Cimarosa muziekreizen

Cimarosa vzw concipieert kwaliteitsvolle culturele groepsreizen.

De meeste reizen hebben een vermaard muziekfestival als bestemming. Naast de concerten bieden deze reizen ook een uitgebalanceerd aanbod aan van begeleide bezoeken, wandelingen en tijd voor persoonlijke initiatieven.

Cimarosa ontwerpt ook culturele reizen die een stad of streek vanuit een unieke invalshoek benaderen. Zo wordt iedere reis een (hernieuwde) ontdekking van ons rijke Europese culturele erfgoed.

Onze reizen worden begeleid door ervaren musicologen en (kunst)historici die hun kennis en liefde graag met u delen op een boeiende en aangename manier.
Iedere reis wordt voorafgegaan door een voorbereidende vergadering.

We opteren voor kleine groepen. Dit maakt het mogelijk uw liefde voor kunst en muziek te delen in een gemoedelijke sfeer.
Overnachten doen we in comfortabele hotels en ook culinair laten we niets aan het toeval over. Tijdens een reis van Cimarosa wordt de totale mens verwend.

 

Het aanbod

Festival de Pâques d'Aix-en-Provence
Vrijdag 31 maart tot woensdag 05 april 2023

Deelnemers: min. 14 / max. 22
Een exclusieve muziekervaring in een historische stad die bruist van cultuur en fonteinen.

Wie in 2023 van de ‘Goede’ een ‘uitstekende’ week wil maken kan maar beter inschrijven voor de muzikale Paasreis van Cimarosa naar Aix-en-Provence. Het Festival de Pâques biedt een rijk en gevarieerd programma, met absolute topmusici, in zalen die perfect op temperatuur zijn, wars van pittoreske achtergrondgeluiden en met gegarandeerd zitcomfort.
Lees meer

Schwetzinger Festspiele 2023
Donderdag 25 mei tot zondag 28 mei 2023

Deelnemers: min. 14 / max. 22
Cimarosa nodigt u uit voor deze vierdaagse muzikale busreis. Koen Uvin heeft vier concerten uitgekozen voor ons. Naast dit muzikale feest genieten we van de nabijheid van twee vlakbij gelegen historische steden: Heidelberg en Speyer.
Lees meer

Bachfest Leipzig 2023
Donderdag 08 juni tot dinsdag 13 juni 2023

Deelnemers: min. 15 / max. 22
De Duitse stad Leipzig is dé Bachstad bij uitstek. Hier werkte Johann Sebastian Bach 27 jaar lang, van 1723 tot aan zijn dood in 1750, als Thomascantor en Director Musices. Het was hier dat Bach meesterwerken als het Magnificat, de Johannes-Passion, de Matthäus-Passion, het Weihnachtsoratorium, de H-moll Messe en het overgrote deel van zijn cantates componeerde. De belangrijkste kerken waarvoor Bach destijds werkte, de Thomaskirche en de Nikolaikirche zijn vandaag nog steeds te bezoeken. In de Thomaskirche bevindt zich de laatste rustplaats van Bach.
Lees meer

Muziekfestival Kuhmo en Helsinki
Vrijdag 07 juli tot vrijdag 14 juli 2023

Deelnemers: min. 15 / max. 22
Fantastisch om drie redenen:

Als je houdt van wilde ongerepte natuur.
Kuhmo ligt in een gebied van uitgestrekte bossen en meren.

Als je houdt van een muziekfestival in een ongedwongen, informele atmosfeer.
Drie opeenvolgende dagen à rato van drie concerten per dag kan je genieten van kamermuziek gebracht door meer dan 100 jonge enthousiaste musici uit heel Europa.

Als je houdt van architectuur, kunst, design van de 19e, 20e, en 21e--eeuw.
Helsinki heeft het allemaal, Neo-classicistische kerken en paleizen uit de Russische periode, nationaal romantische schilderkunst, eigen Jugendstil wijken uit het begin van 20e-eeuw , design en architectuur van Alvar Aalto uit de naoorlogse periode en adembenemende architectuur uit het begin van deze eeuw.
Lees meer

Geïnspireerd? Plan uw avontuur met ons!