Wie zijn wij?

Pieter Willekens - Zaakvoerder sinds 2001

 “Sinds 2001 ben ik trotse zaakvoerder van A1 Reizen. Ik ben een gelukzak die van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken. Er is niets leuker dan je helemaal verdiepen in een land en haar cultuur en het is fijn om die passie te delen met klanten. Samen met mijn tof team probeer ik onze reizigers iedere dag opnieuw een onvergetelijke vakantietijd te bezorgen. Wij krijgen altijd gelukkige mensen over de vloer en daar word je zelf ook vrolijk van. Een van mijn expertises is het in elkaar puzzelen van vluchtschema’s. Het is telkens een uitdaging om vluchten te vinden waar de klanten zelf niet meteen aan gedacht hebben. Vaak zijn ze op die manier goedkoper of sneller op hun bestemming. Mijn expertise is Amerika, zowel de west- als de oostkust. Verder hou ik van cruises. Ik maakte er zelf al een paar en ga zo veel mogelijk cruiseschepen bezoeken. Het vooroordeel dat cruises alleen voor een ouder publiek zijn weggelegd, help ik graag de wereld uit. Verder merken we dat de combinatiereizen erg in trek zijn. Hierbij kiezen de mensen ervoor om een aantal dagen cultuur te combineren met een aantal dagen platte rust op het strand. We spelen in op die behoefte en zijn een kei in het samenstellen van zulke combo-reizen. ”

Beste reiservaring: “In 2008 maakten mijn vrouw en ik een reis waarbij we eerste een weekje rondreden in Florida, om daarna in Miami op een cruise te stappen richting de Bahama's. Eindigen deden we met een paar dagen rust op de Turks- en Caicoseilanden. Zalig! Ook mijn reis naar Botswana was een absoluut hoogtepunt.”

Favoriete keuken: “De Italiaanse keuken kan mij telkens opnieuw bekoren en eens lekker gastronomisch gaan tafelen vind ik ook erg prettig.”

Staat op mijn verlanglijstje: “Ik zou graag een safari maken in Namibië, Australië ontdekken en het Paaseiland bezoeken.”

 

Feike Mathijssen - Reisadviseur sinds 2008

“Na drie jaar studeren, behaalde ik in 2006 mijn Bachelordiploma toerisme- en recreatiemanagement. Ik heb dus doelbewust voor de reissector gekozen, in de eerste plaats omwille van de diversiteit. Elke dag is anders, want iedere klant heeft andere reisinteresses voor ogen. Zelf ken ik wel wat van safari’s en fly-and drive vakanties. Een honeymoon voor pasgehuwden uitwerken vind ik ook fijn. Deze koppels zijn steeds erg enthousiast tijdens het uitzoeken van zo’n droombestemming en ik doe mijn uiterste best om hen de reis van hun leven te bezorgen. Zelf combineer ik tijdens mijn persoonlijke reizen graag een paar dagen cultuur met een aantal dagen strand. Zo zie ik alles wat het land te bieden heeft. Qua bestemming heb ik geen specifieke voorkeur. Ik heb zowel genoten van de winter sneeuw in Canada, een diverse roadtrip langs de westkust van Amerika als een luxueuze strandvakantie op de Malediven.”

Beste reiservaring: “Mijn safari in Kenia was een onvergetelijke ervaring. De prachtige wildlife, het lekkere eten, het knisperende kampvuur, de vriendelijke mensen en de authentieke lodges hebben een geweldige indruk om mij nagelaten. Ook de Indische oceaan heeft zeer veel te bieden.”

Favoriete keuken: “Je mag me altijd Tapas of echte Belgische frietjes serveren.”

Staat op mijn verlanglijstje: “Namibië en Maleisië.”

 

Ilse Vlaeminck - Reisadviseur sinds 2001

Als kind was ik al gebeten door de reismicrobe.  Ik had gezelschapsspellen zoals Reis door Europa en Rond De Wereld in 80d en reisfilms zijn altijd al mijn favoriet geweest.
De studiekeuze was dan ook al snel gemaakt.  Toerisme.  En de studiekeuze voor de hogeschool?  Toerisme.  Niet achter de schermen, maar dichtbij de bron. 
Mijn beroep is mijn hobby en mijn hobby is mijn beroep.
Dankzij mijn ouders heb ik al een groot deel van Europa gezien en daar ik een fervente wandelaar ben zijn natuurbestemmingen mijn grootste favorieten. 
Ik sta open voor alle culturen, geschiedenis vind ik interessant en ook avontuur mag er best inzitten.
Ontdekken, proeven en beleven zijn enkele van de belangrijkste factoren die in mijn reis aanwezig moeten zijn.

Mijn beste reiservaringen:  Ik heb heel wat toffe reiservaringen die ik graag met de klant deel.  Eén van de tofste reizen was Mexico.  We hebben genoten van de lange witte zandstranden, maar vooral de beklimming van de Maya-tempel te Coba bij 40°C middenin de jungle en gaan snorkelen met walvishaaien zijn mijn mooiste herinneringen.  
China was eveneens één van mijn beste reiservaringen. 
De sterren aanschouwen vanuit een boetiek hotel uit de Qing dynastie, de Verboden Stad met duizenden betreden of de Chinese Muur helemaal voor jezelf hebben, ...  Mogelijkheden genoeg. 
Ook India was een aangename verrassing.  Verblijven in betaalbare luxueuze paleizen, per olifant afgezet worden aan het Amber fort te Jaipur, … 
Nog zo’n topper was Japan.  Niet goedkoop, maar o zo speciaal.  Of na een stoffige jeeptrip de zonsondergang over Monument Valley aanschouwen.  Qua jeeptrip moet je zeker een keer dune bashing in de Emiraten proberen.  Plezier gegarandeerd.  Op cruise gaan moet ik beslist meer doen.  Dan heb ik dat gevoel van Rond De Wereld in 80d weer een beetje

Favoriete keuken: “Ik sta open voor alles, maar van de Aziatische keuken hou ik toch nog het meeste.”

Staat op mijn verlanglijstje: "Eigenlijk de wereld, maar met bovenaan La Reunion, Mongolië, Kenia, Chili, Wyoming, nationale parken van West-Canada.  Woestijn, safari, bergen, cultuur.  Doe mij maar een beetje van alles 

 

Nefri De Boeck - Reisadviseur sinds 2014

 “Sinds kind was ik reeds gepassioneerd door het oude Egypte, een passie die ik met de paplepel ingegoten kreeg door mijn grootvader & moeder.
Qua studies was het dan ook snel duidelijk dat ik Toerisme ging studeren in het middelbaar en dit verder zette in een 7e specialisatiejaar.
Omdat persoonlijke beleving en ervaring belangrijk zijn in de toeristische sector koos ik voor het avontuur en vertrok ik naar het buitenland als hostess voor het toenmalige Jetair.
Een paar jaar begeleidde ik op verschillende bestemmingen, zoals Kos, Kreta, Egypte, Tunesië en Lanzarote, de klanten tijdens hun beste tijd van het jaar.
Daar ik op deze bestemmingen woonde ken ik deze natuurlijk zoals mijn broekzak. Na mijn buitenlands avontuur was het tijd om terug te keren naar ons mooie België landje.
Hierna heb ik 2 jaar als reisadviseur mijn ervaring opgedaan bij Club Med op het kantoor in Antwerpen voor ik het team van A1 reizen vervolledigde. ”

Beste reiservaring: " Ik heb veel speciale dingen meegemaakt in het buitenland, maar de 3 piramides bezoeken op 1 zelfde dag spant bij mij de kroon.
Ook heb ik al 2 maal de mozesberg beklommen om de prachtige zonsopgang te zien in het Sinaï gebergte.
Een magische ervaring die ik anderen zeker ook kan aanraden is het Griekse paasfeest meevieren: Honderden mensen die met gepersonaliseerde kaarsen door de pittoreske straten lopen.”

 Favoriete keuken: “ Met griekse mezze of een Italiaanse pasta kan je mij echt gelukig maken.”

 Staat op mijn verlanglijstje: “ De Emiraten staan hoog op mijn verlanglijstje maar ik zou ook doodgraag een safari willen maken .”