerste Chinese Keizer. Vertrek naar de luchthaven en diner. Directe vlucht naar Lijiang waar we laat aankomen. Overnachting in Manxing hotel gelegen in de oude stad van Lijiang. (O, L, D)

 

Dag 6: Lijiang

Vandaag verkennen we de Naxi regio. Met de trekpleisters van Yuhu, Baisha en Shuhe bezoeken. In Yuhu bezoeken we het huis van Joseph Rock, de befaamde botanist die de regio op internationale kaart bracht in 1922. Zijn artikels werden al vanaf 1924 in het magazine National Geographic gepubliceerd. Dit dorpje met stenen huizen in typische Naxi stijl heeft veel charme. Het dorpje van Baisha was de eerste nederzetting van de voorouders van het Naxi volk. Dit is de geboorteplaats van de Dongba cultuur en van de Mu Familie die later het koninkrijk van de Mu zouden stichten. Hier is een indrukwekkende muurfresco van 600 jaar oud te bewonderen uit de Ming dynastie die uitleg geeft over de verschillende volkeren uit de streek. Vertrek naar Shuhe. Per paardenkoets rijden we Shuhe binnen. Dit levendig Naxidorp lijkt op het Lijiang van vroeger en is ook erkend als Werelderfgoed. Vrij diner- er is heel veel keuze in de stad. (O, L)

 

Dag 7: Lijang - Zhongdian - Klein Tibet

Deze morgen bezoeken we de stad Lijiang, erkend door Unesco. De kronkelende straatjes leiden naar pleintjes waar openbaren wasserijen gretig door het volk gebruikt worden. Door de smalle straten van Lijiang zijn er stromen die afgeleid zijn van de rivier en zo voor watervoorziening zorgen voor onder andere de wasserijen. We bezoeken het paleis van de Heren van Mu, een prachtig staaltje van Ming architectuur met lange overdekte gangen. Het paleis is opgetrokken uit marmer van de streek en vormt een harmonieuze mix van keizerlijke architecturale elementen met Naxi en Bai toetsen. U geniet er van een prachtig zicht op het paleis en de daken van de oude stad. Na de lunch vertrek richting het hoger gelegen Shangrila gekend als het klein Tibet. We rijden naar de hoogvlaktes van Zhongdian (3.300m) voor de overnachting in het knusse Gyalthang Dzong hotel opgezet in Tibetaanse stijl. (O, L, D)

 

Dag 8: De hoogvlaktes

Na een rustig ontbijt maken wij onszelf klaar voor onze Shangrila-gebeurtenis. We verlaten het hotel met de bus tot het ontmoetingspunt met de ploeg van Caravane Liotard. We beginnen een unieke ervaring die u zelfs in Tibet niet kan meemaken. Het begint met een gemakkelijke mini-trek van 3u door de mooie landschappen van Klein Tibet. De lokale bevolking is erg gastvrij en langs de kant van de weg grazen de yaks vredig toekijkend. Hier bent u één met de natuur. We wandelen tot aan de overnachtingsplaats bij het dorp van Dabosi, tot een hoogte van 3400m. Het niveau van deze wandeling is makkelijk; er wordt gewandeld langs dorpjes en kleine heuvels. Hier komt u nog in contact met het pure en authentieke China! Eenmaal aangekomen aan de boerderij en ons 'tentenkamp' nemen we de lunch in stijl met broodjes, fruit, gebak en niet-alcoholische dranken. In de namiddag maken we een andere wandeling naar de Ringha Tempel, heel belangrijk voor de plaatselijke bevolking. Bij terugkeer bij het kamp krijgen we een 'vieruurtje' van 'Pu-er Thee' en gebakjes. Vrije tijd om de boerderij te ontdekken naast het kamp en wat te ontspannen. Rond 18u30 is het tijd voor een aperitief om te genieten van de zonsondergang naast het kampvuur. Om 20u00 is het tijd om te dineren in de boerderij in grote stijl, met heerlijke Franse wijnen. Overnachting in een mooie luxetent. (O, L, D)

 

Dag 9: Shangri-la

Uitgebreid ontbijt in open lucht met koffie, thee, Frans brood, muesli, yoghurt, eieren... of voor zij die het wensen thee met zure yakboter. Na het ontbijt terugrit naar Zhongdian, waar we het Songzanlin klooster bezoeken, het grootste boeddhistisch klooster van Yunnan dat het panorama van de streek overheerst. Het klooster werd in 1679 opgericht door de sekte van de 'Geelmutsen' en geleid door 2 Dalai Lama’s. Het doet dienst als Lamaklooster en er worden bijna constant gebedsbijeenkomsten en ceremonies gehouden. Er wonen ongeveer 700 monniken in het klooster. Vanop het dak kan men de besneeuwde toppen in de omgeving bewonderen. Na de lunch bezoek aan de oude stad met haar reusachtige gebedsmolen, waarschijnlijk de grootste ter wereld. Diner in de stad. (O, L, D)

 

Dag 10: Shangri-la Kunming - Yangshuo

Vertrek naar de luchthaven voor de vlucht naar Kunming. We bezoeken Kunming en de Yuantong Temple. Na de lunch vertrek naar de luchthaven en vlucht naar Guilin. Eenmaal aangekomen rijden we door naar Yangshuo en nemen onze intrek in het green Lotus hotel. Laat diner in dit zeer vriendelijke stadje waar u "s avonds in de autovrije straten tal van gezellige cafeetjes, bistro’s en winkels vindt. (O, L, D)

 

Dag 11: Yangshuo

Slechts bij het ontwaken, ontwaart men het paradijselijk landschap. Het zuiden van China biedt spectaculaire bergformaties en karstlandschappen. Vandaag bezoeken we de omgeving van Yangshuo op een zeer rustige manier: een fietstocht langs oude dorpjes tot aan het restaurant aan de oevers van de rivier waar u een lunch met adembenemend zicht op de voorbij stromende rivier wordt geserveerd. Na de lunch gaan we tot aan de Moon Hill die 230m boven het omringende landschap pronkt. Diegenen die het wensen kunnen de 800 trappen beklimmen om er van een grandioos zicht genieten over de omliggende suikerbergen. Een tocht op de Yulongrivier op een bamboevlot wordt een unieke ervaring op de rustgevende wateren. Het is één van de vele hoogtepunten van de reis. Vanavond wonen we een schitterende voorstelling van Liusanjie bij, een productie van Zhang Yimou, de regisseur van de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Beijing. U regelt dit ter plaatse met uw reisleider. Na de voorstelling hebt u de keuze om terug te gaan naar het hotel of in Yangshuo afgezet te worden om 's avonds te genieten van een terrasje. (O, L)

 

Dag 12: Yangshuo - Beijing 

Na een rustig ontbijt vertrek naar Guilin voor de 3u durende vlucht naar Beijing met middagmaal aan boord. Bij aankomst transfer naar ons hotel Crown Plaza U Town met daarna buffetdiner in het hotel. (O, L, D)


Dag 13: Beijing

Deze morgen vertrekken we naar één van de grootste trekpleisters van China: de Grote Muur in Jinshangling, gelegen op 100km van de stad. We zien de muur op een ongerepte plaats, ver van de toeristenstroom. In een adembenemend kader ziet men de muur kronkelen over honderden kilometers. Het is een flink eind klimmen maar het spektakel is uniek. Retour naar Beijing en bezoek van de Tempel van de Hemel. Retour naar Beijing en bezoek van de Tempel van de Hemel. 's Avonds genieten we van een acrobatenvoorstelling met wervelende show. Vrij diner om te genieten van Beijing 'by night'. Vele restaurants liggen in de buurt van ons hotel. (O, L)

 

Dag 14: Beijing

We beginnen met de buurt van de 'Het Vogelnest'. Dit was het hoofdstadion voor de Olympische Zomerspelen van 2008, waar ook de openings- en sluitingsceremonies werden gehouden. Het gebouw is ontworpen door het architectenbureau Herzog & de Meuron. Tevens bezoek aan de 'Water Cube' waar men een goed idee krijgt van de grandeur van de Olympische Spelen. Daarna begeven we ons per oldtimer sidecar (met chauffeur) langs de oude wijken van Beijing voor een onvergetelijke rit van anderhalf uur. 'Beijing Duck Lunch', op één der beste locaties van de stad, gekend voor hun 'Beijing Duck'. Vertrek naar het Tiananmen plein en bezoek van de Verboden Stad waar de Ming en Qing Keizers de scepter zwaaiden. De reis eindigt met een uitstekend afscheidsdiner in het 'Temple Restaurant', één der meeste prestigieuze restaurants van het land. Vertrek naar de luchthaven voor de non-stop vlucht naar Brussel. (O, L, D)

 

Dag 15: Brussel

Aankomst in de vroege morgen in Brussel om 5.30 u.

Prijs per persoon op basis:

 • Op aanvraag

Inbegrepen:

 • De internationale vluchten en 6 binnenlandse vluchten H/T zoals vermeld, inclusief Luchthaventaksen
 • Alle overnachtingen in First Class hotels **** en *****
 • Vol pension vanaf Lunch op dag 2 tem Diner op dag 14, behalve 4 vrije maaltijden
 • Transfers van- en naar de luchthavens
 • Nederlandstalige begeleider door een ervaren Chinakenner en sinoloog vanuit Brussel vanaf 10 deelnemers
 • Alle vermelde uitstappen en toegangsgelden
 • Engelssprekende lokale gidsen
 • Garantiepremie

Niet inbegrepen:

 • Optionele uitstappen mogelijk
 • Single kamer supplement
 • Visumkosten € 120,00
 • Persoonlijke uitgaven en dranken, niet vermelde diensten en maaltijden
 • Fooien voor gidsen en chauffeurs
 • De annulatie en/of bijstandsverzekering

minimum aantal deelnemers: 10

maximum aantal deelnemers: 18

Meer weten over dit aanbod?
Bel ons: +32 (0)3 652 16 56
Of mail ons: info@a1reizen.be


Media