Cimarosa muziekreizen

Cimarosa vzw concipieert kwaliteitsvolle culturele groepsreizen.

De meeste reizen hebben een vermaard muziekfestival als bestemming. Naast de concerten bieden deze reizen ook een uitgebalanceerd aanbod aan van begeleide bezoeken, wandelingen en tijd voor persoonlijke initiatieven.

Cimarosa ontwerpt ook culturele reizen die een stad of streek vanuit een unieke invalshoek benaderen. Zo wordt iedere reis een (hernieuwde) ontdekking van ons rijke Europese culturele erfgoed.

Onze reizen worden begeleid door ervaren musicologen en (kunst)historici die hun kennis en liefde graag met u delen op een boeiende en aangename manier.
Iedere reis wordt voorafgegaan door een voorbereidende vergadering.

We opteren voor kleine groepen. Dit maakt het mogelijk uw liefde voor kunst en muziek te delen in een gemoedelijke sfeer.
Overnachten doen we in comfortabele hotels en ook culinair laten we niets aan het toeval over. Tijdens een reis van Cimarosa wordt de totale mens verwend.

 

Het aanbod

Festival Aix-en-Provence
Zondag 10 juli tot vrijdag 15 juli 2022

Deelnemers: min. 18 / max. 22
Het Festival van Aix-en-Provence staat al jaren borg voor avontuur en absolute topkwaliteit. Alleen de allerbeste zangers, de meest spraakmakende regisseurs en de grootste dirigenten zijn er welkom. Cimarosa dompelt u vier dagen na elkaar onder in een bruisend bad van opera en grootse symfonieën: een programma voor muzikale gulzigaards die tegelijkertijd de kleinste delicatessen weten te smaken.
Lees meer

Muziekreis naar Innsbruck
Donderdag 11 augustus tot dinsdag 16 augustus 2022

Deelnemers: min. 15 / max. 21
Tijdens ons verblijf in Innsbruck wonen wij concerten en voorstellingen bij van het gerenommeerde muziekfestival Innsbrucker Festwochen der Alten Musik. Hoogstaande internationale ensembles voeren oude muziek uit op historische instrumenten, volgens de principes van de historisch geïnformeerde uitvoeringspraktijk. De concerten vinden plaats in schitterende zalen en kerken op historische locaties in het oude stadscentrum en de onmiddellijke omgeving. De prachtige klanken van de barok- en renaissancemuziek versmelten dan ook in perfecte harmonie met het kader.
Lees meer

Schubertiade in Schwarzenberg
Zaterdag 20 augustus tot zaterdag 27 augustus 2022

Deelnemers: min. ? / max. ?
Een Cimarosareis naar de Schubertiade in Schwarzenberg is een onvergetelijke ervaring.
Het staat voor genieten van prachtige concerten, van het landschap van het Bregenzerwald en van het luxueuze en gastronomisch hoogstaande hotel. Geen wonder dat het een klassieker is in het reisaanbod.
Lees meer

Festival Merano (Zuid-Tirol)
Vrijdag 26 augustus tot vrijdag 02 september 2022

Deelnemers: min. 15 / max. 20
Sinds 1986 pakt Merano uit met een jaarlijks internationaal muziekfestival. Alle klassieke muziek is er welkom, zolang die maar op topniveau wordt gebracht. Dat levert een bonte concertkalender op met muziek van Bach tot Sjostakovitsj, kamermuziek en grote orkestwerken, religieuze en wereldse thema’s. Aan de voet van de Alpen, in een sfeer van schoonheid en ontspanning, zullen we in de watten gelegd worden door onder meer Iván Fischer en zijn Budapest Festival Orchestra, Trevor Pinnock, Maria João Pires, Nicolas Altstaedt en het onvolprezen Lets Radiokoor.
Lees meer

Praag, steeds weer verrassend
Zondag 18 september tot vrijdag 23 september 2022

Deelnemers: min. 15 / max. 22
Reizen is meer dan bestemmingen afvinken. Sommige plaatsen zijn zo rijk aan geschiedenis, herbergen zoveel architecturale parels, bieden zoveel culturele mogelijkheden dat één bezoek gewoonweg niet volstaat. Dit geldt zeker voor de “Gouden Stad” Praag.
Lees meer

Geïnspireerd? Plan uw avontuur met ons!