Cimarosa muziekreizen

Cimarosa vzw concipieert kwaliteitsvolle culturele groepsreizen.

De meeste reizen hebben een vermaard muziekfestival als bestemming. Naast de concerten bieden deze reizen ook een uitgebalanceerd aanbod aan van begeleide bezoeken, wandelingen en tijd voor persoonlijke initiatieven.

Cimarosa ontwerpt ook culturele reizen die een stad of streek vanuit een unieke invalshoek benaderen. Zo wordt iedere reis een (hernieuwde) ontdekking van ons rijke Europese culturele erfgoed.

Onze reizen worden begeleid door ervaren musicologen en (kunst)historici die hun kennis en liefde graag met u delen op een boeiende en aangename manier.
Iedere reis wordt voorafgegaan door een voorbereidende vergadering.

We opteren voor kleine groepen. Dit maakt het mogelijk uw liefde voor kunst en muziek te delen in een gemoedelijke sfeer.
Overnachten doen we in comfortabele hotels en ook culinair laten we niets aan het toeval over. Tijdens een reis van Cimarosa wordt de totale mens verwend.

 

Het aanbod

Collegium Vocale Crete Senesi
Zondag 23 juli tot zaterdag 29 juli 2023

Deelnemers: min. 17 / max. 22
Cimarosa sluit terug aan bij de traditie. We trekken in juli naar de Sienese heuvels in Toscane om het festival van het Collegium Vocale Gent mee te beleven. Geen reis van Cimarosa is beter geschikt om al onze zintuigen te prikkelen. De Toscaanse zon kleurt de hemel hel blauw en zet alles in een warme gloed. De bonte pastelkleuren van de fresco’s, de zwart-witte marmervloeren van de Duomo, de typische okerkleur van de Piazza del Campo in Siena, maar ook de witte krijttoppen van de Crete Senesi, de robijnrode Brunellowijn, de ivoorkleurige travertijngevels.
Het Collegium Vocale en hun gasten verwennen ons oor in een zes dagen durend muziekfestijn. Onze smaakpapillen hunkeren likkebaardend naar de culinaire overvloed van de Toscaanse gastronomie die ons voorgeschoteld wordt in eindeloze gangen tijdens de openlucht diners waar we de vriendschap met onze reisgenoten ten volle kunnen beleven aan lange, witgedekte tafels.
Lees meer

Musikfest Berlin
Vrijdag 25 augustus tot woensdag 30 augustus 2023

Deelnemers: min. 14 / max. 20
Twee schitterende symfonieën van Gustav Mahler, tot klinken gebracht in een van de
meest legendarische concertzalen, door orkesten en dirigenten die tot de absolute
wereldtop behoren. Muzikaal gezien belooft onze Berlijnreis van 2023 alvast een voltreffer
te worden!
Lees meer

Schwetzinger Festspiele 2023
Donderdag 25 mei tot zondag 28 mei 2023

Deelnemers: min. 14 / max. 22
Cimarosa nodigt u uit voor deze vierdaagse muzikale busreis. Koen Uvin heeft vier concerten uitgekozen voor ons. Naast dit muzikale feest genieten we van de nabijheid van twee vlakbij gelegen historische steden: Heidelberg en Speyer.
Lees meer

Bachfest Leipzig 2023
Donderdag 08 juni tot dinsdag 13 juni 2023

Deelnemers: min. 15 / max. 22
De Duitse stad Leipzig is dé Bachstad bij uitstek. Hier werkte Johann Sebastian Bach 27 jaar lang, van 1723 tot aan zijn dood in 1750, als Thomascantor en Director Musices. Het was hier dat Bach meesterwerken als het Magnificat, de Johannes-Passion, de Matthäus-Passion, het Weihnachtsoratorium, de H-moll Messe en het overgrote deel van zijn cantates componeerde. De belangrijkste kerken waarvoor Bach destijds werkte, de Thomaskirche en de Nikolaikirche zijn vandaag nog steeds te bezoeken. In de Thomaskirche bevindt zich de laatste rustplaats van Bach.
Lees meer

Muziekfestival Kuhmo en Helsinki
Vrijdag 07 juli tot vrijdag 14 juli 2023

Deelnemers: min. 15 / max. 22
Fantastisch om drie redenen:

Als je houdt van wilde ongerepte natuur.
Kuhmo ligt in een gebied van uitgestrekte bossen en meren.

Als je houdt van een muziekfestival in een ongedwongen, informele atmosfeer.
Drie opeenvolgende dagen à rato van drie concerten per dag kan je genieten van kamermuziek gebracht door meer dan 100 jonge enthousiaste musici uit heel Europa.

Als je houdt van architectuur, kunst, design van de 19e, 20e, en 21e--eeuw.
Helsinki heeft het allemaal, Neo-classicistische kerken en paleizen uit de Russische periode, nationaal romantische schilderkunst, eigen Jugendstil wijken uit het begin van 20e-eeuw , design en architectuur van Alvar Aalto uit de naoorlogse periode en adembenemende architectuur uit het begin van deze eeuw.
Lees meer

Geïnspireerd? Plan uw avontuur met ons!