Wie zijn wij?

Pieter Willekens - Zaakvoerder sinds 2001

“Sinds 2001 ben ik trotse zaakvoerder van A1 Reizen. Ik ben een gelukzak die van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken. Er is niets leuker dan je helemaal verdiepen in een land en haar cultuur en het is fijn om die passie te delen met klanten. Samen met mijn tof team probeer ik onze reizigers iedere dag opnieuw een onvergetelijke vakantietijd te bezorgen. Wij krijgen altijd gelukkige mensen over de vloer en daar word je zelf ook vrolijk van. Een van mijn expertises is het in elkaar puzzelen van vluchtschema’s. Het is telkens een uitdaging om vluchten te vinden waar de klanten zelf niet meteen aan gedacht hebben. Vaak zijn ze op die manier goedkoper of sneller op hun bestemming. Mijn expertise is Amerika, zowel de west- als de oostkust. Verder hou ik van cruises. Ik maakte er zelf al een paar en ga zo veel mogelijk cruiseschepen bezoeken. Het vooroordeel dat cruises alleen voor een ouder publiek zijn weggelegd, help ik graag de wereld uit. Verder merken we dat de combinatiereizen erg in trek zijn. Hierbij kiezen de mensen ervoor om een aantal dagen cultuur te combineren met een aantal dagen platte rust op het strand. We spelen in op die behoefte en zijn een kei in het samenstellen van zulke combo-reizen. ”

Beste reiservaring: “In 2008 maakten mijn vrouw en ik een reis waarbij we eerste een weekje rondreden in Florida, om daarna in Miami op een cruise te stappen richting de Bahama's. Eindigen deden we met een paar dagen rust op de Turks- en Caicoseilanden. Zalig! Ook mijn reis naar Botswana was een absoluut hoogtepunt.”

Favoriete keuken: “De Italiaanse keuken kan mij telkens opnieuw bekoren en eens lekker gastronomisch gaan tafelen vind ik ook erg prettig.”

Staat op mijn verlanglijstje: “Ik zou graag een safari maken in Namibië, Australië ontdekken en het Paaseiland bezoeken.”

 

Feike Mathijssen - Reisadviseur sinds 2008

“Na drie jaar studeren, behaalde ik in 2006 mijn Bachelordiploma toerisme- en recreatiemanagement. Ik heb dus doelbewust voor de reissector gekozen. Ik hou van de diversiteit in mijn job. Elke dag is anders, want elke klant heeft andere reisinteresses en andere bestemmingen voor ogen. Zelf ken ik wel wat van safari’s en fly-and drive vakanties. De honeymooners helpen met plannen vind ik ook fantastisch. De koppeltjes zijn steeds erg enthousiast tijdens het uitzoeken van zo’n droombestemming en ik doe mijn uiterste best om hen de reis van hun leven te bezorgen. Zelf combineer ik graag tijdens mijn reizen: eerst een paar dagen cultuur en stad om dan vervolgens een paar dagen aan het strand te spenderen. Zo zie ik alles wat het land te bieden heeft. Qua bestemming heb ik niet echt een voorkeur. Ik heb zowel genoten van Canada in de winter, een roadtrip langs de westkust van Amerika als een luxueuze strandvakantie op de Malediven.”

Beste reiservaring: “Mijn safari in Kenia was een onvergetelijke ervaring. Het silhouet van een giraf dat zich aftekent tegen de opkomende zon: het lijken wel scènes uit een film, maar in Afrika is het dagelijkse kost. De prachtige wildlife, het lekkere eten, het knisperende kampvuur, de vriendelijke mensen en de zalige lodges hebben een geweldige indruk om mij nagelaten.”

Favoriete keuken: “Alleen al het gedacht aan de mediterrane keuken doet mij watertanden.”

Staat op mijn verlanglijstje: “Namibië en Azië.”

 

Ilse Vlaeminck - Reisadviseur sinds 2001

Als kind was ik al gebeten door de reismicrobe.  Ik had gezelschapsspellen zoals Reis door Europa en Rond De Wereld in 80d en reisfilms zijn altijd al mijn favoriet geweest. De studiekeuze was dan ook al snel gemaakt.  Toerisme.  En de studiekeuze voor de hogeschool?  Toerisme.  Niet achter de schermen, maar dichtbij de bron.  Mijn beroep is mijn hobby en mijn hobby is mijn beroep. Dankzij mijn ouders heb ik al een groot deel van Europa gezien en daar ik een fervente wandelaar ben zijn natuurbestemmingen mijn grootste favorieten.   Ik sta open voor alle culturen, geschiedenis vind ik interessant en ook avontuur mag er best inzitten. Ontdekken, proeven en beleven zijn enkele van de belangrijkste factoren die in mijn reis aanwezig moeten zijn.

Mijn beste reiservaring: Ik heb heel wat toffe reiservaringen die ik graag met de klant deel.  Eén van de tofste reizen was Mexico.  We hebben genoten van de lange witte zandstranden, maar vooral de beklimming van de Maya-tempel te Coba bij 40°C middenin de jungle en gaan snorkelen met walvishaaien zijn mijn mooiste herinneringen.   China was eveneens één van mijn beste reiservaringen op culinair vlak en qua cultuur.  En ook India was een aangename verrassing.  Verblijven in betaalbare luxueuze paleizen, per olifant afgezet worden aan het Amber fort te Jaipur.  Of na een stoffige jeeptrip de zonsondergang over Monument Valley aanschouwen.  Op cruise gaan moet ik beslist meer doen.  Dan heb ik dat gevoel van Rond De Wereld in 80d weer een beetje

Favoriete keuken: “Ik sta open voor alles, maar van de Aziatische keuken hou ik toch nog het meeste.”

Staat op mijn verlanglijstje: "Eigenlijk de wereld, maar met bovenaan Madagascar, Mongolië, Kenia, Chili, Wyoming, nationale parken van West-Canada.  Woestijn, safari, bergen, cultuur.  Doe mij maar een beetje van alles 


Alana Georgissen - Reisadviseur sinds 2004

"Zelf ben ik de jongste telg van A1 Reizen (in dienst sinds 9 maart 2015). Ik ben echter niet nieuw in de reissector.
Van september 2004 tem maart 2012 werkte ik bij een ander Travelcoop kantoor.
Tijdens mijn specialisatiejaar bij Van Celst in Antwerpen deed ik er mijn stage om er vervolgens vast aan de slag te gaan. Daar leerde ik echt de
knepen van het vak met verschillende studiereizen naar o.a. Dubai & Abu Dhabi, China, Malediven, Jordanië en Portugal. 
Nadien werkte ik, vanaf april 2012 tem februari 2015, bij een Thomas Cook travelshop, waar de specialisatie duikreizen was. Dit was een manier
om de prachtige onderwaterwereld te leren kennen. Bijkomend maakte ik ook studiereizen naar o.a. Egypte, Turkije, Corfu en de Filipijnen.

Mijn specialisatie is niet één bepaalde bestemming maar mijn voorkeur gaat wel uit naar cruises, citytrips en skivakanties. Door de verschillende
cruises die ik reeds deed, kan ik zeggen dat je op 1 week tijd zeker 5 prachtige bestemmingen kan zien. "

Mijn beste reiservaring: "Jordanië met de stad Petra; volledig uitgehakt uit roze-rode rotsen. Dit kan je combineren met het strand van Aqaba.
Een combinatie cultuur en strand is voor mij een ideale vakantie."

Favoriete keuken: "De Italiaanse en Spaanse keuken kunnen me zeker en vast bekoren."

Mijn verlanglijstje: "De Kaapverdische Eilanden, Namibië, Mexico, Thailand en de USA."