Cimarosa muziekreizen

Cimarosa vzw concipieert kwaliteitsvolle culturele groepsreizen.

De meeste reizen hebben een vermaard muziekfestival als bestemming. Naast de concerten bieden deze reizen ook een uitgebalanceerd aanbod aan van begeleide bezoeken, wandelingen en tijd voor persoonlijke initiatieven.

Cimarosa ontwerpt ook culturele reizen die een stad of streek vanuit een unieke invalshoek benaderen. Zo wordt iedere reis een (hernieuwde) ontdekking van ons rijke Europese culturele erfgoed.

Onze reizen worden begeleid door ervaren musicologen en (kunst)historici die hun kennis en liefde graag met u delen op een boeiende en aangename manier.
Iedere reis wordt voorafgegaan door een voorbereidende vergadering.

We opteren voor kleine groepen. Dit maakt het mogelijk uw liefde voor kunst en muziek te delen in een gemoedelijke sfeer.
Overnachten doen we in comfortabele hotels en ook culinair laten we niets aan het toeval over. Tijdens een reis van Cimarosa wordt de totale mens verwend.

 

Het aanbod

Palermo, smeltkroes van culturen
Zondag 23 oktober tot vrijdag 28 oktober 2022

Deelnemers: min. 15 / max. 22
Palermo is het kloppende hart van Sicilië. Het is een bruisende stad met talrijke schitterende getuigen van een rijk cultuurhistorisch verleden.
Lees meer

Schubertiade in Schwarzenberg
Zaterdag 20 augustus tot zaterdag 27 augustus 2022

Deelnemers: min. 15 / max. 20
Een Cimarosareis naar de Schubertiade in Schwarzenberg is een onvergetelijke ervaring.
Het staat voor genieten van prachtige concerten, van het landschap van het Bregenzerwald en van het luxueuze en gastronomisch hoogstaande hotel. Geen wonder dat het een klassieker is in het reisaanbod.
Lees meer

Festival Merano (Zuid-Tirol)
Vrijdag 26 augustus tot vrijdag 02 september 2022

Deelnemers: min. 15 / max. 20
Sinds 1986 pakt Merano uit met een jaarlijks internationaal muziekfestival. Alle klassieke muziek is er welkom, zolang die maar op topniveau wordt gebracht. Dat levert een bonte concertkalender op met muziek van Bach tot Sjostakovitsj, kamermuziek en grote orkestwerken, religieuze en wereldse thema’s. Aan de voet van de Alpen, in een sfeer van schoonheid en ontspanning, zullen we in de watten gelegd worden door onder meer Iván Fischer en zijn Budapest Festival Orchestra, Trevor Pinnock, Maria João Pires, Nicolas Altstaedt en het onvolprezen Lets Radiokoor.
Lees meer

Geïnspireerd? Plan uw avontuur met ons!